Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zábava přesně pro mě. Přímočarý příběh, který se opravdu vydatně opírá o parodování schémat vězeňských filmů a citace slavných děl napříč různými žánry (dvě scény z druhého Indiana Jonese už nikdo tak vtipně nenapodobí), ale sám o sobě je originální a živelný, zdobí ho úderné hlášky a dokonale ždíme vypravěčskou energii už jen z toho, že hlavními polidštěnými hrdiny jsou v reálu dutohlavé slepice. Nehorázně geniální jsou navíc i střih, kamerové jízdy nad i skrze tábor "smrti" a promakaná vizuální prezentace záporáků s důrazem na nasvícení a prolínání jejich výstupu se symbolickými dramatickými prvky (např. záře a údery blesku). Není to sice tak zábavné, kreativní a hutné jako nejlepší pixarovky (hlavně taktéž vězeňská trojka Toy Story), ale je to zkrátka nádherná modelínová pocta filmovému dobrodružství od tvůrců, kteří mu rozumějí a umí v něm vysloveně létat. 90% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

O tu jednu hviezdičku slabšie ako Gromitovky, ale aj tak výborná animovaná komédia. V neprospech tohoto filmu ide fakt, že som ho videl tesne po Shrekovi a Monster s.r.o. a bol som patrične namlsaný, ale ona ta plastelína je trochu o niečom inom. Ale aj tak mi tam chýbalo niečo, taký ten šmrnc. Zato (ako je u Parka zvykom) postavičky a ich mimika sú úplne úžasné a tak ako nenávidím tučniakov tak teraz milujem sliepky. Kurva to muselo byť roboty !!! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Za dob studií na pajdácích jsem na vlastní oči viděl a na vlastní kůži zažil tolik slepičích úletů, že mě tenhle plastelínovej kurník nemůže ničím překvapit, ani zaujmout. Říkal jsem si; "osmdesátiprocentní animák? To bude bomba!" Teď si na to odpovím; "hodnocení na ČSFD, to je ta pravá bomba..." (Filmfest Théoule 2013, 4/11) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Aardman je rozhodně studio, které má co nabídnout, a to hlavně díky tomu, že tolik studií už stop motion animaci nedělá. Navíc jejich plastelínové postavičky jsou prostě parádní. Karikované, zábavné a rozpoznatelné. "Slepičí úlet" není mým nijak oblíbeným filmem, ale zábava a nápady se mu vzít nemohou. A to provedení... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz namet o slepicich, co chtej utect z kurniku, zni dost vymastene, Nick Park z neho udelal naprosto vynikajici komedii s hodne dobrym scenarem, originalnim dejem a vybornejma "postavama" a vubec nevadi, ze film neni moc pro deti, coz beru spis jako plus. Tohle je skutecne jeden z nejlepsich animaku a to nejen tech plastelinovejch. Nick Park je, jak uz jsem psal u Wallace a Gromita, na tohle expert. Pro me asi to nejlepsi, co kdy Nick Park udelal, navic se skvelou hudbou a navic je na tenhle film dokonalej trailer parodujici Gladiatora. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl film obsahovat také postavu mladšího bratra Ginger, Nobbyho. Studio DreamWorks ji však nechalo vyškrtnout, aby byl film méně „roztomilý“. (Listeroman)
  • V ruštině nese film název Únik z kurníku. (Valsadora)
  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama