Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

swamp 

všechny recenze uživatele

Skvělé postavičky Wallace a Gromita vás musí na první pohled uchvátit! :) Je to snad první filmový (jestli se tak dá nazvat:) počin, ve kterém se vyskytuje nesympatický tučňák (teda kromě Batman returns). Od začátku je jasné, že je to zloduch a zloduchem zůstane. Nejsmutnější scéna je Gromitův odchod z domu..ty slzičky! :( A nejlepší pasáž je bez debat závěrečná honička na vláčku! :) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Stylově to není úplně můj typ animovaného filmu, ale rozhodně uznávám fantastickou a "vypiplanou" animaci (především ta scéna s vlakovou honičkou musela dát zabrat) a taky mě pobavila zákeřnost pana tučňáka. Takový zábavný krátkometrážní filmík, kde se nám naplno předvede precizní plastelínová animace. ~(3,4)~ ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Aneb jaké vtipné věci nás provázely hodinami angličtiny (ale v českém znění). Dlouho jsem se obával, jak bych tyto příběhy ze vzpomínek hodnotil, ale jakmile jsem vešel do tohoto profilu a spatřil plakát, mírně jsem se rozesmál - bylo jasno. Pět hvězd nedám jen proto, že ty odkazy, o kterých tady mluvíte, mě coby žáka osmé třídy minuly (tehdy jsem věděl o Hitchcockovi akorát to, že byl slavný hororový režisér). Stejně hodnotím i další na druhém stupni viděný kousek "A Close Shave" (O chloupek). ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Neskutečné nápady převedené do plastelíny a humoru. Jsou to tak dětsky nedětské nápady (například tlustá vražedkyně, tučňák gangster, a pak pár krátkých grotesek na téma "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě"...) že děti (a nejen ty) jsou nadšený a nemůžou odrhnout oči od televize. Wallace a Gromit mají vtip a kouzlo anglického humoru, a ještě mnohem víc. ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

Úplně náhodou jsem na to dneska natrefila když jsem přepínala mezi programy kvůli reklamám. Zastavila jsem se u toho a chvíli sledovala až jsem úplně zapomněla na původní program, na který jsme se chtěla dívat. Jedoznačně úžasné! Už kdysi jsem na tyhle dva viděla různé upoutávky, ale nikdy mě to nijak nebralo a to byla chyba! Teď jsem to viděla vážně supr, jak vlaková honička tak scéna kdy Gromit sleduje toho tučňáka, nebo co to bylo, a schová se v té krabici od psího žrádla! Opravdu velmi příjemné překvapení! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Film byl ve své době zvolen Britským filmovým institutem jako osmnáctý nejlepší televizní příběh. (Terva)
  • V originálním znění je ve scéně, kdy Wallace blahopřeje Gromitovi k narozeninám, zpívána píseň "Happy Birthday to You". Pro verzi distribuovanou v USA však byla kvůli autorským právům vybrána skladba "For He´s a Jolly Good Fellow". (Terva)
  • Gromit čte "The Republic" od Pluta. Skutečný autor je však Platón. Pluto je pes Mickey Mouse. (Kulmon)

Reklama

Reklama