Reklama

Reklama

Slepičí úlet: Zrození nuget

  • Velká Británie Chicken Run: Dawn of the Nugget (více)
Trailer 3

VOD (1)

Hejno neohrožených slepic spojí síly, aby zachránilo svoje drůbeží soukmenovce před další hrozbou. Tentokrát se něco děsivého chystá na sousední farmě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (68)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mohl to být hit. Nebo spíš měl. Ale to by ho musel napsat někdo, kdo by chápal, v čem spočívalo kouzlo prvního filmu, který je i po 23 letech tím nejlepším celovečerákem od Aardmanů. Zrození nuget je bohužel technicky špička, avšak o příběhu, který by dokázal pobavit stejnou měrou malé i velké, už nemůže být řeč. Jednička byl Velký útěk se slepicemi, který jste si ale užili i když jste Velký útěk neznali. Tohle je průměrné pokračování, které se sice na chvíli pustí do "něčeho jako Mission: Impossible se slepicemi", ale je to spíš křeč. Škoda. Asi nejlépe tu změnu vystihuje soundtrack, který tentokrát Harry Gregson-Williams složil sám bez Johna Powella. Hravost zmizela i z hudby, zbyla vata poslouchatelná nejlépe jako kulisa. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

U Aardmana definitivně ztratili soudnost, protože to, co tentokrát servírují, nejsou čerstvé a lahodné kuřecí nugety, ale přežvýkané sousto obalené v nastrouhaných klišé. Pojetí té supermoderní opevněné farmy a návrat záporačky z prvního dílu sice potěší, ale co je to platné, když první třetina je totálně předvídatelná nuda (jen čekáte na to, až Molly uteče z domova a ostatní jí půjdou zachraňovat) a celá druhá půlka filmu se skládá z neustálého repetitivního střídání nebezpečných/hororových situací a debilně groteskních úniků z nich. A když už to vidíte po desáté, pomalu si místo fandění hrdinům začnete přát, aby je potkal rychlý a smažený konec. Hlavní problém (který jednička mimochodem neměla) je v tom, že tady se důsledně jede v módu Blbý a blbější: klaďasové se chovají jako pitomci a jejich únikové plány vycházejí buď shodou náhod a nebo proto, že záporáci jsou vykreslení jako ještě větší pitomci. A ty dva tři povedené fórky nemají šanci to zachránit. 50% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Ač mám rád Aardmanovky, tak Slepičí úlet se mi tehdy moc nelíbil. Dvojka je o něco lepší, dějově letí prakticky neustále kupředu a humor celkem funguje, nicméně primárně ho ocení spíš menší diváci. Dospělí se sice nudit nebudou, ale že by jim druhý úlet nabídl nějakou extra přidanou hodnotu se říct nedá…60% ()

Lenny_cz 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že na pokračování budeme čekat 23 let, ne pardon. Nikdy mě ani nenapadlo, že by mohlo vůbec vzniknout pokračování. A jak si vede pokračování Slepičího úletu: Zrození nuget. No lepší, než první díl to určitě není, ale taky to není podle mě žádná katastrofa, také příjemné pokračování lehký nadprůměr. Na to že oba snímky jsou od sebe 23 let, tak tady to ani nepoznáte, máte pocit, že je to jen pár dní. Aardman udělalo zase pěknou animaci. Příjemná změna, kde slepice 1 díle utíkali z farmy tak tady se musí do farmy dostat. Jako rodinný film na večer potěší, klidně si k němu dejte i těch pár nugetek. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Tohle mi bez nadsázky trhá srdce. Tolik let práce pro tak špatný film. Technicky vynikající. Obrovské scény, malé serepetičky, pohyby, mimika, všechno dotažené k dokonalosti. Ale scénář nemilosrdně potápí veškerou snahu tvůrčího týmu. Klišé nad klišé, první díl rozmixovaný a doředěný tunou patosu. Od diváka se očekává hovadská tupost a vše je vyřčeno do posledního slova. Scény se jako sopel táhnou odnikud nikam, napínavé scény negradují, vtipy jsou předvídatelné a vypointované ve špatný moment. Byl jsem z toho lehce v šoku. Přitom, pokud film pracoval s větší zkratkou, po vystříhání vaty by zbyl pěkný svižný hodinový snímek. Pár nápadů tam je a vážně dobrých. Ale jinak je mi líto promrhaného času animátorů. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama