Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

packa 

všechny recenze uživatele

Nick Park nedokázal udržet laťku, kterou si stanovil předchozími W&G kraťasy. Expozice tak krátká, že v podstatě ani žádná nebyla. Příběh prostinký, až se zdráhám nazvat to příběhem. Záporák příšernej, ta kredenciózní baba nesahá Prestonovi, natožpak Tučňákovi, ani po kotníky. Předchozí záporáci měli své nesporné kouzlo.... 3* za Gromitovo herectví a skutečně vtipný závěr, ale ani o chloupek víc! ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Wallace opět dokázal, že je nedovtipný hňup, ale tenktokrát má omluvu - Lásku s velkým L. Piella je opravdu na zabití, ale zase má moc hezky vyzdobenou ložnici. Jenže Wallace má Gromita, a to je detektiv ze staré školy, ale se supermoderní technikou :D Tentokrát mě zklamalo malé zastoupení sýru, ale i tak je to skvělé. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kdepak to samé. Posun humoru je v příbězích W&G patrný stejně, jako proměna jejich vztahu. Poplácat po ramenou by si dříve Gromit nedovolil, stejně tak, jako se zamilovat. I Wallace a vedlejší postavy dostávají tentokrát větší prostor. Nick Park chtěl podle jeho vlastních slov po velkých projektech udělat zase něco pro sebe a fanoušky svérázného plastelínového dua. A je to znát, protože vedle parodických a pastišových skečů poprvé cituje také sám sebe. Přesto je to krásně propečený kousek. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Bohužel už není tahle tlustá ženská tak pekelný padouch jako byl tučňák nebo robo pes. Ani tu nejsou roztomilé ovečky! Párkrát jsem se zasmál, ale žádná scéna, u které bych přímo řval smíchy tu nebyla. Ale vůbec to nevadí, protože Wallace s Gromitem si stále zachovávají své kouzlo v plastelínové animaci! ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Píšu to pokaždé, ale nemůžu si pomoct: Všecky ty povedené popkulturní vtípky bych s chutí vyměnil za trochu víc pomalé neakční poezie staré dobré Cesty na Měsíc. Animace je zas o kus vybroušenější, po všech ostatních stránkách (zábavnost, napětí, specifická nadsázka etc.) W&G standard, který by u kohokoli jiného znamenal nadšené ovace, ale u mistra Parka začíná trochu připomínat stagnaci. ***1/2 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama