Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

swamp 

všechny recenze uživatele

Skvělé postavičky Wallace a Gromita vás musí na první pohled uchvátit! :) Je to snad první filmový (jestli se tak dá nazvat:) počin, ve kterém se vyskytuje nesympatický tučňák (teda kromě Batman returns). Od začátku je jasné, že je to zloduch a zloduchem zůstane. Nejsmutnější scéna je Gromitův odchod z domu..ty slzičky! :( A nejlepší pasáž je bez debat závěrečná honička na vláčku! :) ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Na tento díl si pamatuji z mých mladých let a v podstatě vše bylo řečeno v komentáři Cestě na měsíc. Musel bych se jen opakovat. Každopádně někdy by takovéhle kalhoty prospěli všem (myšleno v dobrém), abychom pořád neseděli na zadku u televizí, počítačů či jiných aktivit. 75% (viděno z nahrávky z TV). ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Ze všech filmů Nicka Parka s Wallacem a Gromitem mám tento nejraději - aneb jak by pohybující se modelínu natočil Alfred Hitchcock, i ta hudba je ve stylu Bernarda Herrmanna (zde výborný Julian Nott). A závěrečná honička na dětském vláčku bere dech. Film získal Oscara a cenu BAFTA za nejlepší krátký animovaný film. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Další z geniálních počinů Aardman studia a Nicka Parka - NESPRÁVNÉ KALHOTY - nás zavádí do domácnosti vynálezce Wallaceho a jeho věrného psa Gromita. Tentokrát mají tito dva co do činění s tučňákem... a se zneužitím Wallaceho vynálezu - "elektronických kalhot". Opět geniální "psychologické propracování" postav, jejichž samotná mimika je totálně odzbrozující. Tomuto kraťasu nechybí napětí, akční scény, gagy atd. Shrnuto a podtrženo: Perfektní zábava. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Již prakticky dokonalý následovník Cesty na měsíc a oskarového Pohodlíčka. Tady nemůže být jakákoli pochybnost o oprávněnosti oscara - dokonalost, dokonalost. Ten tučňák zdál se mi pochybným ihned jak strčil nohu do dvěří. Tentokrát jde spíše o krimi akční drama (šílený psychopat tučňák vs. odvážný zastánce dobra Gromit - jak z Bonda). Sledovačka v temné uličce s napínavou hudbou na pozadí, pochod spícího Wallace, to vše perfektní, vrcholí strhující vlakovou honičkou na závěr kdy Gromit jako správný hírou pokládá chybějící koleje aby nakonec lapil padoucha. Pecka! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Gromit čte "The Republic" od Pluta. Skutečný autor je však Platón. Pluto je pes Mickey Mouse. (Kulmon)
  • V muzeu je možno vidět pumu z Parkova filmu Pohodlíčko. (Kulmon)
  • V originálním znění je ve scéně, kdy Wallace blahopřeje Gromitovi k narozeninám, zpívána píseň "Happy Birthday to You". Pro verzi distribuovanou v USA však byla kvůli autorským právům vybrána skladba "For He´s a Jolly Good Fellow". (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno