Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti je v Los Angeles zmítaném zločinem zřízena tzv. "Zóna osobní svobody" přezdívaná Pekelná zóna, izolovaná čtvrť, kterou policisté nechávají být napospas zločincům. Na policejní stanici kde pracují policajti Braniff (Chad McQueen) a Sledge (Gary Daniels) je jedné noci dopraven nebezpečný zabiják Šermíř a ještě téže noci je svými druhy osvobozen a mizí v Zóně. Braniff a Sledge se vydávají za ním a objevují svět brutálních arénních zápasů... Akční sci-fi béčko z dílny Josepha Merhiho a Richarda Pepina. (choze)

(více)

Recenze (13)

choze 

všechny recenze uživatele

"POLICIE L.A., ODDĚLENÍ ROCK´AND´ROLLU." Pepin, Merhi a jejich dvorní akční hvězda Gary Daniels (s blond koňským ohonem) se vezou na vlně arénních mlátiček přelomu 80. a 90. let. Jediné, čemu tu má cenu věnovat pozornost je akce, které je sice hodně a je dávkována v proklatě krátkých intervalech, ale ať už jde o automobilové honičky (dvě, jedna s fajn obrňákem, při které je sestřelena policejní helikoptéra a nechybí Pepinova a Merhiho oblíbená explodující auta letící vzduchem), přestřelky (mj. přepadení policejní stanice) či souboje, není to žádná sláva, choreografie mizerná a žádná šťáva. Taky škoda, že se Pekelná zóna omezuje jen na jeden barák před kterým hoří vraky aut. Jinak Chad McQueen je synem Stevea McQueena a bojovému umění ho učil Chuck Norris. Ve vedlejší roli Gerald Okamura a fight choreographer mnoha akčních béček Art Camacho. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Já myslel, že hlavní roli měl Daniels, o to víc mě potom překvapil závěr. Souboje nebyli špatný, chvílemi nuda a příběh nebyl ničím originální, ale ten závěr mě zklamal. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Arenovka ozvlastnena o pár pseudofuturistickych prvkov vdaka tomu, ze je dej zasadeny do blizkej buducnost. Bitky su sice celkom slusne, ale je ich malo (asi tak 10 minut) na to, aby zahnali nudu pocas nezazivnych scen, ked sa nebojuje. Samozrejme najviac exceluje Gary Daniels. Zato Chad McQueen znova dokazuje, ze je šupák nielen ako herec, ale aj ako bojovnik. 3/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kto ulietaval pred 20-25 rokmi na na VHS akčňákoch ( nie len od PM Entertainment Group ), pochopí. Lacne vyznievajúce béčko, ktorého filmové kvality sú rovnako rozporuplné, ako jeho vážnosť, chytí svojím nedostižným kúzlom niekoľkokrát videného, ale predsa len stále ,,originálneho,, poňatia. A milí neskôr narodení, predstavte si, že niečo takéto predstavovalo pred mnohými rokmi vrchol filmovej zábavy v našich videorekordéroch. Doba vtedy naozaj nebola náročná. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Souboje jsou někdy průměrně natočené, ale to je tak asi jedina vada na kráse. Začátek vypadá jako akční odlehčený film kde Gary Daniels hláškuje a s McQueenem se dobře doplnuje. Pak se to zvrhne ve futuristickou arénovku a konec je pěkně depresivní akční triler se zajímavou hudbou. Mimochodem Garyho souboje jsou daleko lepší než McQueenové. Je daleko víc rychlejší a techničtější, když to McQueen je spíš stereotipně nudný. Akce je dost, celkově se jedná o béčkově krystalickou bojovku která se nemusí moc stydět. Hlavní nabouchaný padouch vypadá jako by z Motley Crow vypadl. A vůbec všichno mají dlouhé vlasy, teda většinou kompars. ()

Lucina84 

všechny recenze uživatele

Tak u těhle filmů těžko můžeme očekávat dobrý příběh. Typické béčko s nádechem sci-fi zaměřující se hlavně na arénové zápasy, které byly dobře natočené oproti dnešním filmům, kde není vidět pořádný chvat, a kde je každý úder chaoticky sestříhán, že nevíme, kam byl zasažen. Kladně hodnotím charismatickýho záporáka zvaného "Šermíře". ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Par rvaciek to zachranuje, skoda ale tej nudy a vatovo planbych plkov medzi subojmi. Gery Daniels na urovni, ale Chad McQueen bol otrasny, fakt priserny herec, pre mna druhy Casper Van Dien . 50 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Akce, souboje, svaly, pot, brutalita...to vše podstupují dva policisté, jen aby dopadli nebezpečného zločince v Pekelné zóně, kam uprchl. Solidní akční béčko "devadesátek", které nenadchne a ani neurazí. 35% ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Byla jednou jedna Pekelná zóna a v ní bylo povoleno všechno. Tvůrci Pepin s Merhim měli zvláštní cit na filmy přesně tohoto typu. Nepřicházeli zas až tak s ničím novým, neboť ringové mlátičky s nasazenými policisty tady už dávno byly. Choreografie souboju je ale dosti odfláknutá. Roli záporaká jménem ŠERMÍŘ si tady zahrála legenda wrestlingu The Ultimate Warrior. Líbily se mi ty vychytávky jako - počítač vybral zbraň pro šermíře a vybral mu meč :-) Joo, bylo to fajn .-) ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

"Nejsem žádnej posranej bažant, blbe!" Hahaha, tak blbé, až se mi to skoro líbilo (to mi ale bylo asi tak 16) ()

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu jak toto mohli natočit v 93 roce. Vizuálně bych hádala tak o deset let dříve. Hloupý scénář, dialogy jak pro mentály, hudba - to snad ani nelze nazývat hudbou, spíše zvuky děsné, vizuál tmavý. Prostě sračka. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nuda. Gary umí kopat a tak, ale s tim culíkem vypadá nemožně. Chad McQueen vypadá jak bláto, tváří se divně a bojuje na prd. Jeho role je voser. Fakt divnej charakter tady hrál. Dějově je to na usnutí. Nezachrání to ani muskulatura hlavního zabijáka - Šermíře - řekne tři slova, pak jen řve, vypadá jak homeless - taky vlastně voser. ()

Reklama

Reklama