Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V hlubokém vesmíru je dopraven nový vězeň Saint Georges do výzkumného jednotky Dante 01. Vězňové jsou zde na planetě s vysoce toxickým prostředím využívání k různým experimentům. Saint Georges vnáší do komunity vzbouřeneckého ducha a jeho spoluvězňové jsou jím podněcováni ke vzpouře, která má proměnit tento děsivý svět vzhůru nohama... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zmenšenina Fontány s pomerne jednoduchou symbolikou, šikovne mlženou nedoslovnosťou. Caro dokazuje, že s pojmom vizionár sa kamarátia maximálne jeho oči a je veľká škoda, že z tak aktraktívneho postredia (opakovaním v podstate jednej schémy) žmýka len tak málo atmosféry a príbehu. Viac stopáže, viac odvahy a mohla to byť grandiózna space opera. Škoda. 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dante 01 je skutečně francouzský úlet největšího kalibru, ale to neznamená, že bych měl Cara zatracovat úplně. Ono bylo vždy jasné, že z jejich režisérského dua byl Jeunet (ten mě ale neskutečně nasral posledním Vetřelcem, což má u mě schované na hodně dlouho) tím lepším. Marc Caro se však rozhodl, že natočí něco i sám a scifi žánr byl jasnou volbou. Tady se dá toho zkazit asi nejmíň. On však dokázal i v tak širokém poli působnosti téměř nemožné a naservíroval nám na stříbrném podnose takový maglajz, že se v tom pořádně nevyznal snad nikdo – Nám z psychiatrickou „léčebnou“ ve vesmíru byl dobrý – dokonce mi ani nevadili ty mytologické jména – nevadil mi ani onen nový „Kristus“ sv. Jiří, ale do prdele – proč tak dokurvili úplný závěr, ze kterého doslova pálí oči...Přitom atmosféru to mělo místy slušnou!50% ()

Reklama

Hadža 

všechny recenze uživatele

No kolisa to na hranici odpadu,ale nastesti jsem nekde pred pulkou milosrdne usnul a vzbudil jsem se az na konec,ktery byl uz opravdu odpadovy, predevsim ten 5 minutovy zaber na ty jdouci vlny s onoho tajemneho hrdiny chladici planetu,kazdopane to radeji nedoporucuji,nebot zabit cas se da urcite lepsi! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Béčko, ktoré dopláca na svoju ambicióznosť. Problémy vyplývajú z kontrastu medzi lacnou produkciou, ktorá akoby nedovoľovala prepracovať dobrý nápad a tak náboženské symboly a odkazy pôsobia trochu prázdne. Je to škoda, nápad bol pekný, nanotechnológie, implantované do väzňov: pokusných králikov, zaujímavá pointa. Pekné subjektívne zábery, ktoré však taktiež doplácajú na nízkorozpočtovosť a je trochu škoda, že sa na príbeh potom nepozeráme iba z pozície hlavného hrdinu. Zase sledovať komplot nejakej organizácie na zemi, ktorá klame svojich zamestnancov a prichádza znova z nejakým šialeným plánom, je dlhé desaťročia klišé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Občas dostanu chuť na nějakou sci-fi podivnost, nejlépe říznutou mystikou či horrorem. Jistě, hodně podivné, o čemž svědčí i hodnocení uživatelů pohybující se tak říkajíc od zdi ke zdi. Prapodivný vězeňský svět připomene spousty dalších filmů, nabídne však spíše náznaky, obrazy, metafory. A nakonec, proč by mělo být zřejmé, co tím chtěl básník, tedy režisér říci? Znám spoustu jiných opravdových blábolů, které mě ani na chvilku neoslovily. Mě tenhle film zkrátka zaujal... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Marc Caro si představoval jiné zakončení filmu, ale kvůli zkrácení rozpočtu z 8 milionů Euro na 4 miliony jej nemohl realizovat. (Cheeker)

Reklama

Reklama