Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný hororový snímek a podle mnohých žánrový milník vypráví o skupině vědců z výzkumné stanice na Antarktidě, čelící mimozemské hrozbě. Když skupina vědců z výzkumné stanice na Antarktidě přihlíží tomu, jak se jejich norští kolegové snaží zastřelit psa, netuší, co se za celou akcí skrývá. Brzy však zjistí, že zvíře je přenašečem mimozemského organismu, který dokáže ovládnout a napodobit rozličné živé formy. Atmosféra mezi výzkumníky houstne. Kteří z nich se stali hostiteli? A dá se v takové situaci vůbec někomu věřit? Ačkoli dobové ohlasy filmu kultovního režiséra Johna Carpentera vytýkaly, že je pomalý, ponurý či depresivní, své velkolepé renomé si Věc budovala během let, a to také díky uvedení na videokazetách. Dnes je pak dokonce považována za jeden z nejlepších hororů všech dob. Svůj podíl na tom má jistě přesvědčivé vyobrazení zvolna sílící nedůvěry, houstnoucí napětí i krvavé surové scény ukazující, jak invazivní organismus se svými hostiteli nakládá. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 542)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Moje dojmy z Věci jsou hodně čerstvé. Video jsem vypnul před deseti minutami:) Takže teď pro jistotu poslouchám "normálního" Morriconeho, to jen abych prvnímu člověku, který vejde do dveří, neurazil hlavu... Sice trochu přeháním, ale takovou atmosféru strachu, nejistoty a nedůvěry jsem skutečně ještě neviděl. Přesně to je klíč k dobrému, ne, to je slabé slovo, ke skvělému horroru - ATMOSFÉRA. A ty efekty... Digitální předělávka Věci (aby celá záležitost co do grafiky šla s dobou) by si určitě zasloužila širší pozornost. Je to geniální, je to nezapomenutelné, je to John Carpenter's The Thing, pětihvězdičkový film. PS: Carpenter musí být velkým obdivovatelem Lovecrafta... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Na osmdesáté roky slušný horor, který kurevsky rychle utěče (což u mne znamená, že mě bavil), se skvělým a charismatickým Kurtem Russellem. Vynikající atmosféra ve které nevíte komu máte věřit a s kterou postavou sympatizovat. Ale co to kurva dělá v TOP 200? To jste si tu všichni dohromady před tím filmem honili ocasy nebo co ? ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Z doby prepubertální fáze života si pamatuji Věc jako ten strašidelný film, kde na začátku běži vlk (pes) a pak se objeví divný hnusný mimozemšťan. Ty záblesky hrůzy mám ve vzpomínkách, Bůh ví proč, zelené. Viděno znovu po mnoha letech. Na začátku pořád běží pes. Pak se objeví divný hnusný mimozemšťan. Všude vládne tíseň a chlad. Oheň není zelený, ale pořád je to strašidelné. Svému prepubertálnímu já bych zakázala se na to dívat. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nevěřícně nad zdejšími hodnoceními kroutím hlavou, aneb co se stane, když určitý film pravděpodobně mine to správné období či věk. Né, že by to bylo špatné, pominu-li ten béčkově nedotažený scénář a vizuální pojetí, ale atributy jako děsivý, napínavý, depresivní, atmosférický, stejně tak jako moje noční můry, mám spojené s úplně jinými tituly. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Děsivá přehlídka nechutných speciálních efektů s rozpadajícími se těly mutujícími do odporně slizkých kreatur. Jeden z NEJ-legendárnějších filmů ve svém žánru, od ještě více legendárnějšího scifi režiséra Carpentera s depresivním hudebním doprovodem, co víc si může horor fanda přát, než shlédnout tuhle klasiku. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (107)

  • Filmem se inspiroval seriál Akta X (od r. 1993). V 8. epizodě 1. série s názvem Led letí Fox Mulder (David Duchovny) a Dana Scullyová (Gillian Anderson) na Aljašku, aby vyšetřili vražedné řádění vědeckého týmu. Vrtal hluboko v ledovci překrývající kráter po dopadu meteoritu a našel parazitické organismy podobné červům. (Pumiiix)
  • Pro některé scény byly dokonce použity pravé zvířecí vnitřnosti. Technici je zapomněli v lepenkové bedně ve studiu Universal, a jeho zaměstnanci ji našli až o týden později, kdy už celé studio silně zapáchalo. Podobná věc se stala i při natáčení Dne mrtvých (1985). (Veleknez)
  • Režisér John Carpenter si střihl zanedbatelnou roličku norského polárníka na videozáznamu. (videofil)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

11.03.2020

Média, zejména ty filmová, se občas rádi chytají na špek. Přesnější by asi bylo napsat, že nemají problém vypouštět do světa zprávy, které nejsou vůbec potvrzené, a často je navíc ještě několik lidí… (více)

Reklama

Reklama