Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

Sagara 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, ktorému ostatné v danom žánri nesiahajú ani po členky. Veľa dobrého humoru je len chutnou čerešničkou na výbornej torte plnej kvalitnej drámy. Mnoho epizód je spracovaných priam až s umeleckým cítením. Prvá a druhá séria sú veľmi dobrý rozbeh, ale mám pocit, že seriál to naplno rozbalí až v tretej a štvrtej sérii. Páči sa mi ako sa miestami pohráva s klišé. Keď v nejakej scéne všetko smeruje k nejakému nevyhnutnému klišé a začneme iba očami obracať, pretože vieme čo sa teraz stane, no napriektomu sme v napätí, pretože nechceme aby sa to stalo a... bác stane sa niečo úplne iné a my si vydýchneme a prekvapene sa usmejeme nad tým ako sme si mysleli, že sme s tvorcami vybabrali, kdežto oni vybabrali s nami. One Tree Hill sa stal mojim najobľúbenejším seriálom s výbornou hudbou, postavami a hercami. Teraz (január2008) vstúpil seriál do 5 série, kde sa tvorcovia podujali k odvážnemu kroku a zasadili dej o štyri a pol roka neskôr, keď už majú postavy po univerzite a začínajú viesť pracovný život. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech 4 sérií se nebojím tvrdit, že jde v současné době o seriál na špičce svého žánru. U tématicky podobných záležitostí se totiž obvykle se zvyšujícím číslem série ztrácí počáteční atmosféra a pomalu docházejí nápady, nemluvě o jejich zpracování. Dovoluji si říct, že tohle není případ One Tree Hillu. Je to možná i dáno netradičním faktem, že zde jedna sezóna nepředstavuje jeden školní rok, ale jen polovinu. Takže čtyři série představují v tomhle případě předposlední a maturitní ročník našich hrdinů. Jako obvykle nelze nenalézt klišovitá témata podobná těm které už jsme viděli v jiných seriálech. Co ale dělá seriál skvělým je jejich zpracování. I když asi někdo namítne že může působit účelově (a má pravdu), tak v tomto případu jde o to nejlépe odvedné řemeslo. Setkáme se i s několika epizodami, které člověk z hlavy nedostane ani za několik let, a přesně takové díly povzvedají One Tree Hill z nadprůměru na vrchol žebřičku. Tvůrci se totiž nebáli a v seriálu zpracovali i velmi ožehavá témata, které pokud by byly zpracovány špatně tak by seriál prakticky odsoudily k jeho konci. Naštěstí se tak nestalo. Nevzpominám si snad na jedinou epizodu u které bych se nudil či která by byla víc nezajímavá. Na závěr bych ještě chtěl dodat, že One Tree Hill je nejen o basketbalu (tento sport u nás není tak populární jako v US takže můžeme jen doufat že se se seriálem setkáme dříve či později i na českých obrazovkách), ale především o vztazích, poznávání a dospívání. Pokud OTH odpustíme to že ve skutečném životě je všechno dohromady s čím se tu setkáme velmi nepravděpodobné (to ovšem není případ jen tohoto seriálu, pokud by autoři přistoupili k opačnému kroku, sledovali bychom zdlouhavé a nudné epizody, nebo by se naopak sotva vešli do jediné sezóny) odmění vás nečím nadprůměrným, kde se budete těšit na každou další minutu. 90% /// 1. série - 85%, 2. série - 90%, 3. série - 95%, 4. série - 90%, 5. série - 80%, 6. série - 85%, 7. série - 90% ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje televizní žánr, ke kterému se pojí největší předsudky ohledně (ne)kvalit, je to jednoznačně teen drama. Mezi obvyklé výhrady patří nerealističnost vztahů i situací, strojenost dialogů, věk herců hrajících teenagery… No, proti tomu poslednímu ani Tunteet Pelissä neuspěje, ve zbytku ale směle převyšuje většinu konkurence, a to i navzdory tomu, že taktéž zastupuje žánr, který pro změnu nesnáším já (sportovní). Před nějakými sedmnácti lety proutník a hajzlík Dan Scott zhruba ve stejné době oplodnil dvě dívky, jednu opustil, u druhé zůstal. Dnes jsou jeho synové téměř na prahu dospělosti, z opuštěného Lucase vyrostl správný teen hrdina, z Nathana zlomyslný fracek. Bratrská rivalita (o post basketbalové star, o lásku otce, o nejsmutnější roztleskávačku světa Peyton) je jednoduše nejdůležitějším hnacím motorem děje, seriál nicméně zároveň stejně dobře zvládá veškeré nevyhnutelné romantické linky hlavních postav. Tou nejzajímavější pro mě paradoxně ovšem není ani jeden z bratrů, ani matky, ani otec, dokonce ani ona smutná roztleskávačka, nýbrž její BFF Brooke (skvělá Sophia Bush), správná mrška i holka do nepohody s úžasně sexy chraplákem, která drží seriál nad vodou i ve slabších chvilkách. Těch bohužel přijde hned několik, většinou kvůli až nesnesitelné otravnosti některých vedlejších postav (Jamie, Millie) nebo vyloženě zbytečným linkám (Mouth s09 anyone?). S Brooke, vynikající finálovou řadou, pohodovou muzikou a cool vizuálem navíc to ale i tak TP utáhne na solidní čtyři hvězdy. ()

REBARB0RKA 

všechny recenze uživatele

Malý velký vztahový seriál, který se od podobných výtvorů pro náctileté liší tím, že za ním stojí tým, který ví, jak se dělá drama. Když si odmyslím jaksi povinné tradiční zápletky (on chce ji, ona jeho ne, přebírání kluků/holek), zůstane souboj člověka s nástrahami života. Jakou cenu má popularita? Kam až zajde nenávist k bratrovi? Co stojí splnění snů? Z těchto témat umí tvůrci vytěžit drama jako blázen, ale taky ukazují, že i ode dna se člověk dokáže odrazit. A právě hloubka seriálu a životní pravdy povyšují OTH vysoko nad průměr. Bohužel od páté série zabředává OTH do bažin konverzačního polodramatu, hlavně proto, že mu chybí pořádná záporná postava. Naštěstí se nevytratily vtip a úderné hlášky a díly napsané duchovním otcem Markem Schwahnem jsou pořád nadprůměrné. Cukrkandlovou sedmou sérii a pro diabetiky smrtící poslední díl této série zachraňuje posledních pět minut epizody. Podle první ukázky na devátou závěrečnou sérii to vypadá, že mě OTH bude opět emocionálně masakrovat. Těším se. Po shlédnutí 9. série: Emocionální masakr se vrátil a ani moje oko nezůstalo při finální epizodě a bonusové části suché. ()

GOtoUCSC 

všechny recenze uživatele

Každá holka má seriál z dětství na který nikdy nezapomene. Většinou to neni nic super kvalitního, ale kvůli tomu jsme na to nekoukaly. Ať je to Beverly Hills 90210, Čarodějky nebo Gilorova děvčate. One Tree Hill je srdcovka pro mě,  já se sžila s Brooke a brečela jsem když to celý končilo. Ale musím říct, že prokousat se půlkou první série bylo peklo ! Chad Michael Murray 8 dílů řešící basketball mě málem odradil. Ale jsem ráda, že jsem vydržela ! Protože po těhle 8mi dílech to je jen lepší a lepší až do chvíle, kdy Chad seriál opustí úplně a pak je to nejlepší ! Jinak písnička v úvodních titulkách je geniální stejně jako celý soundtrack. ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • One Tree Hill měl pracovní název Ravens (podle basketbalového týmu) a měl to být dvouhodinový TV film. (Redík)
  • SPOILERY!! Některé události z One Tree Hill přešly do reality. Druhá serie: Haley jede na turné s Chrisem Kellerem a skupinou The Wreckers; ve skutečnosti herci také vyjeli na turné napříč Spojenými státy. - Třetí série: Peyton a Ellie pořádají benefiční koncert a natáčí cd, z nichž jde výdělek na podporu boje proti rakovině prsu. CD bylo skutečně vydáno a část výdělku bylo darováno Nadaci bojující proti rakovině prsu. - Pátá série: Mia jede na turné po natočení její první desky. Když byla epizoda premierové uvedena Kate Voegele (Mia) byla na turné se skupinou Hanson. - Pátá série: Peyton zařídíla Mie zpívání na koncertě sponzorovaném společností Starburst. Kate Voegele (Mia) skutečně zpívala na koncertě sponzorovaném společností Starburst. Koncert nesl v originále název "CW and Starburst present Kate Voegele in Concert at Six Flags". (Redík)

Reklama

Reklama