Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na texaské střední škole ve městě Odessa začíná trénink hráčů amerického fotbalového týmu Permian Panthers. Obyvatelé městečka očekávají od mladých fotbalistů, že nadcházející sezónu vyhrají. Největší hvězdou týmu je Boobie Miles, který si ale hned v prvním utkání ošklivě zraní koleno. V dalším zápase to s týmem vypadá špatně a na trenéra se ze všech stran valí kritika. Krátce nato ale začnou chlapci vyhrávat. Miles doufá, že během tří týdnů znovu začne hrát. Jenže lékař v nemocnici mu oznámí, že má zpřetrhané vazy v koleni a v této sezóně si už nezahraje. Miles trenérovi zalže, že je v pořádku. Při následujícím zápase je ale sražen a ze hřiště odnesen na nosítkách. Všem je jasné, že tuto sezónu už nenastoupí. Hráči, kteří zatím stáli v pozadí, si při zápasech hodně věří a vyhrávají jeden zápas za druhým. Dostanou se až do finále, tam je ale čeká mimořádně těžký soupeř - tým Dallas Carter High School. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (148)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavý paradox. Berg je nejsilnější v momentech, ve kterých byste to od něj čekali nejmíň. Místo vycizelovaného finále je tak mnohem zásadnější občasné pofňukávání zúčastněných a nervózní kamerové tiky po jejich tvářích. Na hřišti už to takhle nešlape. Za opileckého tátu a kvanta zbytečných figurek prostředníček dolů. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Berg je Bůh a nedivím se, že mě to baví neustále opakovat. Jen málo režisérů dokáže vyjadřovat emoce i přes silnou vrstvu klišé a tak láskyplně se rochnit v patosu jako právě Berg, který se prostě narodil k tomu, aby točil videoklipové akční nářezy. Natočit sportovní drama o americkém fotbalu tak, aby bavilo i člověka, který nezná pravidla, nezajímá se o nějaké maníky z Texasu a nadevše uznává starý dobrý evropský "soccer", to chce kumšt a Berg mě během téhle takřka dvouhodinové jízdy napříč státní fotbalovou ligou opět přesvědčil, že je v něm mnohem víc, než si většina lidí myslí. Smekám, tleskám a jdu si pustit seriál. Jestli je minimálně z poloviny vydařený jako film, asi začnu zámořskou NFL bedlivě sledovat. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobrý film o blbém sportu. Několikrát jsem se pokoušela sledovat přenosy amerického fotbalu a stejně jako u baseballu absolutně nechápu, co se na tom emeričanům líbí. Pár vteřin chaotické aktivity, pak se dlouho nic neděje, následuje pár vteřin chaotické aktivity... a tak pořád dokola. Nepřestane mě fascinovat, jak amícké středoškolské kluby přilákají na jeden zápas do tribun více fanoušků, než naše fotbalové prvoligové mančafty zvládnou za celou sezónu. A pak je tady nezanedbatelný fakt, že se o těchhle amerických nudasportech točí zajímavé filmy. Na výtvoru Petera Berga mě zpočátku vyloženě sral "dynamický" polodokumentární střih, ale buď problém postupně vymizel, nebo jsem si zvykla. Pochválit musím pár menších výhybek okolo klišé: ač podle skutečné události, film nesleduje vzestup bandy outsiderů, nýbrž trable předpokládaných favoritů. B.B. Thornton je docela nepříjemný, uječený trenér, ne ten obvyklý moudrý taťka s citlivým přístupem. Dobře je ukázána absurdita, kdy se kdejaký kibic cítí být povolán oficiálně radit ohledně taktiky odborníkovi. Hlavní hvězda středoškolského týmu je odporně nafoukaný černý kretén. Jeho spoluhráči nejsou dokonalí a vlastně mají docela dost výpadků. Jejich osobní problémy nejsou pitvány moc do hloubky - v hlavní roli je sport. Další kladné bodíky připisuju za závěr. Za zmínku stojí i solidní soundtrack. Peter Berg se prostě pochlapil, donesl šišku bez většího škobrtnutí až za čáru - touchdown! 77% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU DON'T UNDERSTAND. THIS IS THE ONLY THING YOU'RE EVER GONNA HAVE. FOREVER. IT CARRIES YOU FOREVER." -------------- Od milovníkov amerického futbalu pre milovníkov amerického futbalu. Film sledujem ako menší úvod/predprípravu k seriálovým Svetlám piatočnej noci a následne k údajnému vrcholu spracovania tohto športu na obrazovke – Playmakers. Tie veľké mainstreamové snímky ako Víťazi a porazení, Nepremožiteľný, Sezóna Titanov a mnoho ďalších sú síce efektné a na pohľad okúzľujúce, chýba im však srdce, a to nachádzam vždy len v tých menších kúskoch – napríklad tu. Zápasy sú nasnímané veľmi zručne, je z nich cítiť všetko, čo je potrebné, postavy nie sú zapamätateľné, nemajú značné charakteristické črty, no pocit tiesne malého texaského zapadákova a jedinej nádeje na únik z neho, ktorá preteká pomedzi prsty kvôli každej jednej chybe, to zapamätateľné je. A ako bonus je to jeden z mála filmov, kde Lucas Black ukázal, že nie je úplne neschopný břídil. Oh, a taktiež je tu Billy Bob Thornton! To vždy poteší. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ničím jedinečný, povedal by som až príliš typický film s tematikou amerického futbalu, a všetkými klišé, ktoré to bohužiaľ obnáša. Spracovanie a hlavne kamera boli dobré, hudba mi však vadila, rovnako ako niekoľko preemotivovaných scén, ktoré to fimu, ktorý sa chce predať svojou atenticitou nepatria. Za veľké pozitívum však považujem zábery so zápasov am. futbalu, síce strihovo premrštené, ale celkovo vydarené. Hodnotenie: 65% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Skutečný James "Boobie" Miles není v titulcích uveden, natáčení se však zúčastnil. Všimnou si ho můžeme v šatně v poločase mistrovského zápasu vedle Dereka Luka, jeho filmového představitele. (Terva)
  • Don Billingsley, který doopravdy žil a hrál fotbal za Odessa Permian Panthers, musel s fotbalem zkončit kvůli zranění kolene. Ve filmu to byl Boobie Miles. (Dawid199)
  • Buzz Bissinger, jehož knížkou je film inspirován, a režisér Peter Berg jsou bratranci. (Matty)

Reklama

Reklama