Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 2

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

Henry007 

všechny recenze uživatele

Silné lidské drama o jedné bolavé duši, která se snaží trénováním středoškoláků v basketu ubít vnitřní smutek. Jako sportovní film je to slušný nadprůměr - po výsledkové stránce dosti předvídatelné, naštěstí charisma a způsob trénování Jacka v podání Afflecka je tím správným kořením, která každou scénu z palubovky povznese o level výše. A jako drama je to více než dobré, s pomalým odhalováním minulosti ještě více divák pochopí Jackovu životní situaci a důvod, proč je v něm tolik odevzdanosti a hněvu zároveň (lehce mi to připomnělo Manchester by the sea). A dohromady obě složí vytváří kvalitní film o životě, sportu a bolesti, která nikdy neodezní. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako som čakal. Pre Afflecka osobná terapia a cítiť snahu o návrat k štýlu, ktorým si zreštauroval kariéru až dokým mu Batman neskomplikoval resumé a alkoholizmus osobný život. Či je X miliónov za účinkovanie v obrovskom komiksáku naozaj taký problém je druhá vec, každopádne táto poloha mu určite pristane viac a v rámci svojich možností je podľa mňa veľmi dobrý. Body film stráca za to, že jednotlivé dejové prvky úplne nezúročí - záver v 15-tich minútach rýchlo sumarizuje čo sa dá, ale vzhľadom na predchádzajúcu hodinu a pol je príliš uponáhľaný. Ale dobrá vec a pre Afflecka krok správnym smerom. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mohl bych mít k tomu spoustu výhrad, ale dneska není ten den. The Way Back mě dnes trefila skoro plnou palbou, tak si jí budu v potají vychutnávat. Takovej normální film a příběh o tom, že skoro vždy má cenu šlápnout na brzdu. V případě Bena osobní zkušenost se vším všudy, kterou se mu podařilo převést do filmu téměř dokonale. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to pútavý príbeh o prekonaní najhoršieho: "ceste vykúpenia" . Hlavný hrdina filmu zobrazuje sebadeštruktívne správanie človeka znova a znova. Tochto muža stvárňuje vynikajúci melancholický výkon Ben Affleck, ktorý odráža jeho osobný boj s alkoholizmom v skutočnom živote. Je to jeden z najlepších a najúprimnejších Affleckových vystúpení dodnes. Je nesmierne dôveryhodný. 6/10 ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Okey, posaďte sem prvního patetického milovníka lihovin, dejte mu kerku na hřeb a říkejte mu trenére.. uchazeč podal skvělé výsledky, ale bohužel nemůže projít prvním kolem, potřebujem nejvíc klišovitýho chcípáčka, který si na vlásce života, otevírá poslední plechovku Budwaiseru, před tím než dostane mozkovou obrnu, při které ztratí celou svou rodinu a manželka mu bude zahejbat s jeho nejlepším kámošem, jo a nejlépe aby měl trochu čmoudské rysy, nechceme u Warnerů zase skopičiny, díky... Tak, pokud si zrovna Affleck neužívá ve vile se svým homosexuálním přítelem Jasonem Leem, tak obchází Hollywoodský studia, obejde celý blok, dokud mu nějaká firma nenajde šitý na míru roli toaleťáku, kde nemusí nějak zvlášť projevit svůj mechatalent než se producírovat, jak zkomírající vožungr s vyhaslou a výslunní minulostí. Nudný blábol, kde jediná naděje, že se konečně něco začne dít, je zrovna u konce a začínají závěrečné titulky, a vy se jen chytáte za plešku, a říkáte si "To je vše??" Možná si ještě pamatujete, kdy jsem hodněkrát si ztěžoval, že moderní komedie nejsou zkrátka už vůbec vtipné, a jen párkrát si uprdnete při tom, když si tlustoprd natáhne držku.. jo? Tak, tohle je stejné u moderních melodramat. Žádné emoce vám to nezamotá, žadnou empatii či vztah si k postavám vůbec neuděláte, a prostě si odškrtáváte imaginární Bingo, kdo z hlavních postav dostane kapavku, či komu umře nejbližší příbuzní. Mně se ho podařilo vyplnit dosytosta, a než jsem stihl si ohřát tlačenlu v mikrovlnce, Affleck si už popátý rozbil držku při opileckým tanečku, jo a teď nevím jestli se mám smát, protože tohle se obvykle při komedii dělá, tak nic. Zase jsem cynický hovád bez citu. Vlez mi na chrbát rejžo..! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ben Affleck kvôli role v tomto filme pribral 30 libier (cca 13,6 kilogramov). (Pat.Ko)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, predovšetkým v meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama