Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 1

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

pohádka o tom jak jeden ožralka prozřel.Začátek filmu ,kdy to chlastivo do sebe nestačil házet a cestou pro něj do lednice se potkával ,byl otravný.Myslím, že Affleck moc dobře věděl, jak to hrát.Sám s alkoholem měl v soukromí problémy.Jsem si jistá že Afflecka ani nějaké role ve kterých zazáří,nečekají.Obávám se ,že je za zenitem. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Jsou žánry, které nemohu hodnotit tak příkře. Je to asi nefér, ale je to tak. Některá témata stojí za to oprášit. Když zvládneme mít Malé ženy v devadesátkách a další o 20 let později, tak proč si nezopakovat tradiční zápletku o chlastajícím muži na dně, který k sobě hledá cestu skrze trénování na škole. Osmdesátky měly své Hráče z Indiany s Hackmanem, tahle dekáda má Affleckův film. Navíc není žádným tajemstvím, že Affleck sám s alkoholismem bojuje, takže mu role sedí. Může vycházet ze sebe. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mohl bych mít k tomu spoustu výhrad, ale dneska není ten den. The Way Back mě dnes trefila skoro plnou palbou, tak si jí budu v potají vychutnávat. Takovej normální film a příběh o tom, že skoro vždy má cenu šlápnout na brzdu. V případě Bena osobní zkušenost se vším všudy, kterou se mu podařilo převést do filmu téměř dokonale. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Je to spíš film o ztrátách, o tom, co všechno můžete ztratit a jak moc to bolí. A že každá ztráta, třebaže se zapíše jinak hluboko, tam navždy zůstane. A bude bolet. A moc těžko se s ní vyrovnává. Velice civilní, obyčejný film se skvělým Benem Affleckem, civilní, minimalistické herectví mu sedí. 75% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Way Back je filmem dvou příběhů, dvou linií. Příběhu, linie Bena Afflecka, jakožto drtivým životním úderem zkroušeného alkoholika a příběhu, linie Bena Afflecka, co by trenéra školního basketbalového týmu. Obě tyto linie jsou pak samostatně poměrně působivé a zajímavé, se svými silnými momenty a výrazným pojetím, ovšem jelikož obě tyto linie jsou v jednom filmovém celku, musejí samozřejmě fungovat i ve vzájemné symbióze, a to je zásadní problém této podívané, jelikož prostě Gavin O´Connor nezvládl ty dvě linie propojit do jednoho skutečně fungujícího celku, který by měl stejně povedené vyznění jako ony linie samy. Výsledný dojem je tak rozštěpená a nesoustředěná podívaná, skákající ze dvou nesourodých příběhů, které se jen vzájemně oslabují a ubírají si na působivosti, a musím tak zopakovat, že je velká škoda, že se tvůrcům nepodařili ony linie více naladit na stejnou pocitovou vlnu, jelikož pak by jistě vznikl opravdu kvalitní film. Jediným kvalitním pojítkem tak zůstávají už jen postavy a jejich herečtí představitelé, kdy nelze nikomu z přítomných nic vytknout, a právě především Ben Affleck svým výkonem zas trochu zahnal do koutu všechny pochybovače o jeho hereckém talentu, mě tu totiž přišel vážně přesvědčivý v obou polohách a je jednoznačně tím nejvýraznějším prvkem celého filmu. Cesta zpátky je tak zkrátka sice určitě kvalitní a rozhodně nenudící podívaná, nicméně její zpracování nemohu považovat za správné, kdy opakuji a shrnuji, za mě se jedná o dva samostatně fungující příběhy, ovšem mizerně propojené v jeden nefungující celek. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ben Affleck pred týmto filmom tiež bojoval s alkoholizmom. Affleck sa pred natáčaním vrátil do rehabilitácie a svoj program dokončil práve včas. Režisér Gavin O'Connor spomenul: "Ben sa doslova dostal z rehabilitácie v deň, keď sme začali nakrúcať film." Ben Affleck uviedol, že prešiel podobnou cestou ako postava, ktorú stvárňoval, a že si myslel, že mu táto rola pomohla zlepšiť jeho vlastný život. (Pat.Ko)
  • Ben Affleck kvôli role v tomto filme pribral 30 libier (cca 13,6 kilogramov). (Pat.Ko)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama