Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 2

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

salalala 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardní drama, které vůbec ničím nepřekvapí a už od úvodních minut je jasné, jakým směrem se bude ubírat. Gavin O’Connor tentokráte jede spíše na jistotu a diváky nedokáže úplně strhnout, protože se trochu zbytečně drží při zemi. I když je film z basketbalového prostředí, samotné zápasy nejsou moc zajímavé, chybí jim náboj a napětí a nemají ten adrenalin, který by asi měly mít. Dáno to může být tím, že snímek není primárně o sportu jako spíš o postavě samotného trenéra, který bojuje se svými démony a hledá cestu ven ze svého alkoholismu. Je až fascinující, jak se O’Connor po celou dobu drží zpátky a diváka nikdy úplně emočně nezasáhne a nepředloží byť jen jedinou emočně silnou scénu, která by ho "odrovnala". Prostor tak nechává Benu Affleckovi, který je v hlavní roli na své poměry více než dobrý a velmi pravděpodobně moc nehraje, jen emocionální scény mu stále nejdou a působí v nich hodně toporně. Je to ale právě on, kdo drží snímek nad vodou v těch nejslabších momentech a dokáže přenést přes tunu klišé a naprosto očekávaný vývoj. The Way Back je vesměs obyčejný počin, který byl v určité životní etapě pro Afflecka hodně důležitý, kdo ale zná předchozí O’Connorovy filmy bude spíše zklamán, protože tady se moc neprojevil a působil více jako nájemný režisér, jemuž na výsledku až tak nezáleží. 60 % ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck bol vynikajúci, o tom niet pochýb, rovnako ako celé obsadenie, ale veľa nedostatkov bránilo tomu, aby bol tento film skvelý. Práca s kamerou bola hrozná, tie priblíženia a zamerania boli také amatérske. Vďaka tejto práce s kamerou som mal pocit, ako keby som sledoval béčkový film z 80. rokov. V tomto smere neexistuje žiadne ospravedlnenie, takže, má to veľký vplyv na dojem diváka. Cca prvých 100 minút sa to vlieklo pomalým tempom, a za ten ostatok filmu sa stalo príliš rýchlo. Chápem že tento film sa viacej zameral viac na závislosti na alkohole a osobných problémoch než na basketbal, za čo tvorcov musím pochváliť, lebo to previedli presvedčivo a nijak mi to nevadilo, že basketbal nie je na prvom mieste. 7/10. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V případě Bena Afflecka ve mě stále zůstává jakási pachuť, která je spojená s tím že hrál Batmana a v civilu je prakticky alkoholik. Takže co s ním? Dáme ho na střední katolickou školu, aby trénoval kluky basket a do ruky mu dáme ve volných chvílích skleničku. S tímto nápadem přišel Gavin O'Connor, který dokáže prodávat sportovní dramata přesvědčivě jako málokdo. Je spíše otázkou zda-li tohle tedy chcete sledovat či ne. Affleck smutný být umí. Hrát se taky naučil, ale vadilo mě to křesťanské prostředí. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $13,590,514Tržby Celosvetovo $14,690,514Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,329,611Tržby za predaj DVD v USA $1,518,072║ Ben Affleck keď má dobrý námet tak vie čo to predať zo seba. V celku poctivá športová dráma, ktorá má slušný náboj. /65%/ ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Málo basketbalu, hodně Affleckových démonů. Patetické USA sportovní drama…taková klasika. Tým outsiderů a nový kouč se svými vlastními problémy….už jsme měli tu čest snad 100x. A jelikož jsme podobných kousku viděli už vagóny, brzy každému dojde (teda alespoň si myslím), že historie pamatuje na povedenější tematicky spřízněné snímky. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ben Affleck kvôli role v tomto filme pribral 30 libier (cca 13,6 kilogramov). (Pat.Ko)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, predovšetkým v meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama