Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 1

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Je to spíš film o ztrátách, o tom, co všechno můžete ztratit a jak moc to bolí. A že každá ztráta, třebaže se zapíše jinak hluboko, tam navždy zůstane. A bude bolet. A moc těžko se s ní vyrovnává. Velice civilní, obyčejný film se skvělým Benem Affleckem, civilní, minimalistické herectví mu sedí. 75% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Gavina O'Connora jsem viděl pouze Warriora a Zúčtování...... a zatím mě ještě nezklamal. Už u Warriora předvedl, že umí skvěle natočit sportovní drama. Cesta zpátky je vydařený film o Jacku Cunninghamovi, který byl ve své době nejlepším basketbalovým hráčem na střední škole. Bohužel propadnul závislosti alkoholu a během filmu zjišťujeme, o co ve svém životě přišel. Silné drama, který mě opět jako u většiny sportovních filmů dokáže napumpovat a držet u obrazovky a fandit hlavním postavám. Ben Affleck tady hraje naprosto skvěle a žral jsem mu každou scénu. Velké doporučení. 7,5/10 ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Málo basketbalu, hodně Affleckových démonů. Patetické USA sportovní drama…taková klasika. Tým outsiderů a nový kouč se svými vlastními problémy….už jsme měli tu čest snad 100x. A jelikož jsme podobných kousku viděli už vagóny, brzy každému dojde (teda alespoň si myslím), že historie pamatuje na povedenější tematicky spřízněné snímky. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

2,5* Affleck se hodně nelogicky snaží spojit klasický sportovní feel good movie s depresivní atmosférou vyrovnávání se s rodinnou tragédií. A i kdyby se to povedlo jak mělo, tak stejně tomu záměru nerozumím, protože nechápu, do jaké pozice chtěli diváka dostat. Rozkouskovaná témata navíc nedovolují, aby se film věnoval jednomu nebo druhému pořádně do hloubky, takže vše je zpracováno tak nějak povrchně a z filmu je takový nijaký mišmaš. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Okey, posaďte sem prvního patetického milovníka lihovin, dejte mu kerku na hřeb a říkejte mu trenére.. uchazeč podal skvělé výsledky, ale bohužel nemůže projít prvním kolem, potřebujem nejvíc klišovitýho chcípáčka, který si na vlásce života, otevírá poslední plechovku Budwaiseru, před tím než dostane mozkovou obrnu, při které ztratí celou svou rodinu a manželka mu bude zahejbat s jeho nejlepším kámošem, jo a nejlépe aby měl trochu čmoudské rysy, nechceme u Warnerů zase skopičiny, díky... Tak, pokud si zrovna Affleck neužívá ve vile se svým homosexuálním přítelem Jasonem Leem, tak obchází Hollywoodský studia, obejde celý blok, dokud mu nějaká firma nenajde šitý na míru roli toaleťáku, kde nemusí nějak zvlášť projevit svůj mechatalent než se producírovat, jak zkomírající vožungr s vyhaslou a výslunní minulostí. Nudný blábol, kde jediná naděje, že se konečně něco začne dít, je zrovna u konce a začínají závěrečné titulky, a vy se jen chytáte za plešku, a říkáte si "To je vše??" Možná si ještě pamatujete, kdy jsem hodněkrát si ztěžoval, že moderní komedie nejsou zkrátka už vůbec vtipné, a jen párkrát si uprdnete při tom, když si tlustoprd natáhne držku.. jo? Tak, tohle je stejné u moderních melodramat. Žádné emoce vám to nezamotá, žadnou empatii či vztah si k postavám vůbec neuděláte, a prostě si odškrtáváte imaginární Bingo, kdo z hlavních postav dostane kapavku, či komu umře nejbližší příbuzní. Mně se ho podařilo vyplnit dosytosta, a než jsem stihl si ohřát tlačenlu v mikrovlnce, Affleck si už popátý rozbil držku při opileckým tanečku, jo a teď nevím jestli se mám smát, protože tohle se obvykle při komedii dělá, tak nic. Zase jsem cynický hovád bez citu. Vlez mi na chrbát rejžo..! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ben Affleck kvôli role v tomto filme pribral 30 libier (cca 13,6 kilogramov). (Pat.Ko)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, predovšetkým v meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama