Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (931)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je skvelou ukážkou filmárskeho umenia. Film je natáčaný v dobovom štýle a toto prevedenie sa mi páčilo. Herecký koncert Roberta Redforda a Paula Newmana bol jednoducho úžasný. Ťažko povedať, kto z nich bol lepší a vlastne je to úplne jedno. Pretože hlavne na nich leží celý úspech tohto filmu. Je pravda, že samotný príbeh bol až príliš jasný a pritom dosť prekombinovaný, ale rovnako je to veľmi dobrý film. Prevedenie bolo dokonalé a nedá sa inak, ako tento film ďalej odporučiť. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Já to těm volům zbaštil! Ale přišel mi ten konec nezvykle tragický, nehodící se ke zbytku filmu... Toto je opravdu podraz mastodontních rozměrů. Nejdříve pokrový turnaj ve vlaku (a skvělý "nadraný" Newman) jako zástěrka a potom mamutí šaškárna v podobě smyšlené sázkařské kanceláře. Neuvěřitelné... Mám rád filmy z dob(y), kdy ještě svět vypadal k sobě sama. Už jen úvodní Entertainer mne pohladil po duši. Podařený film... 80% ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

PODRAZ je prostě nesmrtelná klasika, o tom žádná. Spratkovství Roberta Redforda vs. mentorství Paula Newmana, originální scénář se zápletkou, která už bohužel nepůsobí dnes tolik úžasně, taky jak by mohl v záplavě všech podrázáckých či heist filmů. Nezapomínejme ale, že PODRAZ byl zdaleka jedním z prvních. O samotném závěru, který mi vždycky vykouzlí úsměv na rtech nemluvě. 90% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl, když mi bylo nějakých deset let. Když jsem pak měl možnost si ho po delší době opět připomenout - úplně mě odrovnal. Je to klenot. Dva sekáči v hlavních rolích, Robert Shaw, jako drsný záporák i zkorumpovaní poldové v rolích vedlejších. Skvělá hudba, výprava, dobová atmosféra i kostýmy. Parádní zápletka a hlavně výkony obou hlavních protagonistů, dělají z tohoto snímku mistrovské dílo, které nikdy nezestárne. Takové filmy prostě nestárnou. Stejně jako Newman a Redford. P.S. Jen mě trochu mrzí, že tito dva velcí hollywoodští frajeři, dostali pouze dvě možnosti ukázat se společně před kamerou. Obě příležitosti sice přetavili v obrovský úspěch, ale kochejme se chvilku myšlenkou jejich dalších potenciálních spoluprací. Dnes už nám nic jiného, než na toto téma fantazírovat, nezbývá, ale ta představa je věru krásná. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Krimikomedie s pány herci Redfordem a Newmanem, kterou mám rád a kterou můžu klidně vidět každý rok. Zajímavá a "chytlavá" ústřední melodie - nedávno jsem ji ke svému potěšení slyšel na bezplatné lince jedné finanční instituce - jó, Podraz lze dneska najít všude... Trailer: http://www.csfd.cz/film/15046-podraz/videa/ ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Na filmu měl jako kameraman pracovat Miroslav Ondříček, ale kvůli jeho dřívějšímu návratu do Československé socialistické republiky a nemožnosti vycestovat zpět do Spojených států amerických z toho sešlo. (JoranProvenzano)
  • Filmaři natáčeli hlavně v prostorách společnosti Universal Studios. Dále se štáb podíval také na Santa Monica Pier a do Pasadeny. (Čulo)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama