Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Úřadu pro životní prostředí Jack Taggart přilétá do malého městečka v Apalačských horách, aby vyšetřil podezření na zamoření toxickými odpady, které tu ilegálně v šachtách opuštěných dolů skladuje bezohledný boháč Orin Hanner. Maskován jako tesař, který za peníze kostela provádí menší opravy u chudých lidí, začne Jack nenápadný průzkum. Opatrně se vyptává a tajně odebírá vzorky vody. Seznámí se nejen s Hannerovými muži, kteří se ho pod vedením Orina mladšího marně pokoušejí zlikvidovat, ale také s místní vyvrhelkou, sympatickou včelařkou Sarah Kelloggovou. Jejich sbližování překazí její nepříjemný, psychopatický bratr Earl, jenž je příčinou všech životních těžkostí, kterými Sarah musela projít. Když vyjde najevo jeho skutečná totožnost, pustí se Jack do pátrání s pomocí několika starousedlíků, ochotných pomoci mu v boji proti všemocnému Hannerovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (231)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je samozřejmě velmi špatný. Scénář klišovitý, většinu filmu se téměř nic neděje a akce je taky pomálu. Dialogy dost hrůza. Přesto dám dvě hvězdy, protože tohle je jeden z těch špatných filmů u kterého se můžete bavit, jak je špatný, a to je plus. U některých špatných filmů se jen nudíte. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Mimo tohoto filmu ještě Aljaška v plamenech hrála na ekologickou notu Seagalových filmů. Neříkám že je vyloženě špatný, podle mého názoru je to jeden z posledních koukatelný filmů které Seagal pustil do světa. Přesto film oplývá značnou dávkou naivity a dějově není taky moc o co stát. Dal bych i tři hvězdy ale přece jenom se přikláním k těm dvěma. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Na rovinu říkám, že tohle pořád řadím do top Segalovek a rád si story agenta Taggarta pouštím dodneška. Mě je hrozně sympatická ta maloměstská dobročinnost a vlastně celkově i ten horskej venkov! K té krásné přírodě i trocha toho vybrnkávání stylu country a jsem zase zpět v devadesátkách... Působí to samozřejmě vše strašně americky a kýčovitě, nemluvě o dobráctví Stevena a jeho kutilské pomoci na všechny strany. Nicméně jak říkám, mám ten flák rád a rozhodně ho řadím do jednoho z toho posledního nej, co Seagal natočil... 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příběh je jednoduchej: Steven je tentokrát za frajersky voháknutýho ekologickýho agenta vyšetřujícího skladování vysoce toxickýho odpadu v krásný přírodě Apalačských hor, kvůli čemuž se místním hillbillyům, už beztak dost poznamenaným staletími incestu, rodí ještě defektnější děti než obvykle. Až jsem si vduchu říkal, že z takový ekologicky angažovaný zápletky by určitě měla radost i mongoloidní prasečí hlava Gréta, kdyby film znala. Podle její fyziognomie však soudím, že čumí jenom na fekální porno. Ale zpátky k filmu: Steven si už kdysi hravě poradil s grázly ze CIA, se zfetovanými vúdúnegry z Jamajky a s mafiány všeho druhu, tak to by v tom byl čert, aby nenakopal prdel i nějakým venkovským křupanům v texaskách, flanelkách a s účesem mladýho Jágra. Je to holt kanón. A při tý příležitosti ještě sbalí nejhezčí starou pannu ve vesnici, do který je udělanej i její vlastní brácha (tradice je holt tradice). Samozřejmě to (SPOILER) dobře dopadne, Steven pojme pannu za ženu, stane se z něho venkovan a začne poslouchat country. Nechápu, že takovej supr biják tu má tak nízký hodnocení, každej kdo mu dá míň než tři hvězdy je u mě ignorant (a nebo nemá ten správnej smysl pro humor). P.S.: Mrzí mě, že rejža nepřidal ještě epilog z lapáku, ve kterým se Kristofferson blížeji "seznamuje" s Tyronem... Nebo vlastně spíš Tyron s ním. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Dám si na teba kurevské bacha.“ – „Budem na to myslieť.“ V r. 1997, kedy TAJNÝ AGENT vznikol (v Seagalovej produkcii a podľa scenára Jeba Stuarta – KRIMINÁL, LEVIATHAN, SMRTONOSNÁ PASCA), mal za sebou Steven sériu príjemných B-hitov (NICO , ŤAŽKO HO ZABIŤ, MUŽ SO ZNAKOM SMRTI, NEMILOSRDNÁ SPRAVODLIVOSŤ). Zároveň mal na konte PREPADNUTIE V PACIFIKU (2x nominácia na Oscara!). Ale zároveň svoj návrat do - podľa mňa strašného - PREPADNUTIA 2 podmienil u Warner Bros. možnosťou režijne debutovať ekologickou ALJAŠKA V PLAMEŇOCH. V r. 1996 sa síce dvakrát solídne vrátil (KONEČNÉ ROZHODNUTIE, SÁM PROTI ZLU), avšak potom to už bol prepad na video (česť výnimkám: LOVEC POLICAJTOV z produkcie Joela Silvera). V TAJNOM AGENTOVI nešťastne pokračuje v ekologickej agitke, ktorá kvôli prízemným dialógom ("Si môj priateľ a ja si to veľmi vážim.") a veľmi jednoduchému zlu (Kris Kristofferson sa de facto len mihne, inak samí béčkari a céčkari) nie je ani ekologická, ale kvôli nedostatočnému rozpočtu a celkovému televíznemu vzhľadu ani akčne namakaná. Doslova až na konci, kedy sa Steven konečne prestáva ovládať a ide sa pomstiť, snímka chytá dych. Pozeral som na IMDb a nechce sa mi veriť, že toto béčko mohlo stáť až 60 miliónov (ale už ľahšie verím tomu, že celosvetovo trhlo len trápne 4). Keď na konci spustí veterán Harry Dean Stanton (VOTRELEC) taneček na verande, chytám migrénu. Skutočný ekologický vrchol však Steven dosiahol až v hroznom PATRIOTOVI, ktorým uzavrel svoju smutnú eko-trilógiu a potom už dal pokoj. Našťastie je tu aspoň množstvo krásne siláckych hlášok („Mám rád nedeľné prechádzky, ale dnes tuším nie je nedeľa.“), krásna dedinská výprava (fakt) a celé je to príjemne "hrejivo ľudské" (nemyslel som, že niečo také niekedy napíšem u seagalovky). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Marg Helgenberger navštívila pred natáčaním niekoľko baní, aby sa lepšie vedela vžiť do svojej úlohy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama