Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Úřadu pro životní prostředí Jack Taggart přilétá do malého městečka v Apalačských horách, aby vyšetřil podezření na zamoření toxickými odpady, které tu ilegálně v šachtách opuštěných dolů skladuje bezohledný boháč Orin Hanner. Maskován jako tesař, který za peníze kostela provádí menší opravy u chudých lidí, začne Jack nenápadný průzkum. Opatrně se vyptává a tajně odebírá vzorky vody. Seznámí se nejen s Hannerovými muži, kteří se ho pod vedením Orina mladšího marně pokoušejí zlikvidovat, ale také s místní vyvrhelkou, sympatickou včelařkou Sarah Kelloggovou. Jejich sbližování překazí její nepříjemný, psychopatický bratr Earl, jenž je příčinou všech životních těžkostí, kterými Sarah musela projít. Když vyjde najevo jeho skutečná totožnost, pustí se Jack do pátrání s pomocí několika starousedlíků, ochotných pomoci mu v boji proti všemocnému Hannerovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (231)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Předposlední film Stevena Seagala, který se mi opravdu hodně líbí (pak se ještě jednou a naposledy vrátí se skvělým Lovcem policajtů). Zdejší hodnocení je skutečný ústřel, který si Jack T. rozhodně nezaslouží! Steven Seagal pro své řádění tentokrát vyměnil velkoměsto za venkov, ale zábava je to pořád skvělá. Nenechte se odradit nízkým hodnocením, není to vůbec tak špatné. Seagal dost možná ve své nejsympatičtější roli. ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Tady už to jde se Stevenem z kopce. Předchozí ekologickou katastrofu v Aljašce jsem neviděl a pro jistotu to ani nebudu napravovat. Akce je tu fakt nijaká, špatně sestříhaná a už nezahřeje u srdíčka, jako v předchozích filmech. Sice to zdaleka není nejhorší Stevenův film, ale i tak je to hluboko pod průměrem. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhý shlédnutí nakonec nebylo tak špatný jako to první. Možná to je tim, že teď v posledních filmech se ani nevejde do záběru a tady je ještě celkem ve formě a dokáže i někoho seřezat i bez rychlýho střihu, ale prostě mi to už nepřišlo odpadový. Samozřejmě film sám o sobě je děsná blbost a Seagal mu nezůstává nic dlužnej a to jeho správňáctví už musí srát snad každýho, ale ještě se to celkem dá, na to co třeba předváděl v Patriotovi. ()

JohnSmith odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních hřebíků do rakve. Opět tu máme americký venkov, což bývá záruka průšvihu. Seagal s kytárkou opravuje lidem v městečku dřevěný schůdky,sem tam vezme vzorky vody,jestli není kontaminovaná a nakonec odhalí obrovský sklad radioaktivního sajrajtu. Pohádka jak vyšitá,jen bohužel nudná, s minimem akce a těma strašnejma vesničanama. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč má Steven Seagal potřebu točit takovéto filmy? Proč si nedá pokoj a točí takové filmy i poté co na ně nadávají jak kritici, tak i diváci? Možná je stejně tvrdohlavý jako jeho hrdinové a myslí si, že filmy s ekologickým poselstvím prostě vznikat musejí i když se na ně nikdo nebude dívat. Asi budu ještě dlouho litovat toho, kdy jsem v pozdějších večerních hodinách otevřel TV program a objevil jsem, že na Nově začínají promítat tento film. Dlouho budu litovat toho, že jsem tu televizi pustil a začal sledovat a to navíc s vědomím, že film trvá dvě hodiny. O to větší bylo mé překvapení, když film tak rychle skončil. Sledoval jsem jej poměrně poctivě a i přesto, že jsem si na čtvrt hodinku odskočil, tak jsem po návratu do křesla zjistil, že nestalo vůbec nic zajímavého. Děj jsem ze 2/3 odhadnul správě dopředu na 95%. Ale i když je film po scénáristické stránce absolutní blbina, tak jsem si uvědomil, že po řemeslné stránce zase není až tak blbý jak by se mohlo zdát. Režisérovi jde práce od ruky jako šikovnému zedníkovi a tempo je překvapivě rychlé. Viz. dvě rychle uplynulé hodiny. Hudba Nicka Gleniho-Smithe je poněkud rozporuplnou záležitostí, protože občas v ní zazní až nesympaticky trapné motivy, ale jinak klapne. Steven Seagal sice hrát neumí, ale kopat a bouchat umí pořád stejně jako ve svých lepších filmech. Tak proč se mi film nelíbil? Protože ani sebelepší zpracování nezalepí onen příšerně naivní scénář. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • V čase 19:46 je záběr na bílý pickup okamžik předtím, než nabourá do stojícího auta před ním. Jenže je vidět, že pickup je nabouraný ještě před tím, než do druhého auta vjede. O střih dříve ale auto porušené není. (Likan7)
  • Jeb Stuart napísal scenár na základe vlastnej skúsenosti. Počas štúdia na vysokej škole pracoval ako tesár v meste Appalachia, kde v tej dobe došlo k nedovolenému znečisteniu prírody a celú záležitosť vyšetrovala EPA. (m.a.t.o.)
  • Když si jde Jack (Steven Seagal) zahrát na kytaru, dědoušek z kapely, od kterého kytaru přebírá, hraje na obyčejnou španělku. V sekvenci, kdy se kácí se stoličky a Jack po kytaře sáhne, najednou drží v ruce výrazně jiný a mnohem pohlednější nástroj. (Franki69)

Reklama

Reklama