Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

applause 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, čekala jsem to mnohem horší. Dokonce to mělo i trochu děj. Že bych se bála, to určitě ne, spíš to bylo místy nechutný. Ale co chcete po zdegenerovaném vraždícím skřetovi. :D Film jsem si pustila, protože jsem ho našla v počítači stažený od kamaráda a chtěla jsem něco krátkého na odreagování. :D Řekla bych, že to byl lehký podprůměr, ale že bych se bála jít do metra, to zase ne. :D ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Prostě další krávovina typu nějakej magor s nožem/mačetou/motorovkou... vraždí všechno co se hýbe, čím více krve a brutality tím lépe,ale žádný překvapivý motiv, scénář už od začátku jasně průhledný,že je vám hned jasné jak to nakonec celé dopadne. Pokud si odmyslíme všechny naturalistické scény tak atmosféra taky nic moc. Takže záležitost čistě jen pro fanoušky žánru. Ostatní si to klidně můžou nechat ujít - ztráta času a peněz! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka, kde nic nedává smysl (už ta výchozí situace je uhozená, aby někdo usnul na nástupišti a zamknuli ho v metru, nemluvě o tom, co následuje - ten mutant tam evidentně žije x let v tichosti, ale zrovna jako naschvál se rozhodl zabíjet lidi, teprve když mu tam vleze Franka Potente, bože!). Nelogické chování postav (čistič kanálů, hlídač v metru...), ohraná klišé, krajně dementní děj, nejvíc mě tam ovšem asi iritovala ta rádoby brutalita, která je ve skutečnosti jen směšná, podobně jako všechny záběry na toho mutanta, u kterých jsem vždy vyprskl smíchy. Jedna hvězda za Franku Potente, která je zde úžasná jako vždy, jinak je to jen ztráta času. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britsko-německý snímek „Metro“ hraje především na jistotu, nechce se vrhnout vyloženě někam, kde už by o nebylo probádáno dopředu. Tvůrci se raději spokojili s předvídatelným hororem, v němž nečeká nic, co by se nedalo dopředu očekávat, a tak divák dostane to, co dostal už někde jinde. Chvíle napětí střídají chvíle relativní nudy, sem tam někdo drsně umře a pak to prostě skončí. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Opuštěné metro by bylo ideálním prostředím pro horor, kdyby ho tvůrci nezasypali příšerným nelogickým bordelem - v Londýnských tunelech si pobíhá magor, vraždí lidi včetně ostrahy na potkání, schovává se v záhadném doupěti s lékařským materiálem a nikdo o ničem samozřejmě neví. Uprostřed noci v metru stále jezdí vlaky a člověk přesto nemá šanci dostat se v jednom z největších evropských měst ven, protože zavřeli - co to sakra je? Největší slabina je však v záporákovi - nic mizernějšího, co se týká nápadu i provedení, jsem snad ještě neviděl. V jedné scéně tenhle ocásek masakruje člověka s kadencí armády terminátorů, v další dostává nakládačku od vyděšené holky, v jiné se chová jako neškodný idiot. Pokus o nástin záporákova původu je docela komická záležitost. Možná si někdo uvědomil, že tenhle průjem už lepší nebude a chtěl ho mít rychle za sebou, takže se stejně ve výsledku nedozvíme nic. Metro nakonec zachraňuje jen slušná atmosféra a občasné známky napětí v první polovině - 6/10. Druhá polovina, kde už je kašpar v roli záporáka odhalen, je čistokrevný odpad. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)
  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)

Reklama

Reklama