Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Keď sa už niekto rozhodne okopírovať 2/3 filmu podľa úspešného originálu, nech to aspoň urobí lepšie než v diele prvom. Film je minimálne o 2 kvalitatívne stupne nižšie, ako jeho predchodca, a to som nespomenul hercov, ktorý sú v porovnaní s jednotkou dosť nesympatickí.(Teda až na Milu Jovovich). Musím však uznať, že úvod filmu sa mi páčil viac, než v jednotke, no akonáhle deti vyrástli, film začal rapídne padať dole, až sa dostal do bodu neznesiteľnosti.(v scéne, keď prichádzajú bohatí Európania a lady veľkomožná začne dávať chlapcovi neslušné návrhy je otrasná). Ani hudba už nie je čo bývala. Ak ste nevideli jednotku- odporúčam, ak áno- vyhnite sa tomuto prepadáku oblúkom. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Tak táto časť sa v niečom stotožňovala s prvou časťou a v niečom nie. Je to len vec názoru, či to budete pozerať alebo to hneď odsudzovať. Ja som si tento film pozrel a ničím ma veľmi nesklamal. Síce niektoré pasáže ako som vravel na začiatku, boli podobné ako v prvej časti, no bolo tam veľa iných vecí, nových vecí. Predsa je to už aj iné herecké obsadenie, iná generácia hercov, trocha iný príbeh. Tu sú deti ešte veľmi malé, kde to v Modrej Lagúne boli dosť veľké na to, aby vedeli čítať a písať, čo aj ovládali. Tu prichádzajú ,, ostrovania " aj do styku s ,, civilizáciou ", ktorá tam prišla na lodi. Ak chcete, tak si tento film pozriete, ak nie, tak budete rozmýšľať nad chybami a nedokonalosťou vo filme, čo nehrozí. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zbytočné pokračovanie nie príliš podareného romantického, dobrodružného filmu "Modrá lagúna". Znova sledujeme príbeh dvoch dospievajúcich jedincov opačného pohlavia, ktorí sa ocitli na opustenom tichomorskom ostrove. Tam postupom času objavujú svoju sexualitu a tak medzi nimi vzniká ľúbostný vzťah, na ktorý ich však nemal kto pripraviť. Rovnaká cukrová hlúposť ako pri pôvodnom filme. Slabý príbeh zasadený do krásneho prostredia exotického ostrova. Akurát, že namiesto Brooke Shieldsovej a Christophera Atkinsa si v tomto voľnom pokračovaní, ktoré bolo natočené po jedenástich rokoch, ústrednú dvojich mladých stroskotancov zahrali Brian Krause a Milla Jovovichová. ** ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím konstatovat, že oproti jedničce jsou oba protagonisté o poznání pohlednější. Když si od prvních záběrů panenské přírody řeknete, že jste nad filmem povzneseni, tak funguje jako slušná zábava a místy jsem se nasmála! Například první menstruace je ještě vtipnější než v jedničce, k tomu přidali první ranní erekci, to v kombinaci s nechápavými naivními obličeji herců u mě vyvolalo salvu smíchu. Scéna s přirovnáním pohlavního aktu k páření leguánů je k popukání, nebo když Lilli závidí Richardovi, že může při čůrání mířit na list manga. Ovšem najde se tu i dramatičtější stránka - a to docela drsná. Když nemocná matka popisuje dětem, jak hluboko mají vykopat hrob a jak ji pohřbít, až zemře. Vývoj děje v podobě příjezdu civilizované slečinky Sylvie, která se úporně snaží svést Richarda nenabere sice žádný nečekaný spád…Ovšem když se oběma milencům snaží u večeře vysvětlit pojem „nudit se“ a vzápětí tvrdí, že se na ostrově dozajista museli nudit, nahodí Richard naprosto odzbrojující (čti: na hranici snesitelnosti) pitomě-naivní pohled, že oni ví, jak se zabavit. K tomu se později přizná stupidní větou, že se páří, kdykoli se jim zachce. Ostatně co by tak celé roky mohli na ostrově dělat, že:D. K tomu všemu přimíchejme trochu Čelistí, další (nebezpečné) obyvatele ostrova ze Ztracených, šikovnost vše si obstarat z Trosečníka a máme tu guláš na tři sběračky:P. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Od počátku je film vystavěn nesmyslně. První díl bohatě stačil a nevím, proč se znovu pouštět do vydojeného námětu. Změnila se ústřední herecká dvojice. Mladá Milla Jovovich & Brian Krause byli na počátku devadesátých let příslibem nových tváří, ale jejich kariéry postupem času nabraly opačný, v Krausově případě nežádoucí směr. Krausovi se předpovídal idol ženských srdcí a to mu vydrželo právě jen tenhle film. Dále už zavadil spíše o podřadnější televizní produkci, výjimku tvoří ještě kino snímek Sleepwalkers podle Kingovy hororové předlohy. Milla Jovovich dlouhou dobu stagnovala, hledala se, ale manželství se známým režisérem a také její herecká nevyhraněnost, jí postupně připravili dostatek zajímavých rolí. Do tohoto filmu oba dobře zapadli, snad se i nějaká vnějšková podoba najde s původními představiteli, ale film strhává především mizivé procento invence ve scénáři a také fakt, že Grahamova režie moc neusiluje o nějaké zlepšení. Vyžívá se v hloupých dialozích anebo nelogickém dějovém pojetí. Když to tak vezmu, vlastně kvalitu nelze kde brát. V tomhle filmu není, romantika funguje na bázi nejpodřadnějších telenovel a ostrov je nasnímán tak, že se spousta záběrů opakuje pořád dokola. Návrat do Modré laguny zabředl do bahna jedné velké neinvenční stupidity. 20% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)

Reklama

Reklama