Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 5
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 5

Recenze (331)

Darill 

všechny recenze uživatele

Zajímavá post-apokalyptická podívaná, která mě udržela až do konce sezóny (ale třeba mě finále ještě stihne naštvat:). Jen složení postav podle klasického schématu americké střední školy v tomto případě působí poněkud nuceně (tím rozuměj emancipovaná hlavní dívka; quarterback, který tomu velí; roztleskávačka, která dělá hloupé věci; dva nerdi, jeden z nich samozřejmě asiat; hlavní bully a jeho zlý kámoši...). Osobně bych si totiž v podobném settingu spíš představoval víc zkoumání okolí a vypořádávání se s ním, než řešení věcí typu kdo se s kým vyspal nebo kdo je moc cool na to, aby pracoval. Navíc celá zápletka odehrávající se na Arše mi přijde poněkud zbytečná. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Od počátečního znechucení odfláknutou výpravou, výběrem herců a celkovou laciností nejen zápletky jsem se posunul k docela pozitivnímu přístupu. Young adult tématika mi je spíš nepříjemná, ale co se sérii (alespoň té první) nedá upřít, je zajímavý vývoj postav a jejich motivací, machiavellismus sympaticky přerůstající obvyklé hranice „pán much“ klišé. Spoustu výhrad jsem si uchoval, ale přesto mě to baví. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Až na naléhání mého okolí jsem konečně pustila tento seriál. A jsem ráda, že je to za mnou. Ty 4 díly, co jsem shlédla mi bohatě stačily a více nepotřebuji :) Nejsem zastánce "zeleného plátna" všude, kam se podíváš a tudíž toto není pro mě. Více mě zajímala situace na "lodi", na které byli přeživší, kteří na planetu Zemi nikdy nevstoupili, než Ti, kteří dostali to "privilegium" a byli posláni na Zemi. Pro mě nic moc, hodně hodně špatných digiálních efektů, stejně příšerné herecké výkony a vlastně mi je jedno, co se bude dít dál :D :D ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to nadějně. Ovšem potom kvalita začala ani ne tak klesat jako spíš zůstala na stejné úrovni. U jiného seriálu by to bylo dobré znamení, ale u The 100 jsem měl pocit, že se nic nemění (k lepšímu). Nepřekonatelné pro mě bohužel je i hlavní hrdinka, která mi není ani trochu sympatická a s tím padá celý seriál. Druhé mínus krom nesympatické hrdinky jsou také momenty, kdy se lidé v seriálu chovají naprosto nepochopitelně (ale to spíš dávám za vinu autorce knihy). Tak či onak... původně jsem seriálu dal čtyři hvězdičky, ale jednu jsem odebrat musel. Jde o podařený ale průměrný seriál. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. a 2. seria - 4* Skvely napad,len malo vyuzity postapo potencial,riesia sa len problemy medzi ludmi,postapo moze ponuknut aj viac. 3. seria - 5* City of light, velmi dobre premyslene. 4. seria - 3* Zase bojuju len medzi sebou a nic nove,hlavne postavy stale preziju,nic necakane. 5. seria - 4* Znova medziludsky konflikt, aspon ze novi protivnici. 6. seria - 4* Nove prostredie, nove moznosti. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Jazyk Trigedasleng, ktorým rozprávajú seriáloví "grounders", vytvorila presne tá istá osoba, ktorá vymyslela jazyk Dothraki pre seriál Game of Thrones (2011). (mivr)
  • Ricky Whittle (Lincoln) ze seriálu odešel na vlastní žádost, a to kvůli jiným projektům. (Duoscop)

Reklama

Reklama