Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (241)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen jaké nízké hodnocení si tento podle mě až legendární film drží. Je pravda, že k tomuto tématu ztroskotání a přežívání v divočině či už na opuštěným ostrově, jsem odjakživa tíhnul více, než k jiným žánrům. Ale že by zrovna Blue lagoon byla vnímaná veřejností, jako podprůměrný snímek, to by mě nenapadlo ani ve snu. Je to pro mě překvapivé zjištění a připadám si teď trochu jako blb, když tu jako jeden z mála hodnotím 4mi hvězdami. Je pravda, že se na ostrově nic moc neděje, krom záhadných bubnů někde v dálce jungle. Jako studijní pomůcka vás taktéž nemnoho naučí, ale laguna je nádherná a o to tady jde. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Kýč? Možná...ale kýčovitých filmů s lepším ohodnocením bychom našli povícero, takže jako mínus tohle neberu. Oceňuji krásnou přírodu a ještě krásnější Brooke. Docela dobrá romantická věc už tenkrát na vhs, doteď ji mám někde ve skříni mezi ostatními kazetami. A i teď po letech to není až taková hrůza. Pořád lepší než ty ujeté teenagerské romance. 55% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový povzdech z minulosti, kdy mám pocit, že jsem musel být hodně malý, když jsem tenhle snímek viděl, protože tenkrát jsem ani zdaleka nepochopil to, co ti dva prožívali a jak se museli smiřovat s nástrahami dospívání bez toho, aby jim někdo poradil. Celkově je to naivní, ale na druhou stranu mi příběh přijde tak příjemně uvolněný, nezkažený. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Když nic jiného, tak minimálně krásná příroda se tomu v žádném případě upřít nedá. Taky bych si zaplaval v tom skvostně průzračném moři. Děj je vcelku přímočarý, ale ničím zvláštní. Vyrůstání dítek, jejich seznamování, a nakonec zjištění, že asi nezůstanou jen u toho kamarádství, je přeslazené. Vyloženě na efekt, pro zamilované páry nebo přehnaně romanitcké ženy. Typický příběh z červené knihovny. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pravda, je to klasika prvních videí a jeden z nejznámějších romantických filmů. Ale jak se na to koukám jak chci, je to blbost. Brooke Shieldsová je sice atraktivní a má pěknou postavu, její herecký výkon však je věc jiná. Režie také není moc dokonalá, herci se mi zdají dost upravení a Brooke v jednom záběru má nalakované nehty. Na film stojí koukat pouze kvůli půvabům Brooke Shieldsové a krásné ostrovní přírodě. Bohužel. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

Reklama

Reklama