Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

choze 

všechny recenze uživatele

Craven goes meta. Po mizerné šestce se vrátil Craven a naservíroval nám výrazně zajímavější závěr série, kterou kdysi odstartoval. Meta koncept o prastaré bytosti-příšeře, kterou Freddy symbolizuje a která se snaží probourat z rozpadajícího příběhového vězení uvadající filmové série, mi s odstupem času přijde fajn, ale zápletka se bohužel nesoustředí na natáčení nového filmu o Kruegerovi, nýbrž na otravně autistického syna Heather Langekamp, což mě nebavilo. A odvařený jsem moc nebyl ani z četných autocitací a gumového nového looku Freddyho a jeho rukavice. Ale snaha se počítá a Langekamp je i o deset let později zřejmě nejatraktivnější a nejsympatičtější final girl ever. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle neni zadnej regulerni dil, spis takovej darek od Cravena pro fanousky a tipnul bych zuroceni napadu, ktery do prvniho dilu neprotlacil. Jak natocit film s hlavni hrdinkou, ktera chcipla v 3. dile a s Freddym, kterej definitivne chcipnul v tri roky starym minulym dilu. No Wes si trochu zaexperimentoval, natocil to ve stylu film o filmu a vyslo mu to. Rek bych totiz, ze se jedna patrne o nejstrasidelnejsi dil. Ne nejzabavnejsi, ne nejnechutnejsi a ne nejdrsnejsi, ale proste Freddy uz neni ten hlaskar, ale vraci se ke korenum, kdy proste zabijel a atmosfera je po trochu utahany prvni pulhodince hodne slusna a napinava. Navic sem tam si vsimnete i nejakejch starejch "znamejch" typu tatka policajt. Jediny, co mi vadilo, ze tu neni moc vrazd, nejsou buhvijak vymakany a Freddyho nova maska a rukavice vypada jak maso na kosti a neni to proste ono. Ale uz kuli ty atmosfere a fajnovymu pribehu ty 4* dam. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak skvelý nápad a z neho vyťažené minimum, respektíve nič. To dokáže celkom naštvať, hlavne keď film točí režisér najlepšej časti a duchovný otec celej série. 30%, nuda, nuda a ešte raz nuda a to decko nevie vôbec hrať. Vzhľadom nato, že dva roky po tomto Craven natočil najlepší novodobý slasher, je až zarážajúce, ako je Nová nočná mora nepodarený film. Za pozretie stojí vlastne iba pre Heather Langenkamp v hlavnej úlohe. Príjemné, vidieť ju po tých rokoch znovu bojovať proti Freddymu... Môj osobný rebríček Nočnej mory v Elm Street: Najlepší je neprekonateľný originál z roku 84 a potom NM3, NM4, NM5, NM2, NM7, remake a za skoro odpad, považujem iba časť s poradovým číslom 6. Crossover Freddyho s Jasonom som nerátal, keby tak by som ho zaradil za Dieťa sna a teda na piate miesto. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

A tohle mělo být sakra co? Pod tohle bych svůj podpis nedal ani kdyby mě mučili. Slovo nuda nabírá monstrózních rozměrů. V polovině filmu jsem si musel udělat kávu, abych tu druhou byl schopen dokoukat. Možná mi něco uteklo. Pár minut jsem prospal, a tak se to rozhodně nedá vyloučit. Přesto si troufám říct, že tady nemělo utéct co, tady totiž nic koukatelného nebylo. Lze si po tomhle průseru vůbec ještě zachovat úctu k Wes Cravenovi? No nic, alespoň že mám zase jednu ,,kultovní" sérii za sebou. Jestli dva díly série za něco stály, tak je to možná moc. A hodnocení? Samozřejmě že odpad. A jedinci hodnotící tenhle megaprůser plným hodnocením by mě mohli seznámit s jejich dealerem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Wes Craven zakončil legendární ságu rozporuplně. Na jedné straně stojí výborný nápad, kdy se prolíná realita filmového natáčení s nočními můrami Heather Langenkamp, která hraje samu sebe (ostatně jako všichni herci) a na druhé straně je zpracování, které půlku stopáže víceméně nudí. Vlastně to začne stát za to, když to Freddy vezme opět pořádně do ruky, což je vzhledem k poměrně solidnímu scénáři docela škoda. 50% ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Ve scénáři byla původně scéna s noční můrou Roberta Englunda, který měl ve snu uvíznout v pavoučí síti s Freddym coby pavoukem. Od scény bylo nakonec upuštěno, protože do filmu nezapadala. (facojurka)
  • Wes Craven uvažoval o znovuobsazení Johnnyho Deppa, který si zahrál v prvním díle Glena, ale bál se ho oslovit. Později, když už byl film hotový, se oba setkali a Craven se Deppa zeptal, zda by v tom filmu byl ochoten hrát. Depp odvětil, že je velká škoda, že nebyl osloven, protože by neodmítl. (Ghostface2)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama