Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

tron 

všechny recenze uživatele

"Chcem ti pomôcť." - "Pomôž sám sebe, sráč." Príšerné. Odporúčam podať žalobu za hanobenie značky. K fantastickej jednotke sa hlási len snový prológ s autobusom (a Englundovým civilným cameom), inak je celá dvojka úplne mimo kotol. Ako-tak to z posledných síl biedne zachraňuje aspoň hŕstka nechutností (dosť masívna scéna na záhradnej slávnosti, kedy akoby si tvorcovia uvedomili nízky bodycount a tak sa ho snažili behom jedinej scény rýchlo dohnať) a sem-tam sa mihnúci Freddy (ktorý je tu ale prekvapivo málo, ak vezmeme do úvahy, aké dobré ohlasy mal v jednotke, takže logika by velila, že v pokračovaní ho bude dvakrát tak viac). ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Oproti celkem slušné jedničce je to slabota. Atmosféra žádná, strach žádný, prostě to není horor ani náhodou. Smrti jsou sice celkem originální, ale někdy zavánějí až trapností (trenér). Freddy má žalostně málo prostoru a ten hlavní hrdina mě sral od začátku do konce. Ale hrozně mě pobavilo to klikování na začátku - i já, absolutní sportovní antitalent a odpůrce pohybu, bych to zvládl líp než ty dva takzvaný "sportovci". To vypadalo spíš jako kdyby chtěli ten trávník znásilnit. :) Každopádně k dalšímu dílu přistupuji po tomhle s mnohem menší důvěrou... /viděno na DVD: 30% a 2*/ ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Freddyho pomsta si sice propůjčuje postavu zabijáka a titul Noční můry z Elm Street, ale prakticky nedodržuje žádná pravidla nastavená Wesem Cravenem v prvním filmu, a tak se v ní může stát opravdu cokoliv a je jedno, zda se to děje ve snu, nebo ve skutečnosti. Snímek přitom začíná velmi povedenou snovou scénou se školním autobusem, která patří mezi nejlepší hororové výjevy celé série, zbytek filmu však už postrádá veškeré kouzlo a logiku. Latentně homosexuální hrdina po nocích intuitivně bloudí do gay barů a postupně podléhá vtělení zabijáka, ale vzhledem k tomu, že v tomto filmu může být Freddy poražen silou lásky, jedno těžkopádně vyřčené „I love you“ vše dokáže vyřešit. Zklamáním tohoto dílu je i provedení Freddyho mordů, z nichž nejnápadnější je paradoxně ten šílený bizár zahrnující švihadla, nahý zadek a mrskání mokrým ručníkem. Když ke konci Freddy dorazí na bazénovou párty, těšíte se, že konečně začne to pravé řádění, ale scéna je přerušena dříve, než k něčemu stihne dojít. Spíše neuspokojivé pokračování a úkrok do ranku hloupého guilty-pleasure. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Tato druhá NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET je určitě o dost slabší jak výborná jednička, kterou asi jen tak žádný další díl nepřekoná. Ale až tak pohoršen jsem nebyl, určitě z toho mohla být mnohem větší blbost. Co se týče režie a technické stránky, tak už je to viditelně slabší, ale znám i hůře provedené horory z 80.let. U mě ale v tomto případě byly 2 problémy. Zaprvé: Jednak mi moc nesedl hlavní hrdina, který mě chvílemi dost otravoval, ale zas musím uznat, že svoji roli sehrál tak nějak optimálně. Ostatní postavy mě též moc neuchvátili, ale ani neurazili. Zadruhé: Občas se tu objevila taková spíš komická až nevhodná scéna typu, kdy Freddy vylézal z těla hlavního hrdiny atd. Takže to je asi tak k záporům. Jinak byl příběh odlišný a rozhodně zajímavý. To, že Freddy chtěl, aby za něj hlavní herec zabíjel, byl dobrý nápad. Pár krvavých scén tu bylo a především mě přímo nadchla scéna na zahradě, kdy se konala párty oné mládeže. Tam mě pobavila Fredyho hláška: „Starej se radši o sebe, sráči!“ načež toho onoho kluka probodl. Takže tempo to má dost velké, jen těch pár hmatatelných záporů, které jsem uvedl, to trochu kazilo. Hudba byla docela v pohodě. Freddy jako takový byl určitě dobrý, ale v původním filmu mě bavil víc. Nicméně, ať můj komentář vypadá jakkoliv, vyšla mi z toho koukatelná, pohodová jednohubka asi jen na to 1, možná 2 shlédnutí. Brak to není, ale pecce prvnímu originálu se to nemůže rovnat ani náhodou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola fajn a s prižmúreným okom, aby ma Freddy v spánku nezabil, som dal tejto klasike aj tu štvrtú hviezdičku, no dvojka je veľké sklamanie. Prišlo mi to ako keby si tvorcovia chceli dokázať, kto dokáže dať Freddymu efektnejšie vraždy. Príbeh ma vôbec nebavil a hlavné, ale aj vedľajšie postavy mi prišli otrasné a viac som fandil Freddymu. Sklamanie. 50% - 2* ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • S herečkou a hlavnou predstaviteľkou prvého dielu Heather Langenkamp (Nancy) nikto nepočítal, a tak ju producenti s ponukou na pokračovanie ani len neoslovili. (beso74)

Reklama

Reklama