Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

choze 

všechny recenze uživatele

Ronny Yu, který se už jednou úspěšně postaral o ressurection upadající hororové série svou zdařilou CHUCKYHO NEVĚSTOU, si ve FREDDY VS. JASON vzal do parády série hned dvě, navíc nepoměrně populárnější. Narozdíl od podobného crossoveru VETŘELCI VS. PREDÁTOR Paula Andersona, který divákům předložil jen sterilně natočený seznam tradičních prvků obou sérií, Yu dokázal vytvořit svěží a zábavnou syntézu, která je příjemnou satisfakcí pro fanoušky a má na to přitáhnout i nějaké nové. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozverný troud-pederast v pruhovaném svetříku a znetvořený gólman, co se při oblevě kdysi propadl brankovištěm, svedení dohromady za účelem finančního obohacení. Jinými slovy, dvě slasherové ikony oblečeny do fraku teenager horrorů ala Vřískot a ten frak je rozežrán moly nudy a debilního komična až do podoby tzv. nových šatů císaře Ronnyho Yua. Jedna hvězda navíc za jakžtakž dynamický konec, netaktní hlášky kotelníka Kruegera a hlavně za to, že se ta dvojka na konci nepotkala v pekle s Pinheadem a Zdeňou Troškou v rozepnuté rozhalence. Upřímně, crossover Honza Zeman vs. Anna Holubová by mě vyděsil mnohem víc.. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení z 28.10. 2009) Dnes jsem měl chuť, si po více jak 10 letech připomenout tuhle Hororovou kultovní double bombu, navíc v krásném Full HD, takže zážitek maximální. K tomuhle není co dodat, pokud milujete od dětství Freddyho i Jasona, tak je tohle prostě srdeční záležitost. Na tu dobu, kdy mi bylo 12 let, je to naprostá pecka. Jo a Robert Englund, naposledy jako Freddy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

" Jedna dvě, Freddy jde... " a za ním Jason; obaja lační po krvi a proti nim banda nesympatických deciek, nevýrazná blondína v hlavnej úlohe, Kelly Rowland, a ten invalid z prvého Scary Movie. Môže byť výsledok vážny horor? Určite nie. Nočné mory sa mi trochu zlievajú dohromady; detailne si pamätám iba jednotku a päťku, a než si ich všetky pozriem znovu, radšej sa zrovnávaniu vyhnem. Zato Piatky mám čerstvo v pamäti a zrovnanie nenachádzam. Freddy vs. Jason balancuje niekde na hranici hororu a fantasy komédie, pričom tá druhá zložka je podstatne výraznejšia. Možno vzdialene pripomenie Piatok šestku a trochu aj devinu a desinu (tj dve najhoršie časti); je tu ale jeden podstatný rozdiel. Scenár nie je úplné bahno, herci práve nevyšli z castingu na porno, a Ronny Yu strčí do vrecka väčšinu predošlých piatkových režisérov. A ešte rozpočet 25 mega - na horor slušné (rozpočet, ktorý si na seba zarobil a teda nechápem, prečo nenasledoval rovno sequel, ale ten divný Nispelov restart). Samozrejme sa nejedná o dobrý film a už vôbec nie o dobrý horor; tentokrát ide skorej o zábavu; a keď to tak aj beriem, priznávam, že som sa smial a neveriacky krútil hlavou, v zhruba troj minútových intervaloch. V rámci žánru, ktorý neviem definovať (je trash žáner?) hodnotím ako hodnotím a som so svojim hodnotením spokojný. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Absolutní nářez, dvě hororové legendy v jednom filmu, Freddy Krueger a Jason Voorhees, rozdají si to spolu ve velkém stylu, spád filmu je tak strhující, že se ani nenadějete a už je konec, nutnost pro všechny hororové fandy, opravdu nechápu, proč Warneři u nás nedistribuovali film do kin, vždyť na horory se u nás chodí a na tyhle dva frajery by se chodilo zcela určitě ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Když se ukázalo, že původní scénář je příliš dlouhý, postavy Tommyho Jarvise a Jenny byly vyřazeny. Jarvise měl hrát Jason Bateman a Jenny Katharine Isabelle. Producenti měli pocit, že Isabelle má předpoklady pro to stát vhodnou „scream queen“, a tak byla přeobsazena do role Gibb. Lauren Lee Smith měla místo ní hrát Jenny, která se ale ve filmu nakonec neobjevila. (Stocki)
  • 11. film s Jasonem Voorheesem (Ken Kirzinger v něm nahradil Kanea Hoddera), který měl do té doby nejvyšší rozpočet z celé série. Rozpočet byl 25 miliónů dolarů. Celosvětově se pak snímku podařilo vydělat bezmála 115 miliónů dolarů. (Stocki)
  • Katharine Isabelle (Gibb) nosí většinu času červenou kšiltovku. Je to odkaz na snímek Carrie (1976), kde postava Normy Watson (P. J. Soles) také pořád nosí červenou kšiltovku. Katharine Isabelle se dokonce objevila v televizní verzi Carrie (2002). (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama