Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (622)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Do tohoto remaku jsem šel s těmi nejnižšími očekáváními, abych potom nebyl zklamaný. Tušil jsem, že geniální jedničce se to nevyrovná, to mě nepřekvapilo. Nicméně že se to nevyrovná ani nejslabšímu dílu původní série (ano, mluvím o dvojce) tak to jsem ani v těch nejhorších nočních můrách nečekal. Tenhle film je špatný. A přitom úvod nebyl vůbec špatný, jenže… pak to šlo vše do háje. Atmosféra tu není, herci jsou (krom Ronney Mary a Jackieho) opravdu špatní. Ale co mě nejvíc naštvalo, byl samotný Freddy. A teď nemluvím o herci, protože Jackie se snažil, JENŽE scénář mu nedává dostatečný prostor (Freddy měl v každém dílu nějakou krásně černo-humornou hlášku a tady najdete rádoby "zábavné" hlášky) a ta nová podoba je… směšná, blbá, předigitalizovaná… říkejte si tomu, jak chcete, ale producenti (nebo sami maskéři?) nepochopili, proč Freddy je kultovní postava. Z něho a z jeho popálenin šel strach. Ale tady to nejde, když vám ta maska nepřijde reálná a to opravdu ne. Ty pixely mě až bily do očí. Navíc vše je zde jakoby na efekt - v původních dílech Freddy svou rukavicí přejel po trubce a ta zaskřípala, což bohatě stačilo k navození atmosféry. Ale tady ne, tady musí i jiskřit - aby to mělo ten patřičný efekt! Dlouho jsem přemýšlel nad hodnocením, ale čím víc jsem přemýšlel, tím víc jsem si uvědomil, že krom pár slušných lekaček a Rooney zde není nic. Absolutně nic. Není to zklamání, protože jak říkám, šel jsem do toho bez očekávání. Je to jen a jen utrpení. 20 %. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $63,075,011Tržby Celosvetovo $117,729,621Tržby za predaj DVD v USA $11,988,911 //počet predaných kusov 744,199║ Technicky vzato slušná práca, vizuál a triky fajn, slušné lakačky, napätie, príbeh dokonca neotravoval a vôbec nenudil, v celku spokojnosť na to že som nič od toho nečakal, len dúfam že pokračovanie nebude to by to zbytočne pokazilo. /55%/ ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Průšvih to podle mě nebyl. Freddyho obsazení nebylo sice úplně ideální. Hrozivější se mi teda zdál Freddy v originále. Také bych zvolil lepší výběr hudby, který by dokreslil a podpořil danou scénu. Chyběla mi hlavně dramatičnost, kterou jsem zde docela postrádal. Příběhově se mi to líbilo i celkem herecké obsazení. Noční můra je moje srdcová záležitost a i když tento remake není úplně dokonalý, tak si zaslouží takového hodnocení, které jsem mu dal. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

V nádeji,že si možno poopravím svoj nie práve prívetivý názor na tento hororový remake, som sa večer usadila pred televízor a čakala na návaly napätia a hrôzy.Film ma však opäť nechal naprosto chladnou.Ten,kto to hodnotil viac ako jednou hviezdou podľa mňa nikdy nevidel Cravenov originál s vynikajúcim a vskutku strašidelným Robertom Englundom a geniálnou atmosférickou Bremsteinovou hudbou,ktorý svojho času naložil do gatí nejednému odvážlivcovi.Nerada používam sprosté výrazy,ale nový Fredy je totálna sračka,zbytočná a nudná,bez štipky pôvodnej atmosféry a s otrasnými béčkovými hercami. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, kam sme sa to dostali. Pôvodný film od Wesa Cravena som nevidel takže nemôžem zrovnávať ale tento nový remake ma viac zabavil ako videsil. No na to, že je tam R-kový rating, je absencia krvi a gore scén na najvyššej úrovni, to Freddy vs. Jason bol masaker oproti tomuto. Čo sa týka jednotlivých scén tak jedna vražda jednej nemenovanej osoby (pri tejto scéne burácalo celé kino) bola fakt na popukanie (bodaj by nie, keď to vyzeralo ako keď duch znásilnoval Tori Spelling v Scary movie 2). Alebo záverečná scéna a Freddyho "Mokrý sen" kde som sa smial na plné ústa a začínal uvažovať, či nejde náhodou o komédiu. O samotnom Freddym Krugerovi nemá význam nić ani písať, ten na toho starého nemá ani omylom, starý dobrý Robert Englund a jeho démonický look nikto nenahradí. Ale keď som dal remaku Piatok 13-teho 3*, musím dať aj tomuto filmu hoci to nie je žiadna sláva. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • V žádném z plakátů k filmu se neobjeví Freddyho (Jackie Earle Haley) celá tvář. (t.mon)
  • Freddy Krueger je role, kterou v předchozích dílech ztvárnil herec Robert Englund. Ale v tomto filmu hraje Freddyho poprvé jiný herec a to Jackie Earle Haley. (LEGACY)
  • Nanesení make-upu Fredyho trvalo 6 hodin. (HellFire)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama