Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna

  • USA A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (více)
Trailer

Freddy Krueger se vrací. Stačí jen, aby některá z jeho obětí zavřela oči a s přicházejícím spánkem vstoupila do prokletého domu v Elm Street. Mladá lékařka Nancy Thompsonová tuší, že její pacienty netrápí těžké sny, ale ohrožuje démonický vrah. Naopak doktorka Simmsová sny svých pacientů spojuje se sexuálními problémy. Aniž si to uvědomuje, dává díky svému způsobu léčby šanci Freddymu - a ten nikdy nezaváhá. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl vládce pekel, chtěl bych, aby mi Freddy udržoval oheň pod tím největším kotlem... samozřejmě bych mu dovolil, aby si občas odskočil do světa snů ulovit si nějakýho 'elmstreeťáka'... V tomto díle jsou naprosto unikátní zabijákovy výstupy. Vodovodní Kruegerhoutek, alá 'loutkový Freddy' si brutálně pohraje s Phillipem, ze kterého si jednoduše vyrobí Hurvínka, o chvíli dříve si jeho obří hlava skoro pochutná na Kristen. Freddy se nezapře ani coby moderátor a umí nechat nahlédnout člověka přímo do vysílání (doslova). A když je potřeba, zahraje si na nadrženou vyvinutou zdravotní sestřičku... Při těchto momentech jsem se bavil výborně. Působivé je i zjištění, jak se vlastně Kotelník z Elm Street zrodil (nejenom Amanda ze Saw si prožila krušné chvíle). Všechno kolem se vyznačuje pomalejším, občas přibržděnějším tempem, finále se ale zase parádně rozjede a třeba Místnost zrcadel je stylová. Dříve než skončili závěrečné titulky, měl jsem nasazen starý klobouk, na prstech pravé ruky přilepeny čtyři špejle a sbíral jsem odvahu, abych se naklonil nad svíčku a sežehnul si obličej.... Freddy je prostě borec, kterej by i z Wolverinea nadělal krvavé puzzle... Nebýt jeho, nevím, jestli bychom dnes znali bratry Wachovské nebo Fishburnea... ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

"Jakou víru vyznáváte?" "Vědu, nejspíš." "Nešťastná volba." Tímto vynikajícím dílem se podařilo přímo navázat na skvostnou jedničku. Zatímco první film byl ještě čistým horrorem, díky využití všech možností, jež téma skýtá, posunul Chuck Russell (ve spolupráci s Frankem Darabontem) příběh do oblasti fantasy. Znalcům netřeba připomínat, že tento režisér odvedl dobrou práci také na remaku The Blob - dle některých „definitivním horroru 80. let". Třetí Noční můra (která je vlastně prvním regulérním pokračováním původního filmu) dotáhne osudy přeživších až do samého konce. Vymačká z daného tématu (téměř) všechny nevyužité možnosti a příběh v podstatě uzavírá. Velkým překvapením pro dnešního diváka bude skutečnost, že tento film svým způsobem o mnoho let předstihl některé myšlenky, využité později ve známém trháku Matrix. Možná právě proto se z Maxe (Laurence Fishburne) stane dvanáct let poté Morpheus... Kromě toho, že v případě NOES 3 jde (společně s „jedničkou") o nejlepší film série, je hodně příjemné i zjištění, že na rozdíl od mnoha teenagerských vyvražďovaček té doby, jsou zde mladí hrdinové většinou inteligentní a opravdu sympatičtí. Divák se tak má o koho bát. Díky tomuto faktu vzniká ne zrovna obvyklý a originální paradox: I když ve vás samotný Freddy vzbuzuje jistou (lehce zvrhlou) libost, jeho protivníci („dream warriors" z názvu filmu) mají vaše sympatie také. Jednou z těchto sympatických obětí je i mladičká Patricia Arquette. Tehdy zhruba 19letá budoucí hvězda se zde představuje ve své první hlavní roli, a po Johnnym Deppovi z původních Nočních můr je to už druhá pozdější hollywoodská star v této sérii. Rád bych též vyzdvihl výkon Priscilly Pointer, jejíž role nedá nevzpomenout na Velkou sestru z Přeletu přes kukaččí hnízdo. Ostatně už díky prostředí, v němž se NOES 3 odehrává, to není jediný odkaz na slavný Formanův film. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Sleep. Those little slices of death. How I loathe them.“ Už Edgar Allan tak nějak tušil, že stačí málo kofeinu a dojde si vás na malé plátky nakrájet kotelník Freddy.. Badalamenti občas přitlačí na pilu děsu, zaujmou některé bizarní výjevy, na komiksové úrovni se střetne víra s vědou a popálený pederast nešetří sarkasmem, nicméně ten lehký odklon od hororu k fantasy byl někdy na škodu (kouzlení handicapovaného Harryho Pottera), někdy k smíchu (rvačka s kostrou na vrakovišti jak od Raye Harryhausena) a někdy až příliš progresivní (ostrá tužka na kreslení na pokoji pacienta se sebevražednými sklony). Nevím jak vy, ale já se i teď po letech nejvíc bál řádové sestry Mary Heleny.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Robert Englund zde dostává solidní prostor a dokáže ho i parádně zužitkovat. Jako celek film v mnoha ohledech funguje, a do jisté míry napravuje nepovedený dojem z předchozího dílu, ale jako horor to nemělo ten správný drajv. Řada scén působí nechtěně komicky a po trikové stránce je na tom film opravdu bídně. Scénář je nápaditý, zpracování ucházející, ale Freddy Krueger by si zasloužil opravdu pořádný horor, protože vizáží na to má, ale tohle je pořád taková drsnější pohádka, která čím je starší, tak tím méně někoho vyděsí. 60% ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Asi lepšie ako dvojka a jednička ale tretiu hviezdu si film zobral sám. Prvé dve časti nás presviedčali, že Freddy (ten priposraný magor) útočí len v snoch. Zrazu na konci trojky, aj keď tí dvaja vôbec nespali, na nich zaútočili temné sily. Nechápem akože o čo ide. Dosť tak to bolo blbé a tak je to už skoro sračkoidné. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (17)

  • Na tričku, které nosí Taryn (Jennifer Rubin) na začátku filmu, je obrázek z alba skupiny Dokken z názvem „Tooth And Nail.“ Album obsahuje skladbu „Into The Fire,“ kterou lze v některých verzích filmu slyšet z rádia. (HellFire)
  • Freddyho (Robert Englund) rukavice, která se během natáčení ztratila (pravděpodobně byla odcizena fanoušky, kterým se podařilo proniknout na plac) se posléze objevila na zdi kůlny ve filmu Smrtelné zlo 2 (1987). (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama