Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Nietzsche vs. Krueger, Brian May (gitarista z Queen) robil hudbu, kuchárske cameo tu mal Johnny Depp, objaví sa aj Tom Arnolf s manželkou, cituje sa Twin Peaks, Ghostbusters a v záverečných titulkoch skvelá koláž zo všetkých (doterajších) šiestich filmov; Alebo tiež: Inception + LSD + 3D + Ninja feminizmus + Super Mario Bros. + Van Gogh + Kubrick + marihuana = totálny šialený gulášový úlet, ktorý v prenesenom zmysle naozaj pochováva legendu menom Freddy, no na ČSFD sa na tento koktejl surealisticko-dadaisticko-psychopatických popkultúrnych extrémizmov nehodí žiadne hodnotenie, pre filmy ako tento by sa mala zaviesť siedma kategória, niečo ako WTF?! alebo LOL! alebo CTRL+ALT+DEL či MINDFCK - skrátka niečo, čo vystihne ten jemnučký balans medzi genialitou a šialenstvom, medzi odpadom! a *****; PS: lietajúci spermo-duchovia forever PS2: Englund tu má asi najviac textu a replík v celej svojej kariére! Tento film odporúčam naozaj každému užívateľovi lysohlávok! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už je znát, že se tahle série nadobro vyčerpala, takže už to nemá moc co nabídnout. Každopádně mohl to být příjemný film, pár scének mě pobavilo, ale to by to celé muselo být záživnější a hlavně bych byl rád, kdyby to nepopíralo to, co bylo předtím. Navíc to finále jsem si stejně představoval epičtější, když tu má Freddy definitivně umřít (ačkoli...stejně za 3 roky přišlo pokračování). Z celé série bych tenhle díl označil jako druhý nejhorší, nicméně i na tenhle se dá aspoň jednou podívat bez následků. To už se u nejhoršího dílu, druhého, říct nedá, protože u něj jsem málem zdechl nudou. Lepší 2* ()

Reklama

Ghostface2 

všechny recenze uživatele

Rachel Talalay není zrovna moc dobrá režisérka a vůbec nepochopila pravý význam slova horor, Freddy tu sice dost hláškuje, jenže tento díl mi připadal takový nucený a nezajímavý. Tento díl nefunguje pořádně ani jako horor ani jako komedie a ani jako parodie. Z úcty k Freddymu dávám šestému dílu tři slabé hvězdičky. Kdyby tento díl nikdy nevznikl moc smutný bych asi nebyl. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem chtěl dát menší hodnocení,tak o jednu hvězdu míň. Ale,když jse zjistil,že tenhle film byl první ražisérky,tak to beru s rezervou. Potěšilo mě,že režisérka si napsala sama scénář a první půl hodina funguje dobře,nějaký úvod a zápletka tu je. Pak to padá,režisérka film spíše paroduje a to dalo by se říci,že hned v úvodu. Freddy na koštěti ale pak v jeho domě. Explodující hlava byla dobrá,mohlo to být,ale lepší,krvavější. Freddy tu má nějakou pobledlou masku,zjišťujeme něco více o jeho životě. Dvojka sice vystačila s minimem vražd a je mou nejoblíbenější,ale tady se Freddy mohl rozjet více. Celý díl je odlišný od těch jiných. Za celou tu řadu změn nevím jestli má režisérku pochválit a nebo pokárat. Díl funguje jen díky Robertovi. Každopádně jsem rád,že se režie hororů chytají ženy a tady na první film docela solidní. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přes jistou fantasmagoričnost zůstanu u původního hodnocení. Zpočátku spíše nudnější příběh, sen ve snu a snu, útěky, hledání, návraty, cesta v kruhu. Nakonec se ale Freddy zjeví v plné kráse a započne svoji žeň. Freddy na koštěti, s padákem, odřezávající si prsty, probodaný s neustálým vítězným šklebem. Dokonce mě po letech bavil o trochu více, hlavně ve druhé polovině. Hrst špendlíků, ubitý křeček a vzpomínka na Super Mario Bros. Freddy je kult a já ho mám rád...k tomu slušná muzika, nejlepší Iggy Pop! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Peter Jackson napsal pro film scénář, který nakonec nebyl použit. Freddy (Robert Englund) v něm ve světě snů stárnul a slábl, zatímco zdrogovaní teenageři ze Springwoodu během nočních party vstupovali do snového světa, aby ho zmlátili. (Karlos80)
  • Zpěvák Alice Cooper je první a zároveň poslední, kdo ztvárnil postavu otce Freddyho Kruegera (Robert Englund). V žádném jiném díle se tato postava neobjevila. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama