Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

7 dílů Noční můry a rovných 10 Pátku třináctého jsem si postupně vytvářel averzi vůči oběma dvěma hlavním hrdinům. Nad tímto filmem poletoval super maxi potenciál a myslím, že byl z větší části naplněn, alespoň co se mého vkusu týče. Vůni hororu však nečekejte, tohle je čistokrevná popcornová komedie. Chtělo to však méně teenagerovské demence a stupidních dialogů a více vražd. Avšak i když se to místy pořádně táhne, tak člověk prostě vydrží, neb stále očekává to nervy drásající finále dvou hororových legend. Na jedné straně Freddy, který si se svými obětmi pohrává. Na straně druhé Jason, které své oběti nemilosrdně masakruje. Pohodlně se usadit a zvolit si toho svého favorita může každý. A to očakávané finále je finále důstojné, na které jsem nebyl zvyklí ani v Nočních můrách a ani v Pátcích 13. Film je velmi moderní podpořen neméně moderní a kvalitní hudbou. Scénky, kde Freddy, nebo Jason byli stály za to. Scénky kde však tito hrdinové nebyly byly nudné a trapné a že jich nebylo málo. Já opravdu nepotřebuji znát detailní sexuální život americké mládeže. Já bych spíše preferoval usekané údy a krev, klidně celou stopáž. Proto ,,jen" * * *. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Tomuhle crossoveru nemám co vytknout. Tvůrci to pojali jak nejlépe mohli a připravili skvělou zábavu pro všechny fanoušky těchto hororových ikon. Film jsem viděl už vícekrát a vždy jsem se pekelně bavil. Skvělé akční scény, spoustu mrtvých, hektolitry umělé krve – co víc si u slasheru přát?! Pro Englunda je to poslední film, ve kterém ztvárnil roli Freddyho Kruegera a se svou životní rolí se rozloučil více než důstojně. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Krvavá řežba dvou ikon hororu osmdesátých let dopadla překvapivě dobře - spousta krve, nechutností, ale i nápadů a nadhledu. Robert Englund si svou životní roli labužnicky vychutnává, Ronny Yu mi příjde jako ideální volba pro takový odvaz. Ale i tak doufám, že tohle je definitivní filmový konec obou titulních borců, protože vyždímáno tady bylo snad všechno a příště už by to nemusela být taková sranda... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Konečně se New Line cinema podařilo to, co se plánovalo od sedmého dílu, tedy svést dohromady dvě největší slasherové ikony. Možná je scénář trochu divočejěí a Ronny Yu dává jasně najevo, že není horrorář ale akční režisér, ale funguje to. A funguje to kurevsky dobře. Trochu zamrzí trapný protikuřácký džihád v úvodu, ale celé to propojení má svým způsobem logiku a i když se mi inovace u fungujících postav příliš nelíbí, ztvárnění Jasona mě naprosto dostalo. Tleskám Ronnymu, zase (po Bride of Chucky) to dokázal. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Občas až překvapivě zábavný horrorový crossover spolehlivě kazí přemíra politické korektnosti. Protikuřácká agitka je divákovi naservírována hned na začátku, a v souladu s dobovou antipedofilní hysterií dojde i na překrucování historie Freddyho zločineckých aktivit. Škoda! Nebýt těchto trapných skvrn, možná bych i chválil, neb Freddy je tu vskutku ve formě již dávno nevídané. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Hneď počas prvého víkendu zarobili Freddy a Jason vo svojom prvom spoločnom filme skoro 36 a pol milióna dolárov, pričom tento zárobok je vyšší ako celkové severoamerické zisky ich posledných samostatných výstupov na filmových plátnach. (2-Xtreme)
  • 11. film s Jasonem Voorheesem (Ken Kirzinger v něm nahradil Kanea Hoddera), který měl do té doby nejvyšší rozpočet z celé série. Rozpočet byl 25 miliónů dolarů. Celosvětově se pak snímku podařilo vydělat bezmála 115 miliónů dolarů. (Stocki)
  • Světová premiéra proběhla v USA 13. srpna 2003. Ne v pátek 13., ale ve středu. (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama