Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatné, jak jsem čekal. Dvojka se mi kdysi jako malému v kině strašně líbila. A její první dvě třetiny se mi líbily i teď. Tvůrci měli odvahu zkusit odklonit se od Cravenova originálu a soustředit se hlavně na psychický stav hlavního hrdiny, což jim skoro vyšlo. Bohužel v poslední třetině jde logika do kytek a navrch mají krvavá jatka. I tak ale dvojka disponuje působivou atmosférou (a já prostě osmdesátkové horory poslední dobou miluju), zvlášť pokud ji vidíte v originále z DVD(ripu) a ne s příšerným českým dabingem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Naprostá hloupost scénáře tenhle film zoufale kazí. Hrdina běhá polonahý po městě a s rukama od krve všem říká, koho zabil, ale nikdo mu nevěří a nechá ho klidně jít. Freddy Krueger to sice zachraňuje, protože tenhle chlápek má charisma, ale vše ostatní je zoufale špatné. Navíc děj skončí přesně tak jak v minulém dílu. Tenhle film se nepovedl. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

První pokračování nic moc. Jesse se přistěhuje s rodinou do onoho domku na Elm Street a Fred se ho snaží zneužít ke svému návratu ("Kill for me."). Problém - první hodina je utahaná, jsou tu píčoviny jako papouščí útok, a hlavní hrdina je zkurevenej maňas, kterej kéž by zhebnul hned ve school busovém úvodu, protože mě prostě celou dobu sral. Dvojka nepřináší nic pořádnýho. Něco z atmosféry ale zůstalo a Krueger samozřejmě o charisma nepřišel, takže na hodně slabé 3* (5/10) mi to ještě dá. Ještě že se to s trojkou zase vzpamatuje. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Pokračování Noční můry v Elm Street se vůbec nepovedlo. Freddy patří do snu, ne do reality. Ve Freddyho pomstě je hodně blbých pasáží hraničících s trapností. Na druhou stranu jsem se několikrát pěkně zasmál, jindy zase nevěřícně kroutil hlavou. Možná to mělo být trošku drama, ale vůbec se nepovedlo. A jako horor to taky moc nefunguje. No snad nejslabší díl série, naštěstí další dvě pokračování se nesou v duchu té pravé Nightmare a dávají na tento nepodařený článek série zapomenout. 25% [srpen 2007] ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale tenhle díl byl prostě takovej divnej. Už si z něj moc nepamatuji ani nějak nemám chuť si ho připomínat, ale přišlo mi, že ze sérií to má tak maximálně společné jméno Freddyho Kruegera. Jinak nějakou tu hororovou atmosféru to nemá ani náhodou. V podstatě mi přišel dobrej jenom ten konec z tou panikou na jakémsi večírku jedno stylový ušlapání a celkem dobrej závěr s tím autobusem. Jinak zvláštní film. Toť vše.40% ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Když se Jesse (Mark Patton) promění ve Freddyho, vidíme rychlý záběr na Freddyho oko, které zírá z Jesseho otevřených úst. Pro tento záběr vytvořili tvůrci efektů figurínu hlavy Marka Pattona s otvorem, kterým se Freddyho oko dívá. Tuto rekvizitu pak připevnili na rovný povrch a nechali někoho, aby do otvoru vložil hlavu. Jediná osoba, jejíž hlava se dovnitř vešla, byla přítelkyně designéra speciálních efektů Kevina Yaghera. Je to jediný případ v sérii, kdy Freddyho ztvárnila žena (nepočítáme-li případy, kdy se ve snovém světě vydával za jiné lidi). (Fenk)
  • Hneď v úvode filmu je možné v okne autobusu vidieť odraz jedného člena štábu. (GTS_PUNK)
  • Řidič autobusu na začátku filmu není nikdo jiný než představitel Freddyho Kruegera Robert Englund bez makeupu a typického svetru. (HellFire)

Reklama

Reklama