Reklama

Reklama

Zlo pod sluncem

Trailer

Obsahy(1)

Na malebném jadranském ostrůvku tráví pár dní své dovolené menší – na první pohled různorodá, leč de facto jak pracovními zájmy, tak osobními vztahy úzce propojená – společnost. Pod lesklou slupkou společenské smetánky bují vášně, nenávisti, intriky, zloba… A tak když dojde k vraždě jedné její prominentní příslušnice, je jasné, že prakticky každý měl víc než pádný motiv ji odstranit, teoreticky to ovšem nikdo spáchat nemohl, protože všichni mají dokonalé, neotřesitelné alibi. Zdá se, že vrah vyvázne nepotrestán, neboť místní policie si s takovou záhadou asi těžko poradí. To by tu ovšem nesměl být víceméně náhodou přítomen slavný belgický detektiv Hercule Poirot, v jehož geniálním mozku se jednotlivé střípky fakt složí do překvapujícího odhalení… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Asi poprvé, co se mi toto starší zpracování zdálo srovnatelné a možná i o malinko lepší než novější s Davidem Suchetem. Jediné, co mi úplně nesedělo je obsazení rolí a tentokrát nejen Poirota, o kterém byla řeč už při Smrti na Nilu, ale i všech ostatních, kteří neodpovídali mé představě, s výjimkou Nicholase Claye. Ještě snad Jane Birkin, ale u zbytku jsem nabyla dojmu, že je jim tak o 10-20 let více než by mělo být. Sice podobné zápletky již Agatha použila několikrát, ale přece jen to bylo perfektní, protože byla ozvláštněna :-)) ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Po rozčarování z adaptace s panem Suchetem jsem si řekla, že bych se mohla podívat i na tu s Peterem Ustinovem. A trochu mě to rozesmálo. :-) Ani toto není věrná adaptace a překvapilo mě, kolik vulgarismů na diváky tvůrci hodí už v první třetině. Namísto abychom zůstali v Anglii se vydáváme na Jadran. Opět tu nejsou všechny knižní postavy, a u těch, které zbyly jsou... jejich motivace a charaktery mnohdy jinačí. SPOILER!! A třeba drogová linka je nahrazená jakousi s diamantem. /// Představitelka Arleny je tu vizuálně skvělá, takhle nějak jsem si ji fakt představovala - žena, která svým zjevem vyčnívá. I když jí tuhle show nějakými svými kostýmy kazila Myra Gardenerová). Ale teda tím, jakou z ní udělali čarodějnici se taky úplně netrefili (a ten klobouk? Hele nebyla by z toho opálená mřížka?). I představitel Patrika se povedl. Ale pan Marshall? To je ten vážný, spíš odměřený muž? Na druhou stranu postava Maggie Smith, která měla do jisté míry nahradit Rosamund Darnley mě bavila. Zápletka je ponechána, to nechť je ke cti. Dívá se na to dobře, nenudí to. I tady je třeba napsat, že kdybych před pár dny nedočetla knihu a nepromítalo se v mém hodnocení to, že se to tolik liší od předlohy, asi bych hodnotila o hvězdičku víc. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem trojici filmů Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu a Zlo pod sluncem. Na každém se podílel jiný režisér a navíc tu máme dva představitele Hercula Poirota. Peter Ustinov je větší než oba jiný Poirotové (Albert Finney a David Suchet) a z toho vychází i jeho herecký projev. Pravdou ale je, že vzhledem k prostředí, slavnému obsazení i průběhu děje se mi nejvíc ze jmenované trojice líbil právě tento film. Jak už to tak ale bývá, všichni oběť znali, měli na ni pifku a mohli to udělat. Anebo vlastně nemohli. A to je právě to zajímavé na tomto filmu, alibi měli všichni. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Předštědrovečerní televizní detektivka - všechna tři slova jsou tu poněkud vyjímečná. Agatha Christie nám nabízí zasáhnout do řešení případu před obvyklým Poirotovým rozkladem. Tenhle případ jsem rozluštil, byť jen zdánlivě: Arlena při příjedu Patricka Redferna ještě žila (shoda s Agátou), mrkla na Patrika, aby sehrál show a zahnal tu starou babu. Patrik měl ale jiné úmysly (opět shoda s Agátou), které posléze dokonal... Agátiny detektivové příliš nepátrají, jen se procházejí a diskutují, ale tohle tedy bylo dost komplikované. Na Petera Ustinova jsem se rád podíval, stejně tak jako na Jane Birkinovou (s jejími nádhernými zubními meziprostorami). ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Tady jsem překousla všechny ty nesmysly a výmysly, kterými nás královna krimi-pohádek krmí a oddala se pouze zábavné krimi-frašce - a ta se opravdu povedla. Velmi pěkné prostředí (ex- i interiéry), skvělé herecké obsazení a superbní původní český dabing (1983). Sylvia Miles je zde pro mě absolutní TOP, at´ už v originálním zvuku nebo ve spojení s unikátním "křaplavým" dabingem Nelly Gaierové. Tohle dílko si určitě ráda zopakuji a ne jednou! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Filmový hotel, kde se příběh odehrává, se nacházel na ostrově Mallorca. V současnosti už hotel neexistuje. (horskejvlk)
  • Interiéry byly natočeny v Lee International Studios ve Wembley v Londýně, exotický ostrov, který představuje sídlo Daphne Castle (Maggie Smith), je ve skutečnosti neobydlený ostrůvek Sa Dragonera na Baleárských ostrovech. Pláž, nad níž se vyjímá hotel Daphne Castle, je Cala d´en Monjo na ostrově Mallorca. Další hotelové záběry byly natočeny na Raixa Estate - jedné z částí ostrova nedaleko Palmy. Zátoku racků a pláž, kde byla zavražděna Arlena Stuart Marshall (Diana Rigg), představuje Cala en Feliu, taktéž na Mallorce a nakonec místo, kde Hercule Poirot (Peter Ustinov) nastupuje na loď, je malá pobřežní vesnička Deiá, která se nachází v severní části ostrova. (Cucina_Rc)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama