Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Avalon820 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší film se Suchetem jako Poirotem a vlastně nejlepší film s Herculem Poirotem vůbec, poněvadž lepšího Poirota než Davida Sucheta zkrátka není. Původní verze s Ustinovem z roku 1978 mi příjde podstatně slabší, zejména kvůli úpravám příběhům a postav. Zde se autoři nesnažili trapně upravit příběh, aby byl "napínavější" a drželi se knihy. Vytvořili tím pádem po všech směrech dokonalou adaptaci. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalší diel zo slávnej poirotovskej série v podaní Davida Sucheta dopadol podľa mňa veľmi dobre. V niektorých pasážach bolo síce vidieť jemne televízny feeling a oproti snímku s Ustinovom to bolo menej akčné a priamočiare, ale malo to lepšiu atmosféru a podľa mňa lepšie herecké výkony. Navyše bolo zaujímavé sledovať počiatky slávnej kariéry Emily Blunt. Rozuzlenie celkom originálne, takže určite spokojnosť. 75 % ()

Reklama

baruss 

všechny recenze uživatele

Oveľa slabšie ako verzia s Petrom Ustinovom. Pokiaľ ste ani jednu nevideli, učite si pozrite radšej verziu z roku 1978.. Lebo týmto filmom si pokazíte chuť s parádnej krminálky.. Samozrejme zápletka je rovnaká len herecké výkony sú ohromne slabé.. Pokiaľ ste už verziu z roku 1978 videli, potom tiež nemáte dôvod pozerať tento film... Príde vám to podobne ako mne veľká nuda.. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Kdo měl možnost se plavit po Nilu, i když dneska už je to dost komerční záležitost, tak se na to dívá i z jiného, takového jakoby zasvěcenějšího pohledu. Nezapomeňme, že i Agatha Christie trávila spoustu času v Asuanu v hotelu Old Cataract na skále nad Nilem, takže tento díl je i takovým ztvárněním Egypta v době před cca 100 lety. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle pozdní poirotovky, kdy ustoupil humor a na jeho místo se vkradly skoro noirové prvky, se mi moc líbí. Naposledy jsem viděl Vraždu v Orient Expresu a Smrt na Nilu je neméně strhující. Exotické prostředí je neméně působivé zamrzlého vlaku a stejně tak drsný závěr, během nějž se jenom na malý moment v Poirotově obličeji projeví emoce, ale ten malý moment je všechno, co Suchet potřebuje. A rozplétání zápletky je samozřejmě naprosto famózní podívaná, tím tenhle díl Orient Expres podle mého převyšuje. Těším se, až si najdu čas na další případ! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)

Reklama

Reklama