Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kráska a zvíře je jeden z nejuznávanějších a nejvíce ceněných animovaných filmů všech dob, který vás zaručeně uchvátí. Sledujte dobrodružství chytrého děvčete Belle, které se ocitne v honosném sídle prince proměněného v nestvůru. Za pomoci kouzelného zámeckého osazenstva se Belle naučí jednu podstatnou věc – že krása vychází zevnitř. Vstupte do magického světa, zaposlouchejte se do nádherné hudby a sledujte klasický příběh, který vás okouzlí jako nikdy předtím. Pohádka Kráska a zvíře získala dva Oscary – za nejlepší hudbu a píseň – a jako první kreslený snímek v historii byla nominovaná na Oscara v kategorii Nejlepší film. (HBO Europe)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (293)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak tahle disneyovka mě dostala. Krásně horovo-pohádkově podaný příběh s dobrou atmosférou a krásnou klasickou animací. Zvíře je tu opravdu zezačátku děsivé, líbila se mi i na pohádku netradiční postava padoucha Gastona. Jenom mě jako vždycky otravovaly ty hloupé písničky. Proboha - to nemůžou být alespoň chytlavé, když už nejsou chytré? Celou dobu jsem si nemohla pomoct a představovala jsem si, jak by asi vypadal remake pro dospělé. Takový mix burtonovské poetiky, ujetosti ze Společenstvé vlků a děsivosti z naší Panny a netvora. Tak takovému filmu bych dala plné hodnocení. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pri tomto animáku bolo za potreby osviežiť si pamäť. Videla som to ako malá a v angličtine. Ale vtedy mi stačilo iba pozerať sa. Keby tam nie je viac slov naspievaných ako nahovorených dám tomu aj 4* je to krásny príbeh i animácia ale tie hnusné pesničky sa fakt nedali vydržať. Boli dlhé a nelákavé. Disneyovky s ľuďmi mi nesedia. V mojom prípade to dokázala iba Pocahontas, že nadovšetko milujem dáku rozprávku kde sú ľudia a žiadne roztomilé hovoriace zvieratká. Ale okay bavíme sa o Beauty and the Beast. Jednoducho príbeh pekný ale tie pesničky to celé kazili. Slabé 3* ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když ve 30. letech přišel Disney se svým týmem s prvním animovaným velkofilmem Sněhurka a sedm trpaslíků, bylo to novátorské, precizní, na svou dobu odvážné a prostě jedinečné. Jenže se z toho brzy stala šablona, která díky komerčnímu úspěchu hodně ovlivnila a zploštila animovanou tvorbu. Podle téhož vzoru vznikly desítky dalších filmů, které se vyznačovaly přeslazeností, písničkovými cajdáky, stejnými výtvarnými technikami a podobným scénářem, který obvykle těžil z osvědčené pohádkové klasiky. A přesně tohle můžu napsat o zpracování klasické francouzské pohádky Kráska a zvíře. Zatímco česká verze šla úplně jinou cestou a Herz dokázal vytvořit jedinečný temný svět, je tohle to pro mě téměř nestravitelné. Rozumím tomu, že je to líbivé a sbírá to body, kde se dá, ale pro mě je tenhle film příkladem úpadku animovaného filmu v pasti diváckých očekávání a finančního kalkulu. Celkový dojem: 25 %. Mimochodem, ani mé děti se u tohohle filmu nebavily a jednoduše ho nedokoukaly. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pred par tyzdnami som mal stastie si Krasku a zviera pozriet na Disney Channel a chcel som si nielen vychutnat reprizu z 90-tych rokov, ale aj zistit, preco sa prave tento animak nie velmi pacil uzivatelke Madison. Hmm, no animacia je prekrasna, hudba a piesne taktiez, pribeh ma tiez celkom zaujal, takze nominacie na Oscara ma neprekvapuju. Bol som spokojny, aj ked nie na plny pocet, ale bavilo ma to, ako kazda Disneyovka. Beauty and the Beast bola nominovana i za najlepsi film roka, kedze kategoria animovany film v roku 1992 este neexistovala, ale Oscara ziskal thriller MLCANIE JAHNIAT (1991). ________ Paige O'Hara - (Kráska - Belle) +++ Robby Benson - (Zviera) +++ Richard White - (Gaston) +++ Jerry Orbach - (Lumiere) +++ David Ogden Stiers - (Cogsworth / Vyprávač) +++ Angela Lansbury - (Mrs. Potts) +++ Bradley Pierce - (Chip) +++ Produkcia: John Lasseter +++ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V roce 1995 jedna malá pihovatá princezna, při svém posledním dni ve školce, dostala od své učitelky knížku s názvem Kráska a zvíře, která se rázem stala jednou z nejoblíbenějších.. Tahle princezna rostla a rostla, ale knížka byla pořád poblíž. Nejdříve pod polštářem, postupem času v nočním stolku, v dalších letech schovaná ve skříni a o 15 let později a již po několikátém stěhování, byť schovaná v posteli, stále byla v dosahu teď už jednadvacetileté pihovaté princezny. A v čase Vánoční pohody se stal zázrak a princezna uzřela, že knížka není jen knížka, ale i film.. A tak z nostalgie zapálila svíčku, zachumlala se do peřiny a vrátila se do svých dětských let. A i po tolika letech příběh neztratil své kouzlo a nové vyčaroval. Knížka už neleží v posteli :o) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (56)

  • Ve snímku byla poprvé skloubena klasická animace s 3D animací. Konkrétně se tak stalo ve scéně se záběrem průletu nad tančícím párem v obrovském sále. (Say)
  • Konvice paní Potts je použita také ve filmu Tarzan (1999), v kempu Jane. (Mr.Critic)

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Reklama

Reklama