Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úvodních 15 minut a posledních 15 minut filmu rozhodně stojí za vidění. Je tam atmosféra, akce, napětí, prostě všechno, co u takovýho filmu nemůže chybět. Jenže těch dalších cca 70 minut uprostřed tohle všechno nějak postrádá. Některý filmy s každym rokem zrajou jako kořalka, ale tady mam dojem, že film prostě zestárnul. Jinak Charles Bronson v jedný z řady typickejch rolí drsoně je celkem uvěřitelnej a sympatickej. Jan-Michael Vincent naopak působil ve filmu jako pěst na oko a připadal mi, že tam omylem zabloudil cestou ke kadeřníkovi. Dávám slabý 3 hvězdy a tu třetí snad jen kvůli tomu, že honičku s poměrně vzácnym Fiatem 130 jsem v žádnym jinym filmu ještě neviděl. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Příběh osamělého zabijáka.¬         Tenhle příběh není hloupý. Jde vlastně o snímek s akčními prvky a psychologizujícím pozadím. Nenudí, obrazy na sebe navazují samozřejmě a logicky; pravda, nic překvapivého asi neobjevíme, proto také dodávám, že nejde o žádný trhák, nad nímž by zaplesalo srdce příznivce filmového kumštu, ale pouze o dobře udělaný a dobře koukatelný snímek, jenž je ale tak dobrý, že na něj nezapomenete a možná se k němu i vrátíte. Co víc si přát, že?! Budeme si snad donekonečna pouštět kultovní snímky, omleté jako oblázky v říčním nánosu? Tenhle snímek doporučuju (samozřejmě těm, co se nechtí dívati zrovna na komedii nebo romantiku...).¬                 Snímek navíc doprovází velice zvláštní hudba pana Jerryho Fieldinga, zdá se mi s atonálními vložkami; působí opravdu zvláštně ač vhodně a je výborně vladěna do záběrů. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Béčkař Michael Winner se vzmohl k životnímu výkonu. Přání smrti je sice mnohem známější, ale tenhle film je bez debat lepší. Aby bylo jasno - Bronson není dobrý herec, ale to je poslední věc, kterou by tady potřeboval. Typologicky je perfektní. A tenhle film si nehraje na nic, čím není, což je jeho největší přednost. Jednodušší scénář aby člověk pohledal. Stylově ultrachladné bez jakéhokoliv náznaku emocí až do posledního okamžiku, atmosférické ( depresivní odlidštěná hudba Jerry Fieldinga ) - hodně vzdáleně připomínající Melvilleovy filmy. Dobře zvládnuté akční scény, solidní tempo. Mechanik zabiják - přesně o tomhle to je. A stačí to bohatě. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Mechanik je béčko? rozhodne by som to netvrdil. Stretol som sa s jedným z najlepších akčných filmov vôbec. Toto nebol len o nejakom zabijákovi, nebolo to len o nejakej akcii. Za celý ten čas ste mali možnosť študovať osobnosť Arthura Bishopa. Čo ho vyformovalo do takej podoby v akej sa nachádzal, všetky jeho špecifiká, dovednosti,rituály,hlášky. Žil v luxuse, izolovaný od sveta, stál nad všetkým a mal nadhlad. Hneď v úvode mohlo šokovať to že bez mihnutia oka odstránil svojho priateľa. Akčné scény adekvátne dobe, pozastavovať sa nad ich kvalitou by bolo scestné. A ten koniec bola ohromná šachová partia. S tvrdeniami že to bol jeden s najchladnejších filmov vôbec asi môžem súhlasiť. Charles Bronson bol na jednotku. Z remaku však mám obavy,zo Stathamom v hlavnej roli tomu nedávam príliš velké šance. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Charlese Bronsona mám rád. Je to hlavně westernový herec, který ale umí překvapit ledovým klidem a nadhledem i v podobných rolích, jako je Mechanik. První polovinu velmi táhlé s nevýraznou kamerou a dějovou linkou. Celé to byla naštěstí příprava na druhou polovinu, která nabrala značných obrátek a vyvrcholila perfektním koncem, který vyrazí dech ne-jednomu nájemnému vrahovi! ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Záver filmu sa odohráva v Taliansku. Tam bol skutočne aj natočený, konkrétne v Neapole. (m.a.t.o.)
  • Toto je prvý film režiséra Michaela Winnera, ktorý natočil v Hollywoode. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama