Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SpongeBob je nejoblíbenější mořská houba na světě a to nejen proto, že dělá ty vůbec nejlepší krabí hambáče. Chválil by ho zejména jeho šnečí mazlík Gary, kdyby ho ovšem právě kdosi neušnekl. A protože SpongeBob je doopravdy velký správňák, všeho nechá a vyrazí za Garyho záchranou. (CinemArt)

Videa (4)

Trailer 7

Recenze (66)

hrona 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda Spongeboba. U nás doma s dětma ho sledujeme a bavíme se u něj už od jejich útlých let . Ale tenhle výtvor s klasickým seriálem a myšlenkou, má pramálo společného. Jde o jeden z mnoha tuctových bijáků s touto animací. Jsou tam, pravda vtipné scénky, ale ruku na srdce, který animák toto nemá. Nemůžu si pomoct, sle přeslazená americká romantika s muzikálovými zpěvy se prostě ke žluté krabici moc nehodí. Myslím, že takhle by to přes pana Hillenburga nikdy neprošlo. Škoda asi jsem se příliš přetěšil. Tak raději zase zpět k seriálu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V současnosti je fakt minimum nových filmů, na které se opravdu těším. Problémem je, že to moje těšení většinou skončí strašným zklamáním. A u třetího Spongebobova filmu to dopadlo, no...Hele, asi takhle - není to dehonestace jako u Scooba, ale povedený ten film taky není. Bavil jsem se docela dobře (někdo tady píše, že humor je založený jen na padání postav - tím pádem jsem buď viděl něco úplně jiného já nebo on(a)), potěšilo mě, že u většiny postav zůstali zachování dabéři (což ale v hodnocení nemá moc význam), některé scény jsou velmi povedené (hlavně ty se skutečnými herci - Machette a Keanu Reeves, akorát ten Snoop Dogg mi přijde mimo, ale čemu se divím, když se zaprodal Nickelodenu, čímý mu hráblo podobně jako The Rockovi... až na to, že u něj mi to nedává smysl). a v některých částech se mi na to dobře koukalo. Navíc to prostě je Spongebob a k žádným změnám charakteru nebo humoru (tam to teda mohlo být bizarnější, ale co už) nedošlo. Jenže pak tu máme ten divný nápad udělat celý film ve 3D animaci, což se u některých postav povedlo (Gary, Poseidon, Patrick...), ale u většiny ne a naprosto křiklavé je to u ryb, co tam dělají křoví. Ty totiž vypadají jak nějací opakovaně divně se vlnící maňásci či loutky - a rozhodně to nepůsobí přirozeně. Příběh je slabý a vystačil by na nějaký speciální 2x20 minut dvojdíl v seriálu, ale tady je natažený na hodinu a půl skrze naprosto zbytečnou (ale zase do jisté míry vtipnou) scénou ve westernovém saloonu se zombie kovboji a jejich vůdcem, kterého tu hraje Mačeta. Tahle vatoidní scéna mi tolik nevadí, o něco horší je pak to (asi) patnáctiminutové citové vydírání, kde se Spongebobovi kamarádi snaží Spongeboba zachránit před velkým špatným (abych nespoileroval). A zachraňují ho tak, že vypráví, jak se Spongebobem potkali na nějakém Korálovém táboře, kde všem strašně pomohl a od té doby pro všechny strašně znamená, atd... No paráda prostě. Navíc tahle slzopudná část je dost úmorná a protahuje už tak vleklý film. I ten konec šlo podat míň vyděračsky. Kvůli tomu je pro mě trojka Spongeboba zklamání, ačkoli se o vyložený průser nejedná (v porovnání s druhým filmem a většinou nových dílů). On celkově Spongebob po smrti Stephena Hillenburga dost upadá a hlavně díky němu je první film tak skvělý. Tohle už je celkem slabota. Škoda, já se fakt těšil, ale jak to moje těšení dopadá, už jsem psal v druhé větě svého komentáře. Slabé 3* ()

Reklama

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi (a dlouho) očekáváný snímek v nadějích, že si u mě filmový Spongebob trochu napraví reputaci po Houbě na suchu. Při scéně v Saloonu a rapujícím Snoop Doggovi mezi zombie pirátama jsem na chvíli ztratila veškeré naděje, ale naštěstí se to v dobré obrátilo a způsobilo, že byl tenhle malej “nesmysl” zapomenut. A tak říkám: za mě dobrý! Vtipné, příběh slušný, krásný vizuál, spousta lásky a Spongebobovi roztomilosti bez zbytečné ujetosti. Tak to má být a třešinka na dortu Mudra potěšil pokaždé, co se objevil na scéně. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Bohužel, seriál již dávno ztratil na své vtipnosti a nápaditosti, a tento nejnovější film to jen potvrzuje. Děj filmu překvapivě není moc nosný a působí jako rozšířenější epizoda. Jedinou novinkou je pak modernější animace. Celkově film, který snad již zaujme jen malé děti, nabízí spoustu naprostých bizárů v čele s tančímí zombie a hlavou K. Reevese v křoví. Zatímco, na díly z prvních sérií o této žluté houbě v kalhotách se rád znovu a znovu podívám, tak filmu se obloukem vyhnu. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Netflixovská Kinopremiera, veď sú sály zavreté a služba odkúpila tento film, možno je to len začiatok, snáď ale kiná nezaniknú. Zatiaľ určite najlepší animovaný film roku, fakt sa mi to páčilo, aj keď som videl len pár starších filmov a na seriál si pamätám len veľmi málo. Dabing slovenský a hlavne vydarený aj animácia, objaví sa tam aj Keanu Reeves a Snoop Dogg. Výborny výber skladieb, vďaka nízkemu hodnoteniu na tejto databáze dám plnú paľbu. Ako vidím nebudem jediný. 5* ()

Galerie (101)

Zajímavosti (28)

  • Píseň „How We Do (El Diablo)“, byla napsána přímo pro tento film, autoři jsou americký rapper Snoop Dogg, který se ve filmu objevil v menší cameo roli, a jihokorejská chlapecká skupina Monsta X. (rublik05)
  • Společnost Mikros Image si vzala na starost animaci. (petr.koca)
  • Jakmile SpongeBob a Patrick přijedou do Atlantic City, začne v pozadí hrát skladba „Livin' La Vida Loca“ od portorického zpěváka Rickyho Martina. (rublik05)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Reklama

Reklama