Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Celkem se zde také najde pár srdce obměkčujících scén jako v předešlém Khanově hněvu, ale bohužel celé to vypadá jako datadisk či DLC k předešlému Star Treku. Vůbec celá banální báchorka, kde záporák - dnes Klingon Christopher Lloyd - chce vlastně totéž co minule, by nedokázala unést ani televizní epizodu. 55 % ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivě zbytečná nuda která nejenže nemá nějaký pořádný děj, ale i ten jeho nepatrný zbytek je převelice hloupý. Po vynikajícím prvním filmu a velmi dobrém Khanově hněvu je tohle v Trek serii první šlápnutí vedle. Kirk a jeho nejbližší posádka sice jsou psychologicky relativně propracované postavy, ale tady jaksi nemají co hrát - dramatické scény nefungují, záporáci jsou spíše směšní, děj nedává moc smyslu a na nějakou logiku se tu taky docela dlabe. 5/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již název snímku dal tušit, že slavný Vulkánec ještě naposledy nezastřihal ušima. Bez Spockových logických hlášek byl sice intergalaktický prostor poněkud smutnější, ale na nedostatek akce či zábavy si nemohu stěžovat. A až vylepším svou archaickou klingonštinu, tak patrně docením i těch několik rozhovorů, při kterých se nenašel dabér latexových paňáců a distributorovi se někam zatoulaly titulky. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

traduje sa ze kazda neparna cast star trekovskych filmov je tragedia ale tak zle by som to nevidel. patranie po spockovy je po epickejsej a akcnej dvojke navrat opat k viac televiznejsiemu stylu kde sa dost vykecava a akcie je pomenej. nimoy si vydupal od producentov reziu tejto casti a vdaka tomu ze ide o jeho debut je obcas citit problemy s tempom a hlavne do oci biju nezvladnute akcnejsie momenty... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Sice slabší, než ST II, ale pro mě, během těch let, velmi osobní film, krom ST V, samozřejmě. Efektů, včetně klasických modelů, kam se podíváš a za naprostý vrchol (z úhlu pohledu ST podivína) považuji přílet Enterprise do doku a její (poněkud nelegální a neplánovaný) odlet;-) Dr. Emmet Brown jako klingonský kpt., je šílený (typický klingon, no:) a bezchybný. Ostatně, kde Krištov Lloyd není, že? Výměna postavy poručíka Saavik, je sice nevítaná, ale Robin Curtisová je v této roli ok. Speciální bonbónek pro zasvěcené jest přítomnost, (zde již 86 leté) démonické paní Danversové z Hitchcockovy Rebbecy, v roli nejvyšší kněžky T´Lar (ještě že ji ten synovec uprosil) a krátké cameo na můstku Excelsioru, které Scotty označil za necky:) kde máme budoucího (a v prvních 2 s., poněkud neotesaného) agenta, Alberta Rosenfielda z Twin Peaks;-) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)

Reklama

Reklama