Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebaví mě to rozhodně jako "Star Wars", ale těm filmům se musí nechat, že do sebe něco mají. Sice mi trochu vadí, že se Spock vrátil, tedy ve smyslu příběhového, ale bylo to aspoň provedeno způsobem, který je snesitelný. Jsou tu výborné scény s Klingony a obecně na planetě jsou tu výborné nápady. Není to ale nijak velkolepé sci-fi. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že staré ST kukám len z akejsi povinnosti, pretože som nikdy nepatril k fanušikom ani seriálu ani žiadneho z filmov. Nechápem, ako z tohto mohol vzniknúť celovečerný film. Je to scenáristická báchorka. Súboje sú už tradične príšerné (ale nie až také hrozné ako pri "Worst Fight Scene Ever"). Napätie absolútne žiadne. A dobrodružstvo pokračuje... Prečo??? Viem, že aj DUNA (ktorá vznikla v tom istom roku) má svoje chyby, ale keď to porovnám so ST III, je to priepastny rozdiel... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko dnes věřit tomu, že to tvůrci Star Treku někdy se Spockovou smrtí mysleli vážně a jeho zmrtvýchvstání nebylo v plánu, nicméně kdyby mě o tom nepřesvědčilo nic jiného, tak právě tenhle film ano. Je vidět, že Pátrání po Spockovi vzniklo rychle, jde v něm jen o to jedno a děj jinak není příliš zajímavý. Není tak promyšlený jako u prvního filmu, není tak akčně zábavný jako v případě Khanova hněvu. Navíc Leonard Nimoy se v režisérském křesle zrovna nepředvedl, Christopher Lloyd se na Klingona moc nehodí a James Horner jako by pro soundtrack využil jen hudbu, kterou už měl složenou odminula, ale zdála se mu slabá. Přesto ale Pátrání po Spockovi není špatný film. Je "jen" lehce nadprůměrný. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Pátrání po Spockovi nejvíc ocení zažraní Trekkies (mezi které se nepočítám), pro normálního diváka je tento díl jen o něco menší nuda než film první. Silný důraz je kladen na vulkánské rituály, více se tu užívá klingonština a taky se dostaneme do federačního baru a zadržovací cely (co se prvního týče, v tom Star Wars rozhodně vede). Kataklyzmatická událost na planetě Genesis pak zase dává připomenout na Horu osudu, jen ten Prsten chybí. Ale nezoufat, následující díl je o dost lepší. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

I když - potřeby mnoha mají větší cenu než potřeby několika nebo jednoho - tak se mnoho (kapitán Kirk se svojí posádkou s lodí Enterprise) vydává zpět na planetu Genesis, aby zde našel Spockovu rakev, a za pomoci jeho ducha (sídlícího v doktorovi McCoyi) se jej pokusil znovu oživit. Ale o projekt Genesis mají zájem i Klingoni, takže Kirkův jednoduchý plán (přiletíme tam, naberem Spocka a je to) dostává menší trhliny... Leonardu Nimoyovi bylo asi líto, že jeho herecká postava v druhém filmovém pokračování zařvala, tak vzal režisérské otěže do svých rukou, a docela zajímavým způsobem "se" oživil. Jinak film nic moc extra nenabízí, snad jen zničení Enterprise (stejně jí chtěli dát už do šrotu)... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)

Reklama

Reklama