Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Derek 

všechny recenze uživatele

traduje sa ze kazda neparna cast star trekovskych filmov je tragedia ale tak zle by som to nevidel. patranie po spockovy je po epickejsej a akcnej dvojke navrat opat k viac televiznejsiemu stylu kde sa dost vykecava a akcie je pomenej. nimoy si vydupal od producentov reziu tejto casti a vdaka tomu ze ide o jeho debut je obcas citit problemy s tempom a hlavne do oci biju nezvladnute akcnejsie momenty... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Svět Hvězdné flotily je tentokrát překvapivě zakryt mystičnem, ale bohužel velmi unylým. Nepomáhají zdlouhavě podané dramatické dialogy, zvraty značící nastavovanou kaši, u které tvůrci neví, jak dál, ani trestuhodně sterilní prostředí prokládané směšnými triky (Klingonský pes mě bude strašit ještě dlouho). První hodinu tak zachraňují jenom obrazy z Genesis a neskutečné Shatnerovo charisma, bez kterého by se snad Enterprise z důchodu (mimochodem kolikátého už?) nevrátila. Až ve chvíli vyjednávání s Klingony se rozpoutá něco, co se dá konečně nazvat dobrým sci-fi. Způsobuje to Kirkova odhodlanost, věrohodné a hmatatelné pouto ke Spockovi a několik dějových kliček, které dokazují, že i ve Star Treku se můžeme dočkat přidání emočního plynu. Konec jedné tváře tak v tomto díle přichází za vteřinu dvanáct. Opakovat napočtvrté to, že si Scotty vážně nikdy neodpočine a že James T. Kirk by pořád byl rád kapitán, už by byla cesta do pekel. Naštěstí z toho byla nezapomenutelná Cesta domů. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko dnes věřit tomu, že to tvůrci Star Treku někdy se Spockovou smrtí mysleli vážně a jeho zmrtvýchvstání nebylo v plánu, nicméně kdyby mě o tom nepřesvědčilo nic jiného, tak právě tenhle film ano. Je vidět, že Pátrání po Spockovi vzniklo rychle, jde v něm jen o to jedno a děj jinak není příliš zajímavý. Není tak promyšlený jako u prvního filmu, není tak akčně zábavný jako v případě Khanova hněvu. Navíc Leonard Nimoy se v režisérském křesle zrovna nepředvedl, Christopher Lloyd se na Klingona moc nehodí a James Horner jako by pro soundtrack využil jen hudbu, kterou už měl složenou odminula, ale zdála se mu slabá. Přesto ale Pátrání po Spockovi není špatný film. Je "jen" lehce nadprůměrný. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Hledání Spocka je hledání Spocka. Akční zápletka s Klingony se dobře doplňuje s tou "vědeckou" o Genesis, jenže celé to zabírá necelou druhou polovinu filmu. Než se v předlouhé expozici přežvýká všechno z předchozího dílu a Kirk vyrazí do akce, neděje se nic světoborného. A závěrečná vulkánská mystika zase jako kdyby vypadla z jiného filmu. Jsou to vlastně tři epizody v sobě a to je na celovečerák málo. Předchozí díl měl sice béčkové ladění, ale šlapal od začátku do konce. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Star Trek je jedna z mála sérií, která se podle mně díl od dílu vylepšuje, takže zatím co jednička nedokázala udržet mou pozornost a dvojka se po polovině stále jen opakovala, trojka žádnou větší chybou netrpí, možná jenom docela jednoduchým příběhem a špatně odvenými tragédiemi. Leonard Nimoy natočil tedy fantastickou trojku, která se navíc zaměřila i na jeho (a mimochodem mou nejoblíbenější) postavu, kterou poměrně originálním způsobem vzkřísila. Herecké výkony jsou opět na dobré, i když ne na nejlepší, úrovni a nejvíce za zmínku stojí William Shatner, bez kterého by možná film upadl do horšího hodnocení, a z těch pár momentů i Nichelle Nichols, která konečně ve filmu dostala o něco více prostoru. Bohužel jedna z mála věcí, které zaostávají za předchozími díly, jsou speciální efekty, kterých je sice docela málo, ale když tam jsou... stojí za prd. Hudba je průměrná, nebo lépe řečeno nijak výrazná, ale ani ne špatná. Akce je samozřejmě proti druhému dílu nesrovnatelná (horší) a hloubka proti prvnímu dílu jakbysmet, jestli tady vůbec nějaká hloubka byla. Klingoni jsou super a i když jsou spíš jenom doplňkem, i tak se mi hodně líbili. Prostě snad zatím nejlepší díl série ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)
  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)

Reklama

Reklama