Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Definice slova "přátelství" roztažená do celovečerní délky. Třetí Start Trek pokračuje tam, kde skončila dvojka. S námětem nešlo hnout ani o centimetr a scenárista musel psát příběh kolem něho. Nevymyslel ho špatně a já si troufnu tvrdit, že pokud by na režisérské židli seděl někdo zkušenější, tak by film dopadl mnohem lépe. ST The Search for Spock nemá to tempo a lehkost předchozího dílu a navíc mu chybí emoce. V ději problém není, ten je dostatečně zajímavý. Klingoni, nová planeta, dvojí obrovská ztráta a navíc i mystikou obalená Vulkánská mytologie, které se seriál zatím dotkl jenom letmo. Ani to ovšem nestačilo a i plánovaná silná scéna "vyměním svou loď za svého přítele, kterého jsem dřív vyměnil za svou loď" vyzněla tak nějak do ztracena. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je to na hranici sledovatelnosti. Zvláštní efekty jsou naprosto k smíchu a dlouhatánských scén, ve kterých se vlastně vůbec nic neděje, se ve filmu vyskytuje také ne právě malé množství. Největším problémem snímku ale samozřejmě je ten fakt, že byl natočen jen proto, aby fanouškům vrátil milovanou postavu Spocka. Z toho pak pramení i prakticky nulová zápletka. Na druhou stranu má třetí Star Trek přeci jen nějaké nostalgické kouzlo a hlavně výborného Kirka a jeho posádku. Ty dvě nepředstavitelné oběti, které musel Kirk pro záchranu Spocka přinést, ale bylo určitě možné využít daleko lépe. Nechají Vás totiž v podstatě chladnými. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko dnes věřit tomu, že to tvůrci Star Treku někdy se Spockovou smrtí mysleli vážně a jeho zmrtvýchvstání nebylo v plánu, nicméně kdyby mě o tom nepřesvědčilo nic jiného, tak právě tenhle film ano. Je vidět, že Pátrání po Spockovi vzniklo rychle, jde v něm jen o to jedno a děj jinak není příliš zajímavý. Není tak promyšlený jako u prvního filmu, není tak akčně zábavný jako v případě Khanova hněvu. Navíc Leonard Nimoy se v režisérském křesle zrovna nepředvedl, Christopher Lloyd se na Klingona moc nehodí a James Horner jako by pro soundtrack využil jen hudbu, kterou už měl složenou odminula, ale zdála se mu slabá. Přesto ale Pátrání po Spockovi není špatný film. Je "jen" lehce nadprůměrný. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|99%| V podstatě podobná senzace jako předchozí film Khanův hněv. Takže opět na úvod připomínám, že původní seriál ve známé zkratce TOS (The original series) je pro mě srdcovka, takže vidět filmy po několika letech se stejnou a oblíbenou hereckou sestavou, je pro velkého fanouška ST velký zážitek. První natočený film o St nesoucí název Star Trek: Film (1979) měl odlišnou atmosféru, ale byl pořád perfektní. Zato Khanův hněv (1982), tento film a pak následující Star Trek: Cesta domů (1986) měli velmi podobné atmosféry a celkově byla tato trojice filmů krásně propletena tím, jak vše na sebe krásně navazovalo. Příběh byl jasný. Najít Spocka. To jak se to krásně odvíjelo, jak skvěle spolupracoval oblíbený tým lodi Enterprise, aby našli svého kolegy, přítele či člověka, kterého brali jakoby do své rodiny - to mě nejvíc zaujalo. Nějaká akce tu byla, napínavost a hlavně ta božská atmosféra. Takže dialogy a to vše ostatní bylo skvělé. Jak dál pokračovat ? Emoce zde byly trochu, méně než v Khanovém hněvu, ale na konci to bylo cítit. Hudba podobná jako v předchozím snímku. Režie od Nimoye coby představitele skvělého Spocka byla vydařená. I další film: Star Trek: Cesta domů (1982) se mu vyvedl. Jako velký fanoušek ST nevím jak mám dále pokračovat. Jednou chybku bych tu měl, že tu bylo úmrtí, které pro klíčového herce nemělo až takový emocionální dopad. Konkrétně nechci pro ty co to neviděli, vykecat. Takže nadmíru jsem spokojen. Ikdyž má nejoblíbenější postava Spocka se zde mihla na pár minut, tak přesto nevadí. Příběh měl zajímavé aspekty taky. Třeba planeta Genesis, její vliv na Spocka atd. Nemám co bych už dodával. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

I když - potřeby mnoha mají větší cenu než potřeby několika nebo jednoho - tak se mnoho (kapitán Kirk se svojí posádkou s lodí Enterprise) vydává zpět na planetu Genesis, aby zde našel Spockovu rakev, a za pomoci jeho ducha (sídlícího v doktorovi McCoyi) se jej pokusil znovu oživit. Ale o projekt Genesis mají zájem i Klingoni, takže Kirkův jednoduchý plán (přiletíme tam, naberem Spocka a je to) dostává menší trhliny... Leonardu Nimoyovi bylo asi líto, že jeho herecká postava v druhém filmovém pokračování zařvala, tak vzal režisérské otěže do svých rukou, a docela zajímavým způsobem "se" oživil. Jinak film nic moc extra nenabízí, snad jen zničení Enterprise (stejně jí chtěli dát už do šrotu)... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)
  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno