Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako žák základní školy měl John Farley nadváhu a byl pravidelným terčem posměchu a šikany svého tělocvikáře, pana Woodcocka. O třináct let později z něj je štíhlý muž, který právě s úspěchem vydal knihu o hubnutí. Proto ho pozve starosta jeho rodného města, aby mu předal symbolický klíč od města jako poctu. S hrůzou však zjišťuje, že se jeho ovdovělá matka Beverly hodlá znovu provdat - za toho sadistu Woodcocka! John se jí snaží vysvětlit, že ho tělocvikář v mládí šikanoval a že je to zlý člověk. Matka nad tím jen mávne rukou. To už je na něj moc a vymýšlí plán, jak se Woodcocka zbavit. Odmítá přijmout fakt, že s člověkem, který mu zničil celé dětství, by mohl trávit rodinné Vánoce. Nezbývá mu než napnout všechny síly, aby ji od tak neuváženého kroku odradil a vyrovnal si s učitelem své vlastní účty... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oatesi, tvé sípání slyším až sem. Trestné kolo, ono tě to pustí." Pan Woodcock, s kamenným výrazem v obličeji, vždy rád mučil otylé či jinak hendikepované studenty a já jsem si jist, že kdybych měl učitele s takovým zájmem o mou tělesnou připravenost, tak by mne reprezentační dres jistě neminul. Navíc mám podezření, že zdejší nízké hodnocení spíše než o podprůměrnosti tohoto snímku vypovídá něco o tom, že zdejší osazenstvo nikdy v tělocvičně nepatřilo k mistrům skoku přes vyděšeného koně nadél. Kdo však má rád ve zdravém těle zdravý vzduch, ten by si tuto podařenou komedii neměl nechat ujít. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Spisovatel John Farley (Seann William Scott) se po mnoha letech vrací do svého rodného městečka, aby zde, jako (nyní) slavná osobnost, převzal od starosty, klíč od města. Jeho návrat ale nese obavy - stejně jako spousta jeho spolužáků ze základky byl šikanován šíleným tělocvikářem, panem Woodcockem (Billy Bob Thornton). Jaké je Johnovo zděšení, když zjistí, že krom toho, že se pan Woodcock vůbec nezměnil, tak se zároveň uchází o jeho matku (Susan Sarandon) a nakonec snad bude mít John nového tatíka ... Billy Bob Thornton už začíná být známý tím, že si své role moc nepřebírá, a bere to co mu nabízí (a co nese). To bohužel znamená i role v podobně laděných kravinách, jako je tato (nebo "sousední" Škola svádění), nicméně je Thornton známý i tím, že i ze sra*ky udělá vtipný a koukatelný film (jako je tento nebo "sousední" .. už se opakuju). Susan Sarandon i Seann William Scott (konečně se odpoutal od Stifflera!) jsou Thorntonem dokonale zastíněni. Na jedno podívání ok, víckrát nemusím ... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Asi bylo zaděláno na víc, ale vlivem nenápaditého scénáře se film postupně rozpadá na jednotlivé, více či méně komické sekvence a v závěru se zcela položí. Herci byli výborní, ale scénář potřeboval notně dopilovat a z daného tématu se dalo jistě vytěžit víc. V jednotlivostech tahle komedie funguje dobře, ale jako celek je poměrně nevýrazná. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pan tělocvikář má tak extrémně jednoduchou a neoriginální zápletku,že i sebevíc zkušenější režisér by s tímto otřepaným blábolem těžko udělal něco víc,než se podařilo právě autorovi Mr.Woodcocka.Jediným pozitivem je,že má poměrně hodně krátkou stopáž a docela i slušný spád.Co se však odpustit nedá,je skutečně hodně omletý scenář,bez špetky nápadů,nulových zvratů a vlastně vše plyne od prvních vteřin tak,jak se dá očekávat,sice plynule,ale nezáživně.A především zde chybí i to základní koření všech komedií,tedy humor a vtip.Sem tam se člověk sice může poušklíbnout,ale těžko Pana tělocvikáře může označit za vyloženě zábavnou podívanou.Bohužel k tomu nepřispělo ani hvězdné obsazení.Součastná sázka na jistotu v komediích Seann William Scott je zde krutě mdlí,oproti svým ostatním rolím ušláplý a doslova se chvílemi trápí a třeba takový Ethan Suplee ho vtipem jasně přehrává.Též osvědčená hvězda Billy Bob se tu spíš nudí a vypadá jako by svou postavu odehrál jen z povinnosti.Je bez života,energie.Susan Sarandon pak už jen těmto dvěma nejiskřícím postavám přicmrndává a ani ona toho moc bohužel nerozhýbe.Mr.Woodock je zkrátka taková klišovitá rychlopovídka,která sice příjemně rychle uteče,ale v divákovi nezanechá absolutně žádný dojem. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

V téhle komedii se střídají dobré momenty s hluchými místy, kterých je však více. Obsazení je výborné. Billy Bob Thornton mi více sedí v dramatických rolích (Muž, který nebyl, Pleš příšer), ovšem i komedii utáhne obstojně. Děj je velmi jednoduchý, zápletka taktéž a happy end nezbytný. Vše je to vlastně slepenec scének, kde dostává velký prostor sexistický humor a trapasy. Na tohle bych do kina určitě nešel, ale před spaním příjemná oddechovka.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Billy Bob Thornton si počas filmovania scény wrestlingu so Seannom Williamom Scottom zlomil nohu. (ladko)
  • Při rozhovoru na začátku filmu v restauraci, kdy si hlavní hrdina Farley (Seann William Scott) stěžuje kamarádovi, že mu tělocvikář spí s mámou, má na sobě Farley částečně propocené triko, na němž se v jednotlivých záběrech mění množství potu. Chvílemi zasahuje až do textu, jindy zase pouze nad písmena. (snikrs)
  • Skupina "The Ramona Dynasty" z Riverside v Kalifornii si ve filmu zahrála místní školní kapelu. (HappySmile)

Reklama

Reklama