Reklama

Reklama

Pravěký muž Atouk je vyděděnec svého kmene. Společně s Larem proto kolem sebe vytvoří novou skupinu složenou jen ze ztracených existencí. Atoukovi však značně komplikuje život láska k Laně, krásné družce náčelníka, který ho vyhnal z tlupy. V komedii z období pravěku se v hlavní roli jeskynního muže Atouka představí Ringo Starr (bývalý člen legendární skupiny The Beatles). Atouk touží po krásné, ale povrchní Laně, družce fyzicky impozantního tyranského despoty Tondy, který stojí v čele jejich kmene. Poté, co je společně se svým kamarádem Larem vyhnán, chytne se Atouk bandy složené z nejrůznějších ztracených existencí. Mezi nimi je i pohledná Tala a její slepý otec Gog. Tlupa neustále naráží na hladové dinosaury a zachrání Lara z "blížící se doby ledové", kde se setkají s odporným sněžným mužem. Během těchto dobrodružství učiní řadu významných objevů - sedativa, oheň, vaření a hudbu - a naučí se chodit vzpřímeně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Dale 

všechny recenze uživatele

Skvelý historický film z obdobia praveku, ktorý nám konečne zodpovie otázky: ako začali naši predkovia používať oheň, ako objavili hudbu, ako vynašli zbrane a hlavne ako vzniklo volské oko. :-) Komédia, ktorá má minimum zábavných momentov a dinosaurov ako od Karla Zemana (na rok vzniku to určite nie je pochvala). ()

moudnik 

všechny recenze uživatele

Nádhera ! Komedie, která pobaví, aniž by se v ní vtipně mluvilo nebo hláškovalo. Přitom vidíme, že postavy si rozumějí a nesměle připravují i jakýsi jazyk porozumění. Dobré je dobré, špatné špatným zůstává a laskavý a vtipný pohled na zápletky hlavních hrdinů jakákoliv slova vysvětlení nepotřebuje. Tolik vtipných scén a kameňáků v podání skvělého Ringa a dalších dobře se bavících herců i neherců se natěsnalo do této nadčasové komedie, že i některé slavnější a glorifikovanější filmové veselohry mohou než závidět. ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně pobavilo (na rozdíl od RRRrrr!). Zábavná neandrtálská komedie, celá v univerzální řeči - netřeba titulků ani dabingu a porozumí každý. Pračlověk jako chiropraktik aneb další vývojový stupeň-člověk vzpřímený, Atouk snažící se zmermomocnit Lanu při Ravelově Boleru, prehistorická marjánka, obří komár, scéna s narážkou na Space Odyssey, milostný čtyřúhelník Tonda-Lana-Atouk-Tala, jammování při prvním ohni, krádež vejce při Radetzkého marši.... jo, vážně řádně ujetí jeskynní lidé. :))) ()

jah 

všechny recenze uživatele

Pred desaťročiami táto komédia kolovala medzi známymi na VHSkách a stala sa priam kultovou. Jednoduchý crazy humor dokonale sedí Ringovi, úplne mi pripomenul duch filmov Beatles. Výborný nápad bol naučiť divákov v priebehu filmu ich jednoduchú reč. Bola taká chytľavá, že sme potom niektoré výrazy občas využívali :) Najlepšia scéna: vynájdenie hudby :) ()

Svatopluk.Vi 

všechny recenze uživatele

"Historický film", který je plný dialogů, jež však nejsou vedeny v řeči, kterou byste ovládali (až na japonce, ty jsou napřed a používají angličtinu). Ve filmu se totiž nemluví žádným smysluplným jazykem a je opravdu zábavné sledovat, jak vás film pomalu zpracuje a naučí pár slovíček, které, když se naučíte, víte na čem jste (třeba Máča, že?). Film je zajímavá hercem v hlavní roli, což je známý bubeník Beatles Ringo Starr. Nechce se mi vůbec říct, že se jedná o bláznivou komedii. Děj má své zákonitosti, komika vězí ve zvolených výrazových prostředcíchnanjako celek to dobře funguje. Film je opravdu výtečnou a inteligentní zábavou pro celou rodinu. Svou škodolibost si každý najde. Což takhle rozmáčknout si pravěký hmyz na nose? Jinak ty osmdesáte léta jsou z filmu cítit možná až moc. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • V čase 00:11:55 sní člen tlupy červené bobule a v opojení usne. Ale je vidět, že spadne dozadu na černou matraci, která tam po střihu záběru už není. (HonzaR.)
  • V úvodu filmu se dozvíme, že příběh začíná 9. října. Ve stejný den se narodil John Lennon a takto je mu vzdána pocta. (HellFire)

Reklama

Reklama