Reklama

Reklama

Pravěký muž Atouk je vyděděnec svého kmene. Společně s Larem proto kolem sebe vytvoří novou skupinu složenou jen ze ztracených existencí. Atoukovi však značně komplikuje život láska k Laně, krásné družce náčelníka, který ho vyhnal z tlupy. V komedii z období pravěku se v hlavní roli jeskynního muže Atouka představí Ringo Starr (bývalý člen legendární skupiny The Beatles). Atouk touží po krásné, ale povrchní Laně, družce fyzicky impozantního tyranského despoty Tondy, který stojí v čele jejich kmene. Poté, co je společně se svým kamarádem Larem vyhnán, chytne se Atouk bandy složené z nejrůznějších ztracených existencí. Mezi nimi je i pohledná Tala a její slepý otec Gog. Tlupa neustále naráží na hladové dinosaury a zachrání Lara z "blížící se doby ledové", kde se setkají s odporným sněžným mužem. Během těchto dobrodružství učiní řadu významných objevů - sedativa, oheň, vaření a hudbu - a naučí se chodit vzpřímeně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

moudnik 

všechny recenze uživatele

Nádhera ! Komedie, která pobaví, aniž by se v ní vtipně mluvilo nebo hláškovalo. Přitom vidíme, že postavy si rozumějí a nesměle připravují i jakýsi jazyk porozumění. Dobré je dobré, špatné špatným zůstává a laskavý a vtipný pohled na zápletky hlavních hrdinů jakákoliv slova vysvětlení nepotřebuje. Tolik vtipných scén a kameňáků v podání skvělého Ringa a dalších dobře se bavících herců i neherců se natěsnalo do této nadčasové komedie, že i některé slavnější a glorifikovanější filmové veselohry mohou než závidět. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi dobré, číselně 3,5 * , zaokrouhlení na 3, 4 by bylo moc. Atoukova parta  Během svých dobrodružství učiní řadu významných objevů - sedativa, oheň, vaření a hudbu - a naučí se chodit vzpřímeně. Ringo je boží, a jeho Atouk ukázkou, že bystrý duch může zvítězit nad tupou sílou. Vynález hudby = jam session s pazourky, větvemi, krabí schránkou a hlavně vícehlasým chorusem na závěr, to je jedinečná část filmu. Ze soukromí mě zaujalo, že se sexbomba Barbara Bach (Lana) stala druhou Ringovou manželkou (po Maureen). Její dcera údajně jako první Ringovi předala informaci, že je John Lennon po smrti. .... ()

Reklama

jah 

všechny recenze uživatele

Pred desaťročiami táto komédia kolovala medzi známymi na VHSkách a stala sa priam kultovou. Jednoduchý crazy humor dokonale sedí Ringovi, úplne mi pripomenul duch filmov Beatles. Výborný nápad bol naučiť divákov v priebehu filmu ich jednoduchú reč. Bola taká chytľavá, že sme potom niektoré výrazy občas využívali :) Najlepšia scéna: vynájdenie hudby :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký pátek, co jsem tuhle prehistorickou komedii viděl a pořád se mi vybavují některé útržky, ale nic kromě fórků typu neandrtálec spadl do hromady dinosauřích ho...trusu, neandrtálec se učí zacházet s prakem a moc mu to nejde, nečekejte. Ale scénka výroby zbraně mi až příliš připomněla Space Odyssey na to, aby mě Ringo nechal chladným:) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak proč ne. Ujeté je to tak akorát, některé nápady pobaví (vejce, sněžní muži (to mi maličko připomnělo masky z Mighty Boosh)) a efekty překvapivě (a příjemně) připomenou Karla Zemana. Jestli se jím ale režisér inspiroval, to netuším. Ten nápad prehistorické komedie je dobrý, jenže mě bohužel nevydržel bavit po celý film a v závěru už to bylo poněkud nudné. Zase je mi ale sympatické, že se zde vypráví jen obrazem, jenže tak jako tak bych si Cavemana už podruhé nepustil. Zas tak mě to nechytlo, ale pořád mi je to sympatičtější než RRRrrrr!!!, ze kterého jsem pár let zpátky viděl asi půl hodiny a připadalo mi to trapné. Ale třeba bych po letech názor změnil. 3* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Plagát filmu Caveman sa objaví v mizanscéne filmu Wima Wendersa Stav vecí (1982). (ancientone)
  • Ringo Starr a Barbara Bach si během natáčení padli do oka a později se vzali. (HellFire)

Reklama

Reklama