Reklama

Reklama

Pravěký muž Atouk je vyděděnec svého kmene. Společně s Larem proto kolem sebe vytvoří novou skupinu složenou jen ze ztracených existencí. Atoukovi však značně komplikuje život láska k Laně, krásné družce náčelníka, který ho vyhnal z tlupy. V komedii z období pravěku se v hlavní roli jeskynního muže Atouka představí Ringo Starr (bývalý člen legendární skupiny The Beatles). Atouk touží po krásné, ale povrchní Laně, družce fyzicky impozantního tyranského despoty Tondy, který stojí v čele jejich kmene. Poté, co je společně se svým kamarádem Larem vyhnán, chytne se Atouk bandy složené z nejrůznějších ztracených existencí. Mezi nimi je i pohledná Tala a její slepý otec Gog. Tlupa neustále naráží na hladové dinosaury a zachrání Lara z "blížící se doby ledové", kde se setkají s odporným sněžným mužem. Během těchto dobrodružství učiní řadu významných objevů - sedativa, oheň, vaření a hudbu - a naučí se chodit vzpřímeně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Vonter 

všechny recenze uživatele

100% realistická simulace života pravěkých lidí. Přesně a na vlastní oči uvidíte jak lidé v pravěku žili, jak se oblékali, jak souložili či kterak si připravovali volské oko. Dozvíte se i to, že v pravěku při dešti byla modrá obloha a lidé odráželi stíny. Pravěcí ještěři přes den kokrhali a v noci vyli na měsíc, nebo houkali jako sova a yetiové (zastarale játyové) měli holý prdele. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ve vážené kategorii prehistorických kravin nemá Caveman žádnou konkurenci. Večer vyjící a ráno kokrhající ještěr musí každému nevěřícně roztáhnout koutky úst, jamování v přírodě nemá chybu a koho neuspokojí intelektuální souboje Atouka s Tondou, tak jistě ocení vrtivé pozadí Lany. A na závěr si prosvištíme některá slovíčka: zug-zug (soulož), nya ool (nejedlé), macha (ještěr). Tady člověk nemusí být lingvistou, aby se bez titulků pobavil. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Při sledování do mysli proniká jakási spojitost s daleko novějším filmem Rrrr!!!!. Ale opak je pravdou. Caveman naproti tamté plácanině chce diváka nejen pobavit, ale také poučit vcelku hravým způsobem. Mimo to bylo velice nápadité dát do příběhu onu příšeru, která scénky příjemně uvolňuje a fakt je, že se u nich řádně pobavíte. Na konci filmu, kde se odehrává bitva o jeskyni si začnete uvědomovat, že to zas tak vtipné nebylo, opak je pravdou a na úplném konci Vám to oni sami potvrdí. Časové nesrovnalosti, neobvyklé paradoxy a naprosto bláznivě ujetý příběh bych spíše přirovnal k Melu Brooksovi, ale samotný Carl Gottlieb se s tím popral velice zdařile. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi dobré, číselně 3,5 * , zaokrouhlení na 3, 4 by bylo moc. Atoukova parta  Během svých dobrodružství učiní řadu významných objevů - sedativa, oheň, vaření a hudbu - a naučí se chodit vzpřímeně. Ringo je boží, a jeho Atouk ukázkou, že bystrý duch může zvítězit nad tupou sílou. Vynález hudby = jam session s pazourky, větvemi, krabí schránkou a hlavně vícehlasým chorusem na závěr, to je jedinečná část filmu. Ze soukromí mě zaujalo, že se sexbomba Barbara Bach (Lana) stala druhou Ringovou manželkou (po Maureen). Její dcera údajně jako první Ringovi předala informaci, že je John Lennon po smrti. .... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak proč ne. Ujeté je to tak akorát, některé nápady pobaví (vejce, sněžní muži (to mi maličko připomnělo masky z Mighty Boosh)) a efekty překvapivě (a příjemně) připomenou Karla Zemana. Jestli se jím ale režisér inspiroval, to netuším. Ten nápad prehistorické komedie je dobrý, jenže mě bohužel nevydržel bavit po celý film a v závěru už to bylo poněkud nudné. Zase je mi ale sympatické, že se zde vypráví jen obrazem, jenže tak jako tak bych si Cavemana už podruhé nepustil. Zas tak mě to nechytlo, ale pořád mi je to sympatičtější než RRRrrrr!!!, ze kterého jsem pár let zpátky viděl asi půl hodiny a připadalo mi to trapné. Ale třeba bych po letech názor změnil. 3* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Plagát filmu Caveman sa objaví v mizanscéne filmu Wima Wendersa Stav vecí (1982). (ancientone)
  • V čase 00:11:55 sní člen tlupy červené bobule a v opojení usne. Ale je vidět, že spadne dozadu na černou matraci, která tam po střihu záběru už není. (HonzaR.)
  • V úvodu filmu se dozvíme, že příběh začíná 9. října. Ve stejný den se narodil John Lennon a takto je mu vzdána pocta. (HellFire)

Reklama

Reklama