Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh z cyklu Stopy zločinu s Jiřím Bartoškou v hlavní roli vyšetřovatele Kosmy. Policejní oddělení vyšetřuje paralelně několik případů krádeží v bytech a kostelích. Byť způsob práce pachatelů je zcela odlišný, mnohé indicie nasvědčují, že oba případy spolu úzce souvisí. Z míst činu mizí především vzácné a cenné starožitnosti. Major Kosma a jeho tým je na stopě překvapivému pachateli, který má na svědomí podvody, loupeže, distribuci drog a nakonec i vraždu. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Byla to celé recese, nebo to měli soudruzi ještě tak pevně v hrsti. ..?! Akční scény fakt příšerné. Ostříhaný Bartoška za slušňáka v kostičkované košili, Brousek za hodného dědu z kriminálky s vytaženýma kalhotama do půl břicha, avšak s Dzeržinským za zády a proklamací o zvráceném životním stylu :-O ()

otík 

všechny recenze uživatele

Začátek i konec nic moc, ale střed filmu je velmi slušný a překvapivě drsný. Jinak taková ta nemastná neslaná klasika - Bartoška s Navrátilem pátrají po nebezpečném vykradači bytů, přičemž z případu se toho vyklube docela slušná šlamastika. Spíše podprůměr. PS: pidizápletka s homosexualitou je dnes už zcela mimo mísu, ale tehdy to nebyla žádná sranda. Takže za tohle téma hvězdička navrch. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Bartoška s Navrátilem to mají dá se říct u prdele, za to jejich vedoucí je strašnej pedant. Takhle mi připadají hlavní postavy tohoto seriálu Stop zločinů, jelikož to byla pro mne první epizoda seriálu, kterou jsem shlédl. Začalo to zajímavě. Lupiči bytů a kostelů se vkradou do bytu, který je zrovna vykrádaný někým jiným... Všichni mají červený auta a najednou se začne i střílet. A pak už to začíná být dost spletitý a zamotaný - překupník, narkoman, doktoři kteří jim pomáhají obstarat léky, homosexuálové. Už toho je fakt dost, takže ve výsledku jen taková průměrná detektivka z revolučního roku, kdy na stěně kriminálky stále visí pověšený obraz Edmundoviče Dzeržinského. [230. hodnocení, 14. komentář, 52%] ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut nasvědčovalo tomu, že se bude jednat o nejpovedenější díl z celé série, avšak v průběhu děje a zejména v posledních 20 minutách jsem dospěl k přesvědčení, že je tomu právě naopak. Vzhledem k roku natočení bych očekával celou řadu skutečností v poněkud "modernějším" pojetí. Dzeržinskij v kanceláři velitele a "zvrácený soukromý život" jako definice homosexuality mě pak dovedly k názoru, že tohle nemohli myslet vážně ani v Brně. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Docela to ušlo.Co je strašný, když mají kriminalisté na stěně pověšený obraz Edmundoviče Dzeržinského. Ten je všeobecně považován za jednoho ze strůjců mnoha masových vražd a bolševických represálií během Ruské občanské války v letech 1917 až 1922, během nichž zahynulo několik set tisíc lidí. Defakto zakladatele KGB a to se psal rok 1989. Bléééééééé. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Policejní zátah na kolejích v Hradci je ve skutečnosti natočen na brněnských kolejích Vinařská. (Brain)
  • Točilo se v roce 1989 a kriminalisté mají v kanceláři pověšený obraz Edmundoviče Dzeržinského, který působil ve funkci lidového komisaře vnitra. Je všeobecně považován za jednoho ze strůjců mnoha masových vražd a bolševických represálií během Ruské občanské války v letech 1917 až 1922, v nichž zahynulo několik set tisíc lidí. (sator)

Reklama

Reklama