Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná (přístupem) o velmi odlišné projekty, které spojuje především kriminální prostředí, Clona značně zaostává za Případy 1. oddělení. Scénář je soubor klišé bez nějaké hodnotnější myšlenky - od motivů hlavního hrdiny až po sexy zrzku v elitním týmu. Zapojení mladého režiséra je dobrá věc, nicméně konkrétně tento má sklony dělat věci pouze na efekt a sedm dílů ve stylu Czech Made Mana je velká nuda. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Clonu jsem musel hodnotit až po třech zhlédnutých dílech. Dlouho jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Nakonec jsem dal 4. Ale po 5. díle jsem musel hodnocení snížit. Důvodem je pomalé tempo a některé nelogické situace. Někdy jsem netušil, jak vyšetřovatelé dospěli ke svým závěrům. Asi bych šel s hodnocením ještě níž, ale díky Vice Kerekes to neudělám. Líbilo se mi, že mohla mluvit slovensky, což je jazyk, který vždy rád slyším. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

53%? ... Jako proč? ... Příběh naprosto úžasný, scénář vynikající, herecké výkony bombastické! Je sice pravda, že kamera byla trošičku slabší, ale celkový dojem to rozhodně nekazí. Taky je pravdou, že je příběh od reality docela daleko, ale to se mě právě naopak hodně líbí. Dát menší hodnocení než to nejvyšší je prostě blbost. Velkým překvapením pro mě byl někdy až opravdu hodně vtipný scénář, podle pilotního dílu jsem čekala spíš něco smutného a depresivního. Dalším, a možná taky největším, plusem tohoto seriálu je jednoznačně Kryštof Hádek ... Jeho výkon je prostě ohromný!! Tímto seriálem u mě snad překonal i Ivana Trojana, který se u mě už od mala drží na samém vrcholu žebříčku ... Takže za Kryštofa přidávám onu pomyslnou šestou hvězdičku a řadím seriál do mé TOP desítky a to rovnou na vrchol, co se týče české scény ... Česká televize by mohla dostat rozum a místo sra*ek jako je První republika natočit druhou řadu tohoto vynikajícího seriálu ... ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Případy 1. oddělení mě tolik neoslovily a po sedmidílné sérii Clona nutno uznat, že České se to tentokrát s televizními detektivkami moc nevyvedlo. Clona je nesympatická v podstatě vším. Chybí postavy, se kterými by vás bavilo to prožívat, nebo na ně aspoň koukat (pánům by mohla stačit Vica Kerekes, jenže proč se většinu filmu tváří tak strašně znuděně?), příběhy nemají hloubku, napětí, postavám chybí trošku lidskosti. Postava policejního kameramana/fotografa je jako nápad špica, měla potenciál nabídnout nový pohled na kriminálku, ale totálně ho nevyužila, Hádek se v tom plácá a většinu děje je na obrazovce jaksi navíc. Nechci České křivdit, ale v tomhle za mě palec dolů a těším se na chystanou sérii prověřené novácké Kriminálky Anděl. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo, obyčejný kluk, obyčejný život a obyčejné sny.....práce u policie z pohledu zrcadlovky a mladého začínajícího fízla Kryštofa Hádka, napínavé, české a hlavně zábavné.....doporučuji podívat se a zamilovat se do krásné Vici Kekeres, nebo do malebných záběrů z našeho krásného hlavního města. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se především v reálném prostředí, například v SaSaZu, vyhlášeném holešovickém nočním klubu, dále na letišti v Roudnici nad Labem a Bubovicích, na Nákladovém nádraží Žižkov i na uzavřeném úseku dálnice R7 či v depu stanice pražského metra Háje. Také na policejní akademii v Modřanech, v Břevnovském klášteře, na Slapské přehradě nebo v budově bývalého Federálního shromáždění, dnes nové budově Národního muzea. (Zdroj: TV mini) (Rodriguez)
  • „Clona je moderní detektivka, kde akce a profesionální týmová spolupráce převažují nad deduktivním způsobem pátrání, přičemž hlavní důraz je kladen na osobní vývoj ústřední figury a její vztahy s ostatními členy týmu,“ řekl k seriálu Jan Lekeš. (SONY_)
  • Epizoda se natáčela mj. na zámečku Bon Repos na Nymbursku. (a-ja)

Reklama

Reklama