Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Na hranici koukatelnosti (tedy na pomezí mezi dva a tři v mém pomyslném žebříčku). Na první dojem totiž seriál působí, že neví co chce (ale to se může časem změnit). Celkem násilně a otravně cpe jeden "cool" a "efektní" záběr za druhým. Něco jako kdyby se mi u McDonalda snažili vnucovat lanýže (nebo sushi). No jasně.... "Na co si to sakra hrajou?" To co máme možnost vidět obsahově také není žádný šlágr (kdo je tedy vlastně cílové publikum?) a krom samyce z SK (ta s divným jménem) a "áčkových herců" je to tam jeden nesympatický týpek za druhým. Opravdu pro koho tohle ČT točí je mi záhadou... ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná (přístupem) o velmi odlišné projekty, které spojuje především kriminální prostředí, Clona značně zaostává za Případy 1. oddělení. Scénář je soubor klišé bez nějaké hodnotnější myšlenky - od motivů hlavního hrdiny až po sexy zrzku v elitním týmu. Zapojení mladého režiséra je dobrá věc, nicméně konkrétně tento má sklony dělat věci pouze na efekt a sedm dílů ve stylu Czech Made Mana je velká nuda. ()

Reklama

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Vica je svým způsobem hezká ženská, nicméně ptala jsem se taktéž našich východních sousedů i ti říkali, že JÍ NENÍ ROZUMĚT ANI ZBLA! Což je škoda, protože občas svým monologem přispěla i k posunutí děje.. Jinak seriál fajn, trošku po reálné stránce přitažené za vlasy (viz Hádek všude jako první a neposlechl jediný rozkaz), ale napětí a akce na mě fungovaly.. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem cele tri dily, jestli se to nejak nerozjede. Bohuzel, ma to spise opacnou tendenci. Po Pripadech 1. oddeleni kvalitativni pad o nekolik pater. Jakekoliv srovnavani s Cirkusem Bukowskym (ano, opravdu to nekteri delaji) je uplne mimo misu. A vubec nejhorsi je, ze takovej frajer, jakym je Viktor Preiss, nema co hrat. Nuda k uzoufani, dalsi dily uz si s cistym svedomim necham ujit. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Že jde Řehořkovi vizuál parádně od ruky, už jsme se přesvědčili mockrát. Kromě skvělé technické stránky však nemá tato mladá režijní krev co nabídnout. Postavy jsou nezajímavé, vztahy mezi nimi vůbec nefungují, případy jsou nudné a celé je to takové mdlé a nijaké. Tento kousek se zkrátka mezi tu kvalitní seriálovou vlnu České televize nepřidá. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • „Nejedná se o profesní kriminálku, ale spíše o příběh mladého muže, který se řízením osudu ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě,“ prozradil o seriálu Clona kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)
  • Natáčelo se především v reálném prostředí, například v SaSaZu, vyhlášeném holešovickém nočním klubu, dále na letišti v Roudnici nad Labem a Bubovicích, na Nákladovém nádraží Žižkov i na uzavřeném úseku dálnice R7 či v depu stanice pražského metra Háje. Také na policejní akademii v Modřanech, v Břevnovském klášteře, na Slapské přehradě nebo v budově bývalého Federálního shromáždění, dnes nové budově Národního muzea. (Zdroj: TV mini) (Rodriguez)
  • Na prvním videu, které kriminalisté dostanou, je jasně čitelná SPZ auta. Nikdo z vyšetřovatelů však neověřuje, komu auto patří. (Brain)

Reklama

Reklama