Reklama

Reklama

Atentát

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2015–2016), 18 h (Minutáž: 60 min)

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský, Andrea Opavská, Miroslav Táborský, Michal Slaný (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení.

Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (137)

A. Murray 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je film velmi napínavý a do jisté míry hodně koresponduje s českým děním na politické scéně. Často vás až zamrazí v zádech při pomyšlení, že něco takového se stalo. Je sice jasné, že se věci nedějí přesně, tak jak je divákovi předkládáno. Nicméně seriál vyvolává otázky jak že to tedy s politikou a s profanovanými kauzami je. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jak jsem po třech dílech zjistil, je potřeba to brát hodně s nadhledem. A když říkám hodně, myslím tím opravdu HODNĚ. Už jen ta myšlenka, že by někdo chtěl spáchat atentát na našeho prezidenta (odpustíme si aktuální politický i lidský "sympatie"), je trochu zvláštní, nicméně i Amíci si rádi vymýšlí. Horší je to se scénářem a některýma (ne)hereckýma výkonama - absolutně NEJhorší je první dáma v podání Anny Šiškové - hraje nepřirozeně, afektovaně a ještě se snaží mluvit česky (se slovenským přízvukem) - děs. Tu kdyby sejmuli hned v prvním díle, hned by to bylo lepší, možná i o hvězdu víc. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slabší rozvolněné pokračování Expozitury. 1) Po klopýtavém začátku (několik dílů) se tento nepřehledný a překombinovaný seriál trochu zvedl. Poslední díl to ovšem vše poslal do kopru. 2) Spoiler. Scénář mi místy připadal dosti odbytý s výjimkou posledního dílu, který je totálně na hlavu (např. babička majitele bezpečnstní agentury jako korunní svědek, úloha presidenta v celé věci, homosexuální mág z Institutu a mnoho dalších nesmyslů). 3) Ovšem pro roli nafoukaného ignorantského presidenta Václava Wolfa se 62letý Jan Kraus snad přímo narodil. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Vítejte ve fašistickém Pepíkově. Je jedno, jestli jste grázl, policajt, policejní šéf, malý kluk, jeho maminka, prodavač, či šéf nějaké firmy. Všichni do jednoho MUSÍ vypouštět z huby zvratky jako "skrejval, alergickej, rozhlídnu, takovýdleho". Za prvé - už je dávno pryč doba, kdy 99% obyvatelů Prahy a okolí mluvilo tímhle odporným slangem, páni režiséři, asi jste zaspali dobu, hele. A za druhý - vopravdu má stejnej člověk, kterej místo slova milion použije výraz "mega" ve svým slovníku i výraz "lumpárna"? Ty vole! A proč se vůbec do všech českých kriminálních seriálů poslední doby cpou za každou cenu ženské vyšetřovatelky? Aby jsme se přiblížili západu, nebo jak? Vždyť to působí tak strašně uměle a křečovitě, až to bolí. A co se týče té druhé cajtky (Andrea Opavská) - když se o nevzhledném člověku řekne, že není fotogenický, tak co se řekne o člověku, který má strašně debilní barvu a zvuk hlasu? Nezvučný? To je totiž ona. Tak brutálně nezvučná, že když promluví, tak krvácejí uši z toho, jak je to nepřirozené. A policajtka Vagnerová, co za jízdy autem stokrát telefonuje, je na ránu. Sračka, hele, viď! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Začátek je teda opravdu šílený - politikové jako parodie se jmény velice podobnými jako ti skuteční, a Krauzovo hraní Klause je opravdu parodie a k tomu bláznivé téma atentátu na českého prezidenta. po prvotním šoku asi od pátého dílu začína hodně supr popis toho jak to tady funguje - uplácení politiků, ovlivňování případů přes znalecké posudky, moc šmejdskech exekutorů, fungování bezpečnostních agentur atd. Bohužel pak to přejde na x dílů do hrozně nudné linie ( kterou Nova při premiéře asi na dva měsíce nelogicky přerušila ), takže zbyli jen skalní příznivci Expozitury, kteří mohou konstatovat, že tahle série nešáhá té původí ani po kotníky. Negativa: velký počet dílů, menší rozpočet, nadpřirozené síly Pozitiva: kdyby se udělalo the best of do šesti dílů, vynechali se některé nelogičnosti ,tak to mohl být serál do top deset. Dvě hvězdy navíc dávám za poslední díl, protože mi to nahradilo to nudné čekání na konec. Kraus nakonec toho prezidenta zahrál hodně dobře. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Ve 2.epizodě "Veterán" zhruba v čase cca 0:31:00 Tereza Hodačová (Hana Vagnerová) odzbrojí neznámého muže, který má zájem o Danův dům.Nůž spadne na zem ostřím směrem k domu a celkem daleko od pistole, kterou Tereza předtím položí. Když Tereza běží pro zbraň, tak nůž evidentně leží blíž vedle pistole, než kam dopadnul a ostřím směřujícím od domu. (PatrikP4)
  • Obsah epizody je inspirovaný skutečně existující neonacistickou buňkou „Blood & Honour“, která plánovala útoky na státní činitele, sídlo KSČM a mezi svými cíli měli například vytipovanou i jadernou elektrárnu. (Nick321)
  • V roce 1989 při vyjednávání zástupců Občanského fóra s předsedou tehdejší federální vlády, Ladislavem Adamcem, Václav Havel chybně představil svého budoucího nástupce na postu prezidenta republiky, Václava Klause, jako Václava Volfa (Wolfa). (kulyk)

Reklama

Reklama