Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolventka práv Andrea Sachsová zvaná Andy by se chtěla stát novinářkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo ve vydavatelství Elias-Clarke. Tady vydávají i proslulý módní časopis Runway, v jehož čele stojí chladná a obávaná Miranda Priestlyová. Už v den, kdy se přijde představit, si Andy všimne, že se před ní třesou všichni zaměstnanci, zejména asistentka Emily Chaltonová, která právě povýšila a šéfka za ni hledá náhradu. Mirandě nepadne do oka Andyino oblečení a jedná s ní zvysoka: dívka se domnívá, že ji nechce přijmout, a odchází. Na poslední chvíli si to ale Miranda rozmyslí. Andy nastupuje na místo asistentky a zpočátku jí všechno připadá jako zlý sen: nikoho nezná, nic nestíhá, pokud se jí někdy něco podaří, Miranda zůstává chladná, a pokud něco zkazí, dostane vynadáno. Šéfka ale požaduje, aby jí byla kdykoli k dispozici, a Andy začíná zanedbávat své přátele včetně Nata, se kterým žije. Zato se seznamuje s ikonami světa módy a potkává i slavného novináře na volné noze Christiana Thompsona, který se jí hned začne dvořit... Nigel, nejbližší spolupracovník Mirandy, jednoho dne vybere Andy jiné oblečení, ve kterém ji nikdo nepozná. a s oblečením jako by stouplo i její sebevědomí. Miranda si jí poprvé skutečně všimne a práce jí jde hned lépe od ruky. Občas se ještě sice dopustí nějakého faux pas, ale kupodivu vyhazov nenásleduje. Miranda ji ale zkouší dál: když odjíždějí její dvojčata k babičce, přejí si ještě nevydaný díl Harryho Pottera a Andy ho má obstarat. Nakonec jí pomůže právě Thompson. Zdá se, že i sama Miranda je překvapená faktem, že její druhá asistentka úkol zvládla. Zato Andyin vztah s Natem trpí. Vše vyvrcholí v den, kdy Andy nepřijde na oslavu jeho narozenin, protože musí doprovázet Mirandu na večírek. Nata se tato událost velice dotkne a zdá se, že jejich vztah je v troskách... Pak Miranda oznámí Andy, že ji s sebou vezme na přehlídku do Paříže. Na tento každoroční vrchol sezony se ale už rok těší Emily, která kvůli tomu podstupuje všelijaké diety. Andy je zděšená představou, jak bude zklamaná, odmítnout ale nedokáže. Emily vzápětí ve spěchu spadne pod auto a má zlomené nohy, takže by stejně nemohla jet. Na Andy se ale velice zlobí. V Paříži Andy září a své šéfce pomáhá ze všech sil. Nigel jí oznamuje, že se brzy stane společníkem výrobce módních doplňků Jamese Holta. Miranda prý už o tom ví – sama ho doporučila. Andy jde na romantickou večeři s Christianem a skončí s ním v posteli. Ráno jí mladý muž oznámí, že šéf vydavatelství Irn Ravitz má v úmyslu Mirandu vyhodit a na její místo dosadit mladou Francouzku Jacqueline Folletovou... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Miranda_

Miranda_ (hodnocení, recenze)

zupanic: chceš říct 'ultra-super-mega-cool filmu' :D .. ne tak Meryl fakt odvedla skvělou práci, některý záběry jsem si prostě stopla a přehrávala jsem si je zpomaleně :D

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

nie je to skoda premarnit v podstate cely den pozeranim jedneho filmu?:D

Miranda_

Miranda_ (hodnocení, recenze)

Naprosto úžasnej film ! Za posledních 9 dní jsem ho vyděla 11x a pořád ho hltám. Chválím, že jako Mirandu Priestly obsadili Meryl Streep, bombově to zahrála. Další věc je, že se film odehrával hlavně v New Yorku. Taky se mi líbilo, že do filmu dali rovnou 2 písničky od Madonny (Vogue, Jump) ... Jinak doporučuju si film pustit v AJ.. originál je originál :-)

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

Na to, ze obidve herecky v hlavnej roly moc nemusim to bolo celkom fajn.

Aivy

Aivy (hodnocení, recenze)

Nevím čím to je, ale Anne Hathaway na mě v každém filmu působí příšerně nepřirozeně. Tři hvězdy za výkon Meryl Streep, který byl jako vždy skvělý. Další hvězda za dobrý nápad a více méně dobré zpracování...:)

artcha

artcha (hodnocení, recenze)

Mně se málo kdy stává, že by se mi film líbil víc než knížka. V tomhle případě je to ovšem tutovka... ani mi nevadilo, že spousta věcí je tam jinak. Hezký filmík.

maroo77

maroo77 (hodnocení, recenze)

Mě se tato komedie moc líbila. Obě hlavní představitelky super. Zklamalo mě že to dostalo jen 67 %, protože myslím, že by si to zasloužilo tak 85 % minimálně

Iviiiček

Iviiiček (hodnocení, recenze)

Mě tam vadí ten konec "všechno dobře dopadlo a žili šťastně až do smrti". Andy měla zůstat na "temný straně" :)

fllowiee27

fllowiee27 (hodnocení, recenze)

Mňa to moc neoslovilo. Tie tri hviezdičky sú iba kvôli fantastickej Meryl Streep...

nimueee

nimueee (hodnocení, recenze)

Věřím, že tento film je spíše určen pro nás ženy a mužské polovičce to nemusí být příliš při chuti.Ale už k vůli Meryl Streep, jak skvěle ztvárnila přísnou šefku mocného modního průmyslu, stojí určitě za trochu pozornosti.Milovníci svižné hudby a slušivé módy si také příjdou na své.Myslím, že celý film se vystřelil nad průměr.

Susinnon

Susinnon (hodnocení, recenze)

celkom v pohode film, no po ňom som bola dosť frustrovaná, ako som nakukla do šatníka...

Iviiiček

Iviiiček (hodnocení, recenze)

Nevim, co proti tomuhle filmu všichni maj.. Mě se to líbílo. Meryl je tady úžasná a docela se mi i začal líbit ten její účes pro tenhle film :) A nepovedený scény byly fakt good, to je fakt :)

87riki

87riki (hodnocení, recenze)

trapas.. ajked Meryl Streep je OK a aj ten teply poradca, ale vsetko ostatne je dost trapne, najma vyumelkovane konflikty, zmena hlavnej hrdinky a zazracny obrat nakonci, vztah s priatelmi a partnerom.. no proste trapas, ale zas pre zenske pokolenie to moze byt ine a mozno aj trochu potesi, ajked ta moja to vydrzala pozerat len 30min.

M4rtin

M4rtin (hodnocení, recenze)

Takový klasický americký film s happyendem, kdy se všechno v dobré obrátí. Rozhodne nadprůměrný snímek, který je komický spíše než svou "komediálností" hloupostí světa, který ukazuje. Oddychovka slušná.

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

Nejlepší z toho byly v bonusech "Nepovedené scény" a modré oči Andyina kluka.. ;-))

Terrnica

Terrnica (hodnocení, recenze)

Skvelej film! Nechapu co se Vam na nem nelibilo .. Ja se celou dobu skvele bavila to me moda vubec nezajima .. Proste super, nemam co dal k tomu rict.

Jambi

Jambi (hodnocení, recenze)

Prostě výborná zábava. Nic víc jsem nečekal a to co jsem čekal, toho jsem dostal vrchovatě. Ty čtyři jsou taky hlavně za úvodní první minutu ;)

wondeer

wondeer (hodnocení, recenze)

skvělí herci,skvělá režie,skvělý soundtrack..tak co tomu sakra chybí?!?!?!

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama