Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mount Rose, Minessota. Malé městečko ztracené uprostřed Ameriky je ale něčím vyjímečné. Každý rok se zde pořádá soutěž o nejkrásnější "náctiletou" slečnu. A právě letos to bude obzvlášť napínavé, největší šance mají Amber Atkinsová (Kirsten Dunst) a proti ní, dcera samotné pořadatelky Becky Ann Leemanová (Denise Richards). A to by bylo, aby maminka (Kirstie Alley) své dceři kapku nepomohla.... Film ze zákulisí soutěže krásy, kde intriky, podvody i pokusy o vraždu jsou na denním pořádku. V hlavních rolích 8 krásných dívek, porota a televizní štáb, který celou taškařici filmuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Lona Williams .. Zatraceně trefný scénář, který se otírá o jedny z nejzásadnějších maloměstských stereotypů - zejména středoškolské soutěže krásy a komplexní důsledky pro celou komunitu. Kirsten Dunst ve své první výraznější roli a třeba říct, že z mého pohledu mi to byla nejsympatičtější role. Neméně kvalitně, v roli naivní husičky, září začínající Amy Adams. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mount Rose, Minessota. Malé městečko ztracené uprostřed Ameriky je ale něčím vyjímečné. Každý rok se zde pořádá soutěž o nejkrásnější "náctiletou" slečnu. A právě letos to bude obzvlášť napínavé, největší šance mají Amber Atkinsová (Kirsten Dunst) a proti ní, dcera samotné pořadatelky Becky Ann Leemanová (Denise Richards). A to by bylo, aby maminka (Kirstie Alley) své dceři kapku nepomohla.... Film ze zákulisí soutěže krásy, kde intriky, podvody i pokusy o vraždu jsou na denním pořádku. V hlavních rolích, 8 krásných dívek (ehm, aby byla sranda tak některé z nich jsou, mírně řečeno, pěkně střelené), porota a televizní štáb, který celou taškařici filmuje (ke každé události ve filmu jako vyzpovídává jednotlivé lidičky). Není to vůbec špatné, ale něco tomu chybí, škoda... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Pamatujete pohádku o ševci Číčovi, co měl kouzelné brýle a těmi viděl vše takové jaké to opravdu bylo? Michael Patrick Jann je našel a dovolil nám jimi nahlédnout na jednu typickou volbu královny krásy. Nekorektní, jedovatý černočerný humor, který se nezastaví před ničím a nelítostně smete soutěžící husičky, uslintané porotce, organizátory i diváky. A když se mu připlete do cesty cokoli dalšího, od přistěhovalců přes duševně postižené až po vlastenectví a tradice amerického maloměsta, bez špetky respektu je odstřelí přesně mířeným gagem. Všemu ještě dodává přesně zvolená forma pseudodokumentu plného jízlivostí a dokonalých karikatur s jejichž pomocí krok za krokem a zcela bez respektu k čemukoli rozkládá dané téma. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už Aristoteles správne hovoril, že len matka je istá svojim výrokom "Matky milujú svoje deti viac ako otcovia, pretože si môžu byť isté, že sú ich vlastné." Avšak tu by aj on svoj zadumaný pohľad zahĺbil do pestovanej brady, pretože tomu, že by Kirstie Alley mohla byť matkou Denise Richards by uveril len málokto. Ja by som neuveril ani po teste dna. Film sa inak snaží byť paródiou, ale veľa vtipu nepriniesol, miestami sa stáva patetickejší než samotné súťaže miss. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Parodie na stupidní americké soutěže krásy. Vystihuje všechny kýčovitosti, které k nim patří - přiblblé dovednostní soutěže, řeči o světovém míru, opěvování Ježíše, oslavování Ameriky nebo hraní si na Matku Terezu. Ukazuje, jak je to celé trapné a pokrytecké. Bohužel jsem neměl nejmenší důvod se smát. Takže nakonec asi to nejlepší z filmu byla hudba, která se ale k ději moc nehodila. A neměl bych zapomenout na Kirsten Dunst, film je zapomenutelný, ona snad ne. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. července 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. (BMW12)
  • Amy Adams v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama