Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilotní díl nového připravovaného seriálu současných kriminálních příběhů. Hrdinou příběhu je detektiv Honza Boudný, který je při policejním zásahu postřelen a v důsledku svého zranění doživotně upoután na vozíček. Kamarád a policejní kolega ho ale v Kladrubech v nečinnosti nenechá. Potřebuje jeho spolupráci při sledování podezřelého majitele taxikářské firmy, který se shodou okolností dostal do ústavu s podobným postižením? Součástí detektivního příběhu z prostředí pražské taxislužby jsou také osobní, milostné a partnerské vztahů našich hlavních hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

#47 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale poté co Jiří Svoboda během roku 2005 nasadil laťku české krimi poměrně vysoko díky Sametovým vrahům a Ráně z milosti, jsem od tohoto snímku čekal mnohem mnohem víc. Scénář je celkem jednoduchý a někdy má naproso šílené mezery, samotné vyšetřování je silně neuspokojivé (...asi už jsem se moc namlsal Kriminálky Las Vegas :-)...), akční scény zavání spíš trapností (...Ondra Vetchý rozbíjející pěstí okno ala Arnold Schwarzenegger...) a srovnání s německými kriminálkami je tady celkem na místě. Třeba se tvůrci Edenu při natáčení dalších dílů zlepší, ale já zatím zůstanu s hodnocením při zemi. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

No, je vidět, že tvůrci viděli hodně německých krimi seriálů, pak jistý film s Angelinou Jolie a Denzelem Washingtonem, a chtěli to napasovat na české reálie. Ale chtělo to jiného režiséra (Petr Nikolaev není špatný, ale přece jen Viewegh mu jde líp) a jiného střihače - natočit a sestříhat takhle zvěrsky úvodní přestřelku, to chtělo hodně necitu. Samotný nápad (když odmyslíme ten americký originál) není špatný, jsem rád, že Honza Potměšil dostal novou příležitost, ale přece jen to chtělo něco jiného, nějak jinak a tak trochu svého, a ne opajcnutého. ()

Reklama

axiom 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tento pilotní díl nového seriálu ČT zvědav, čekal jem něco jiného v záplavě současných mýdlových oper. A jak to u mne dopadlo - dobře - tedy za tři . Čekal jsem možná trochu více, ale mohlo to dopadnout i hůř. Jan Potměšil a Ondra Vetchý hrají své parťáky - policajty dobře, našlápli si na další spolupráci dvou nesourodých partnerů, dobře se svých partů zhostili i ostatní - můžu jmenovat Janu Švandovou v roli "mrchy" Jarušky. Ale na celém díle mně připadalo, že jsem jednotlivé situace či vyústění už někde viděl, že nejsou originální. Ale jinak dobré, jsem zvědav na další díly. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příšerně amatérské, zmatený scénář a bohužel film sráží i doba vzniku resp. dobová móda a reálie... Koukat na Vetchécho v nafutrované bundičce amerického fotbalového týmu s barevnými rukávy a kapuckou od mikči frajersky přehozenou přes jak drsně řídí bílý favorit policie.. to už je jaksi za hranou doby... O Luki Vaculdovi v roláku se stále ještě socialistickým účesem na patku ani nemluvě, naštěstí tu nikde kolem neběhal Sagi. ... Jestli mně něco k závěru dorazilo, pak to byla šlápota Šišková s červeným Camperem a závěrečný ,,zázrak''. Hvězda za snahu natočit drnej film o praktikách taxikářů. * ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Při sledování této krimi jsem si připadala, jak když stojím na židličce se smyčkou na krku, ale ta židlička má jen tři nohy, takže balancuji a pořád řikám : "ještě je to dobrý, ještě je to jde, ještě ........", ale posledních deset minut, za které by se nemuseli stydět ani kreativci z Dallasu, mi vratkou židličku pěkně podtrhlo. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama