Reklama

Reklama

Izolace

  • Velká Británie Severance (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracovat od 9 do 5 je skutečně horor, ale teambuilding může být ještě daleko horší. Firemní výlet do hor východní Evropy se stává adrenalinovým, když je skupina objevena bláznivými zabijáky, kteří touží po smrti celého teamu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film mne neuvěřitelně bavil. Podle mne se podařilo právě velmi dobře smíchat napínavý lesní horror s mírnou špetkou humoru. Napětí, vyobrazení postav, atmosféra, prostředí, všechno naprosto na jedničku plus úžasné herecké výkony. Několikrát se zdá, že už je konec a film nastartuje znova. Ten suchý, černočerný a zvrácený humor jako by ještě podtrhoval absurditu lidského jednání, chování v extrémních situacích a měl i hlubší význam. V tomto filmu právě humor naprosto geniálně ne že odlehčuje napětí, bezvýchodnost a absurditu děje, ale naopak ji ještě více podtrhuje a představuje divákovi. Takhle jsem to aspoň viděl já a vyloženě mi to sedlo. U filmu jsem seděl jako přimraženej, lesní prostředí mi dá vždy hodně "zabrat", jednotlivé postavy byly špičkově ztvárněné a to, co se odehrávalo bylo prostě originální, vypovídající a zábavné. Osobně vnímám tento film jako geniální, ale myslím, že ho málokdo pochopil tak, jak byl myšlen, přinejmenším tak, jak jsem jej pochopil já... Vedle "rychlovyvražďopvačky" typu "Rovdyr (2008)" a atmosférickému, ale totálně prázdnému "Willmark (2003)" musím dát prostě plný počet. Film sice neobstojí oproti například starému těžkotonážnímu "survival horroru" "Rituals (1977)", ani oproti šílenosti "Evil Dead 1 (1981)", ale i tak je to prostě bomba a vyloženě za málo peněz hodně muziky. Prostě někde mezi 4 a 5*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chudáci Slováci mají Hostel, který ukázal, kterak to na Slovensku vypadá...s cikány, s životem a s nájemnými zabijáky. Smůla, že se to všecko točilo u nás :) Izolace je ale pro změnu horor, který se odehrává na pomezí Maďarska a Rumunska. Partička zaměstnanců z jedné firmy na výrobu zbraní zde přijede na chatu a jak to tak bývá, nebude to zrovna dvakrát příjemný víkend. Nejlepší na tom všem je, že se film točil v Německu. Ony ty lesy holt vypadají všude stejně. Jak byl ale Hostel zábavou nechtěnou, Izolace v sobě ukrývá plno vtipných scén, záměrně. Proto ten film taky beru daleko líp než ostatní horory, který prostě přijdou, všecko podřežou a pak zase nezajímavě odejdou. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se pousmál, pár naháněcích scén se také povedlo a sem tam se i mihly prvky solidní atmosféry, ale nějak mi to moc nesedlo. Jediné, co si z toho asi budu pamatovat, je zfetovaný Danny Dyer, jehož stavy byly vylíčeny sakra přesně a dobrý dojem na mě udělala i šmrncovní Laura Harris, ale čekal jsem víc. 40% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Silné tři hvězdy. První zhruba třetina je skvělá, prostředek průměrný, a konec stojí za starou belu. Vtipy na teambuildingy a zbabělost těch, co je vedou, jsou vynikající, jak ale dojde na historky, kde že se to asi ocitli a co zde mohlo být - včetně toho němého filmu - vypadne příběh z rytmu. Jo, v druhém plánu je dobrá ona absurdní myšlenka, že si zaměstnanci okusili trochu toho, co vyrábějí, kdyby vyráběli panenky, nemuselo se jim to stát. Ale od té zhruba 30. minuty se snímek začíná rozpadat a stává se nekonzistentní. Jde už pak jen o vyvražďovačku v lesích, kde sice dojde na dva černé vtípky (useknutá hlava a dialog předtím, dvě kozaté Rusky se sapíkem), ale celkově je to takové už unylé, jen aby byl konec a odjelo se na lodi domů. Líbilo se mi, že tvůrci mají v malíčku klišé tohoto žánru, takže hláška "Radši jsem ho zabila, než abys pak říkal, proč jsem ho nezabila, když jsem měla příležitost" je vzhledem ke stupiditě jiných postav v jiných hororech skvělá. Taky se mi líbil ten maďarský řidič autobusu a hádka s ním - docela by mne zajímalo, co skutečně říkal. Celkově ale mi stále víc vadila ta nekonzistentnost vyprávění příběhu, špatně podaní záporáci, takže na víc než slušný nadprůměr to nemá. (Mimochodem, český distribuční název vymýšlel nějaký pakůň. Pod názvem filmu Izolace si představím maximálně drama elektrikáře, pokládajícího kabely, jemuž u jednoho izolace chybí,) ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Izolace - film dvou mechanismů. Jednak dokáže nabídnout stejně opojný pocit, jako když z herního automatu vytřískáte velkej balík peněz, ale zrovna tak neblahý pocit, když v něm necháte celou výplatu. Záleží, jak moc hazardní hráč jste. Přistoupíte-li na pravidla hry, budete se bavit. Menu hlášek je dlouhé a leč chody nejsou velké, o to větší mají styl. Někdo může namítnout, že příběh není nic, co by zasluhovalo vytesat do zlatého štítku, ale přesto porce černého humoru, podrývání klišé a situací, kdy nestačí pouze zabíjet, jej dokáže slušně nakopnout k tomu, aby z žánrových kolejí vyvražďovaček vyjel nadprůměrně. A jako jackpot dostanete useknutou hlavu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • 28. dubna 2009 bylo ve vysílání BBC oznámeno nalezení těla sedmnáctiletého studenta z Norfolku, který byl údajně zabit podle tohoto filmu. V krku měl nalitý benzin, který byl poté zažehnut. (Terva)

Reklama

Reklama